Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2006 09:47

PROSÍM O URČENÍ DRUHU, POHLAVÍ, STÁŘÍ APOD.

10.7.2006 09:49

heureka napsal(a):

POKRAČOVÁNÍ DOTAZU

10.7.2006 10:39

heureka napsal(a):
POKRAČOVÁNÍ DOTAZU

Podle me to je dost rachiticka hermanka - hlavne podle toho trnu - Testudo hermanni boettgeri vedeckym nazvem - dej ji venkovni vybeh s travou a hodne prirozeneho slunecniho svetla nefiltrovaneho sklem

10.7.2006 13:50

cijoml napsal(a):
Podle me to je dost rachiticka hermanka - hlavne podle toho trnu - Testudo hermanni boettgeri vedeckym nazvem - dej ji venkovni vybeh s travou a hodne prirozeneho slunecniho svetla nefiltrovaneho sklem

Maš pravdu, rachitická je pořádně a trochu tahá nohy za sebou,
V sobotu mě cestovala přes zahradu, nevím odkud se vzala.
Myslíš, že má cenu navštívit s ní veterináře, popř. poraďte domácí léčbu. Je to samec nebo samice, jestli se to teda dá poznat?

10.7.2006 15:13

heureka napsal(a):
Maš pravdu, rachitická je pořádně a trochu tahá nohy za sebou,
V sobotu mě cestovala přes zahradu, nevím odkud se vzala.
Myslíš, že má cenu navštívit s ní veterináře, popř. poraďte domácí léčbu. Je to samec nebo samice, jestli se to teda dá poznat?

vypada to spis na SAMCE... vete neni potreba... domaci lecba bude nejlepsi, kdyz ji udelas vybeh... poradne ohranicenej, at zas nezdrhne a s nejakym ukrytem... obcas ji dat ukousnout sepiovku... ale uz je velkemj, takze krunyr se viditelne nezlepsi... ale venkovni vybeh mu prospeje... ale nejdriv by ses mela zeptat sousedů, jestli neschaneji zelvu...

10.7.2006 15:45

paulin21 napsal(a):
vypada to spis na SAMCE... vete neni potreba... domaci lecba bude nejlepsi, kdyz ji udelas vybeh... poradne ohranicenej, at zas nezdrhne a s nejakym ukrytem... obcas ji dat ukousnout sepiovku... ale uz je velkemj, takze krunyr se viditelne nezlepsi... ale venkovni vybeh mu prospeje... ale nejdriv by ses mela zeptat sousedů, jestli neschaneji zelvu...

Sousedů jsem se ptal - nikdo nic. Ještě chci dát do krámu papír
jestli někdo nepostrádá želvu. Na druhou stranu se mě ji moc nechce vracet, když ji takhle zřídili, spíš ji dám trochu do kupy a pak uvidíme. Doufám, že se trochu vzpamatuje, kdyby aspoň
začla dobře chodit, aby se netrápila ...

17.7.2006 22:35

heureka napsal(a):
Sousedů jsem se ptal - nikdo nic. Ještě chci dát do krámu papír
jestli někdo nepostrádá želvu. Na druhou stranu se mě ji moc nechce vracet, když ji takhle zřídili, spíš ji dám trochu do kupy a pak uvidíme. Doufám, že se trochu vzpamatuje, kdyby aspoň
začla dobře chodit, aby se netrápila ...

Ahoj podle me se jedna taky o kluka. Mam doma parecek a kluk ma presne takovej ocasek jako ten tvuj. Je proste znatelne vetsi oproti holce. Jinak pokud jsi ji nasel a byla v takovymhle stavu tak ma za sebou asi dost drastickyho. Ten vybeh je super moji mazlici ho taky maji to ji rozhodne udelej hodne ji to pomuze. Ale navstevou u doktora taky nic neztratis. Max. 15 min. a budes si jistej ze je opravdu v poradku, pripadne co delat s tema nozickama. Jestli je taha za sebou tak bys tam mel zajit. Aby jsi vedel na cem jsi.

19.7.2006 17:44

heureka napsal(a):

Nenešel jste jí v městský dopravě??

21.7.2006 19:24

python007 napsal(a):

ahoj,koukal jsem na nalezence.Měla bych o ní zájem.
Pokud mohu zde nechám mobil:777 813 774.Jinak se dost nacházím na pokecu na ifauně.Díky.

21.7.2006 21:00

python007 napsal(a):

? píše "v sobotu mě cestovala přes zahradu", neřekl bych že přes tu zahradu cestovala tramvají :-)

22.7.2006 19:56

radekp napsal(a):
? píše "v sobotu mě cestovala přes zahradu", neřekl bych že přes tu zahradu cestovala tramvají :-)

to já jen že nedávno byl na fauně inzerát že někdo ztrati želvu v tramvaji...

23.7.2006 23:21

heureka napsal(a):
POKRAČOVÁNÍ DOTAZU

ano Michal má pravdu, Je to samec T.hermanni b. a je to jedinec odchovaný v zajetí a také to v tomto případě znamená špatnou péči a následnou nepřirozenou klenbu krunýře. Želvák je "mírně" rachitický a jestli nemůže na zadní nohy, tak je ta rachitida docela rozjetá. Doporučuji okamžitě do výběhu, vyřadit z krmení veškeré ovoce a cpát ho jenom trávou. Taky doporučuji denně koupat a nechat ve výběhu misku s vodou. krunýč se sice už nezlepší, ale želvák celkově ano. Hodně štěstí.
Milan

24.7.2006 09:07

milan napsal(a):
ano Michal má pravdu, Je to samec T.hermanni b. a je to jedinec odchovaný v zajetí a také to v tomto případě znamená špatnou péči a následnou nepřirozenou klenbu krunýře. Želvák je "mírně" rachitický a jestli nemůže na zadní nohy, tak je ta rachitida docela rozjetá. Doporučuji okamžitě do výběhu, vyřadit z krmení veškeré ovoce a cpát ho jenom trávou. Taky doporučuji denně koupat a nechat ve výběhu misku s vodou. krunýč se sice už nezlepší, ale želvák celkově ano. Hodně štěstí.
Milan

jojo ja bych osobne hned po ziskani takoveho zvirete nasadil kalciove injekce a A+D3 vitamin.

25.7.2006 22:53

radekp napsal(a):

To jako že mu lezla přes zahradu vysvětluje situaci, že jí někdo nemohl ztratit v tramvaji.????To máte asi dobrou dedukci....

Přidejte reakci

Přidat smajlík