Nady

XXX.XXX.0.6
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám 2 měsíce starého jemenáka, doposud nebyl žádnej problém ale ted zničeho nic ztmavl do hněda až černa, leží na dně terária skroucenej a nehýbe se, můžete mi prosím vás poradit? Díky
Nady

XXX.XXX.0.6
Terárko o rozměrech 45x45x90, teplota v rozmezí 28-31, pod žárovkou o něco víc, mám tam US-B zířivku 26W, a druhou klasickou 40W, vlhkost je ted 45, rosím 3-4 denně.
Hoďte sem foto terárka...do týhle velikosti mi přijde 40W moc, kolik máte teplotu u dna? Mělo by tam být chladněji - tak 23-25C - tak často rosit je i pro mládě hodně - stačí 1-2x denně pak v dospělosti ani to ne. Dáváte vitamíny? Jak dlouho už takhle leží? Není to jen chvilková obranná reakce?
Nady

XXX.XXX.0.6
U dna mám 23 stupnů ted. Četl jsem že minimálně 2x denně rosit, rosil sem většinou 3x. Vitamíny dávám vždy kdy dávám cvrčky (obalím je). Ležel tak asi 20 minut, ted už vstal, ale je stále u dna a má stále tmavěhnědou až černou barvu
To terárko je pro dvouměsíční mládě dost velký - žere z pinzety nebo z krmítka? Jak dlouho ho máte? Jaké vitamíny dáváte? Ale řekla bych, že se jen něčeho lekl - něco se mu nelíbí, mláďata často padaj při vyrušení z větví...pak ztmavnou...tak to bude nejspíš tím. Jinak ještě pozor na ty žárovky, aby se o ně nepopálil, je lepší je dát z dosahu.
Nady

XXX.XXX.0.6
Mám tam misku kde si přijde a uloví :) Mám ho asi 14 dní, vitamíny sem koupil od chovatele který si sám míchá a používá několik let. Před 2 dny sem mu tam přidal pár větviček tak možná proto, ale to by chytl jinou barvu asi hned, a nebo nejspíš spadl....moula
Nady

XXX.XXX.0.6
Oči jsou v pořádku, už i barva je v pořádku, asi spadl a byl z toho mimo, ale děkuju za odpovědi :)