Jedovatí hadi v Bulharsku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2006 12:23

Dobrý den, jsem co se týče znalostí o hadech naprostý amatér, proto bych se Vás chtěl zeptat, na jaké hady si v Bulharsku dát pozor (tj. kteří jsou jedovatí či jinak nebezpeční), popř. co další nebezpeční plazi?

Děkuji mockrát za odpoveď.

15.7.2006 13:33

kunec napsal(a):
Dobrý den, jsem co se týče znalostí o hadech naprostý amatér, proto bych se Vás chtěl zeptat, na jaké hady si v Bulharsku dát pozor (tj. kteří jsou jedovatí či jinak nebezpeční), popř. co další nebezpeční plazi?

mrkni na http://www.balcanica.cz/

15.7.2006 18:27

kunec napsal(a):

Odpověď je v návštěvní knize na Balcanice, mimo těch dvou zmíněných zmijí (jak vypadají si najdete v databázi lokalit -> hadi -> a Vipera ammodytes nebo Vipera berus) nejsou žádní další plazi v Bulharsku vyloženě životu nebezpeční a není čeho se obávat. Teda jen pokud Vám ze skály na hlavu nespadne třeba několikakilová suchozemská želva, nebo si nezlomíte nohu, když zakopněte o mohutnějšího blavora ;-))
Větší pozor bych si rozhodně dával radši na svou peněženku, ale to je stejné jak u nás...

Přidejte reakci

Přidat smajlík