Dobrý den,
Chtěl bych se Vás teraristů prosím zeptat, jak vyřešit můj problém...
Již přes 5 let mám samičku užovky červené a před 3/4 rokem jsem jí díky sousedce, která se věnuje teraristice již 30 let, sehnal chovného samce. Žili spolu v terárku, které je velké 1 x 0,5 x 0,5 m půl roku a během posledního měsíce se mi naskytla nevídaná podívaná, kterou jsem ještě v životě neviděl.
Má samička (dlouhá 160 cm) začala po terárku honit samce (170 cm) a vyžadovala si páření. Vždycky, když samce nahnala do boku terária, nebo mezi kameny, a mohla být na něm, začala s celým svým tělem kroutit a samce hladit. Ale snaha samičky vniveč...
Tak jsem je na radu sousedky dal zimovat. Snížil jsem teplotu, terárium zakryl dekou, nekrmil měsíc předem - vše podle rady. Po dvou měsících, kdy se docela rychle probrali a začali se zase honit po terárku, jsem je rozdělil na celý měsíc od sebe do různých terárek, aby na sebe neviděli. Uběhl další měsíc, až do včerejška, kdy jsem je dal zase dohromady. A co myslíte? Opět ta samá hra na honěnou! Ten samec je snad gay. ![]()
Samička to po něm chce a on jí utíká.
Máte někdo z Vás pro mě prosím radu, jak tohle vyřešit?
devil666
XXX.XXX.224.13
Tipoval bych že máš dva samce a ten tvůj je prostě víc akční ve svém terárku. Měl jsem guttky několik let, ale ani jedna samice neměla 160 cm.
devil666
XXX.XXX.224.13
Nezlob se na mě, ale pochybuju o tom že by samice aktivně lezla po samcovi a vyžadovala sex. Ta tvoje se chová jako samec v době páření. Kde jsi si zjišťoval to pohlaví? Seš si jistej na 100% že je to pár?
devil666
napsal(a):
Nezlob se na mě, ale pochybuju o tom že by samice aktivně lezla po samcovi a vyžadovala sex. Ta tvoje se chová jako samec v době páření. Kde jsi si zjišťoval to pohlaví? Seš si jistej na 100% že je to pár?
Nevím, jak už mám být stručnější, ale ano, MÁM SAMICI A SAMCE. Nemyslím si, že by veteřinář, který se tu orientuje na ptactvo a terarijní zvířata byl tak hloupej, že by to nepoznal.