Nezkazí se chameleonovi oči?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2012 13:34
def.

XXX.XXX.237.3

Dobrý den, sedím tak u pc, čumím jak se mi chameleonice nahřívá pod lampou, jak do ní čumí a napadlo mě, když mě se kazí oči od pc, nezkazí se jim zrak od těch žárovek? Přece jen je to síla a chamíci se vyhřívají docela dost. Máte s tím někdo zkušenost? A dá se to třeba řešit i jinak, alternativní vyhřívání třeba topným kamenem a střídat to?

4.4.2012 15:11
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Topný kabel pro chameleona - jak si to představujete? Chameleon je zvyklý přijímat teplo shora a kámen/kabel nevyhřeje terárium na teplotu, jakou chameleon potřebuje. Neudělá ani gradient a tak jak tak je chameleon heliofilní, tak by potřeboval umělé světlo...Taky by se těžko chodil vyhřívat na zem. Pokud nemá nějaké vadné osvětlení, mělo by to být v normě...

4.4.2012 17:26
botchi

XXX.XXX.143.242

To světlo do kterého kouká je minimálně tak 10x slabší než to, které by měl v přírodě, takže pokud to není horské slunce, tak si oči nezkazí...

11.4.2012 22:39
def.

XXX.XXX.113.204

bez urážky, to co jste napsal je nesmysl. V přírodě, když se vyhřívá na slunci, tak do něj asi přímo nečumí. Zato pod žárovkou je tak 5, 10 cm a pořád do nich čumí.
To Lancerta: nemyslel jsem to tak, že bych to topným kamenem nahradil, ale střídal, abych snížil čas zapnutí té žárovky. No uvidím.

11.4.2012 23:28
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Chameleon je heliofilní zvíře, když mu budete zkracovat dobu osvětlení, bude tím jen trpět. Kámen ani kabel to nevytopí a víc bude vadit to šero a zhasínání žárovky. Takže bych to nedělala. Sice je blízko, ale zase to nemá sílu slunce a chameleon si vybere kam koukat, aby to nebylo nepříjemné.

Asi to není úplně ideál, ale zase s tím problémy nebývají a víc nemocných a špatných chámíků je právě ve špatně osvětlených terárkách. Ovlivnit to můžete kupováním kvalitnějších zářivek s lepším světelným spektrem. A i kdyby to škodilo, tak chameleoní život není tak dlouhý, aby to mělo až tak destruktivní vliv...

Přidejte reakci

Přidat smajlík