Boa Contrictor - roztoci, co dělat

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tauri

8.4.2012 09:58
Tauri

XXX.XXX.209.151

Předem bych rád pozdravil všechny čtenáře a odborníky na tomto fóru.

Včera se mi svlíknul 9 měsíční hroznýšek. Po svleku jsem si všimnul že se mu na hlavě objevili nejaké skvrnky. Zkoušel jsem je setřít prstem, ale nejde to. Takže špína to zjevně není. Zajímalo by mě tedy jestli se mu mohou v mládí tvořit nejaké nové skvrnky a nebo to mohou být roztoči?

Přikládám z dneška s označenými skvrnkama.

Prosím poraďte.

Tauri

8.4.2012 09:58
Tauri

XXX.XXX.209.151

Zde je fotka z 5.3. kde skrvnky ještě nemá

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2012 19:02

Z fotky roztoče nepoznám,ale zdá se mi slabší.Zvedl bych krmnou dávku alespon o polovinu.

8.4.2012 22:25
tauri

XXX.XXX.209.151

Krmím 2 velké myši 1x za 10-14 dní. Mám dávat 3 a nebo zkrátit intervaly hladu? Na Vaší fotce jsou hadi jak staří?smajlík

9.4.2012 07:48

Je to jak jsem si myslel.9.ti měsíční constrictor měl být už dávno na potkanech.Dvě myši je opravdu málo.Jeden potkan je lepší než pět myší a vyjde to i levněji.Jde krmit i kuřaty(jsou k prodeji na burzách),kohoutky japonských křepelek(20 kč.),později morčaty a králíky.Nekrmte pouze jedno a to samé! Na fotce mám dvouletého Boa dumerili.

9.4.2012 11:53
tauri

XXX.XXX.209.151

Dneska budu krmit...mam trochu strach aby ten potka hadovi neublizil

9.4.2012 13:52

Pokud zvládne myši,určitě si poradí i z potkanem,konečně naučit se to musí.Dají se naučit i přijímat čerstvě zabitou kořist,chce to ovšem vyzkoušet a pak se už nemusíte bát toho,že potkan pokouše hada.Což se stává.Já zkrmuji čerstvě zabité potkany.Pokud krmíte mladé hady musí být po pozření kořisti zcela viditelné na první pohled,že had žral.Had musí mít plné břicho,aby mohl dva týdny trávit a pak znova a znova.Věřím,že po dvou myších nebylo vidět,že by had cokoli sežral.To by jich musel mít alespon šest.

9.4.2012 17:31
tauri

XXX.XXX.209.151

Tak i po tech dvou myších bylo videt ze je nazranej, ale je pravda ze ted co dostal menšího potkana je ta boule o neco vetší. Dostal ho zivyho a lapnul ho docela dobre, ale kdyz ho potom poustel vsimnul jsem si ze do hada byl potkan zakousnutej, ale nebylo videt zda mu prokousnul kuzi a nebo ne. Po tom co ho polknul byl porad dost v razi, tak jsem ho nechal v klidu aby ho hned nevyvratil. Ale na prvni pohled se zdalo ze mu akorat nadzvednul supiny protoze jsem nevidel zadnou krev. Ale kdyby tam mel prokousnutou kuzi (zkusim ho setrne zkontrolovat zitra vecer) tak co se v takovem pripade dela?smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík