Mladý Gekončík noční - zlomená noha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2012 11:25
thedjstanley

XXX.XXX.127.29

Zdravím, pořídil jsem si dva mladé gekony, cca půl roku, obě samičky.
po příjezdu domů jsem si všiml že jedna má asi něco se zadní pravou nohou.
Nevypadá že jí to nějak omezuje nebo tak, ale v určitých pohybech se jí nožička zkroutí jakoby pod ni.
oproti druhé samici je o něco menší,a dost méně aktivní. (jsou ze stejného odchovu)
dneska jsem si všiml že má nožku trošku nateklou.
Prosím o radu, jestli jí nohu nějak zafixovat nebo co s tím dělat.
Děkuji za radu

13.4.2012 12:03
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Tak ideální by byl veterinář se specializací na plazy... takhle podle popisu těžko říct...tuším, že někdo fixoval zlomeniny v rozstřiženým brčku, ale když to má oteklé...

13.4.2012 12:21
thedjstanley

XXX.XXX.127.29

Už jsem se díval, bohužel nejbližší by měl být cca 150km od místa bydliště takže celkem pasé

13.4.2012 12:26
thedjstanley

XXX.XXX.127.29

Lepší fotku dneska nepořídím, bohužel mám vybitý foťák...snad na tom něco uvidíte

13.4.2012 13:00
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Z fotky toho moc nevidím, jen že je ta noha opravdu divně zkroucená. Tak těžko říct...otázka jestli je to zlomené, nebo nějaká deformace. Protože podle fotky na gekončíka starýho půl roku teda žádná sláva...Ne, že by bylo mládě vyhublé, ale přijde mi dost malé. Takže určitě dávat pozor na to, aby měli dost vápníku. Pokud mu ta nožka neplandá, tak už se to těžko narovná. Pokud s ním tedy nepojedete k veterináři, tak bych se do dlahy asi nepouštěla - mohlo by se to otokem zaškrtit... Sice toho z fotky moc nevidím, ale je to opravdu zlomené? Není to spíš počátek rachitidy?

13.4.2012 14:47
lukijasek

XXX.XXX.181.122

Podle fotky se toho teda moc nepozna ale spis mi to prijde jako rachitida nez zlomenina ale je to jen hruby odhad a pokud je mladeti 6mesicu tak je skutecne docela maly.

13.4.2012 16:55
thedjstanley

XXX.XXX.127.29

Tak jsem byl na veterině, nnoha je opravdu zlomená, koupil jsem vitamíny s vyšším obsahem vápníku, ale objevil se další problém, ze spodu, na bříšku má jakoby krevní sraženinu (prasátko),celá nějak ztmavla a za den srašně "zhubla"...nechce žrát ani pít. spíš jen tak leží...pro porovnání, fotka ze středy

13.4.2012 21:25
lacerta7

XXX.XXX.183.44

Ona v tom místě je břišní tepna (žíla?) tak to je občas vidět víc...to ještě nemusí nic být, ale někde k té zlomenině přijít muselo. Ono zdravé mládě si nohu jen tak nezlomí... Takže bych ho oddělila, dala do karantény na ubrousky a nechala v klidu. Vytápějte na 25-28 a nechte ho v klidu. Ono během několika dní půstu nezahyne, toho bych se taky nebála. Dejte mu tam jednoho - dva malé cvrčky a uvidíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík