Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2012 14:07
miškajelínková

XXX.XXX.227.229

Ahoj prosím o radu.Mám 6 dní chamíka jménem Pascal. Předchozí majitel mi ho prodal protože ho napadala samička.Je to brouček terárko má 50x40x80 (šxhxd), UVB repti glo 5.0 26WATT a žárovku na teplo spoutu větví a živé rostliny, baští tak 6 středních cvrků denně obalených v nutrimixu je aktivní a pije,teplota 31st. u zdroje a vlhkost se pohybuje od 60-80%,rosíme tak 5x denně.Celkem se nás zatím bojí ale snad se to časem spraví.Jediný problém jsou takové fialovo hnědé kruhy okolo očiček.Majitel už mi ho tak prodal a tvrdil že je to po svleku takové hnědé ale nějak se mi to nezdá, protože se u nás doma hned druhý den celý svlékl.Nechci ho hned tahat na veterinu.ptž si za poslední týden už užil dost stresu ale už brouzdám tak tři dny po netu a takový problém s chamíkem nemůžu nikde najít.Nevíte co by to mohlo byý?foto mám jen z mobilu ptž náš miláček nesnáší focení ale je nahrátá na uložto
http://www.ulozto.cz/xJhUepv/pascal-chameleon-jemensky-png
můj mail je:jelinkova.misa@gmail.com
za všechny rady a názory budu moc vděčná

4.5.2012 14:51
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Terárko je 80 výška?
Jinak - teplota - 31 pod zdrojem je málo, chce to určitě aspoň 35.
Ale hlavně - chameleon je pouštní zvíře, neroste ho tolikrát, obden stačí bohatě.
Podle fotky - není z ní nic moc poznat - ale mohla by to být nějaká nekroza ze zbytků svleku - celkově se nesvléká moc dobře. Takže bych mu jemně navlhčila zbytky kůže a sloupala to. Zkuste udělat detailnější fotku. Taky má ty oči zapadlé, tak by to chtělo zajistit, aby se napil - třeba z kapátka, nebo ze střičky. Ale kvůli tomu neroste celé terárko - jestli rosíte 5x denně, tak tam ta vlhkost je úplně jinde a to je špatně - ono i těch 80 už by bylo moc. Jak máte udělané větrání?
K vitamínům přidávejte ještě vápník.

14.5.2012 15:07
beruska1976

XXX.XXX.80.22

smajlíkAhoj tak chamíček je super hlavně dospívá,jak dlouho se Ti svléká většinou by se měl svlíkat takhle menší jeden den pod žárovkou by měl mít 35.Rosit 2 * denně ráno a večer terárko velikost v pohodě.A nezdá se mi,že by měl zapadlá očka pije ti z čeho z listů ze stěny?Kdyžtak nás navštiv na Fb Chameleon jemenský-terarijní zvířata a poradna.Tam se zeptáš na cokoli budeš potřebovat.Je moc pěkný a stáří prcka? :-)

14.5.2012 19:19
miškajelínková

XXX.XXX.227.229

Jéé tak to moc děkuju.Svlékal se jeden den akorát ta pokousaná hlavička se mu svlíkala dýl. Má přibližně 6. měsíců, když sme si ho donesli pil pořád kdykoli jsme narosili ale ted´ už pije jen občas.Udělala sem asi chybu, 2 týdny potom co jsme si ho koupili nám volali naši že mu koupili taky terárko aby sme jezdili i k nim do Pv, tak sme prcka naložili a vyjeli když sme dorazili nějak se mi povolila přepravka a bobek v ní spadl na zem.Nic se mu nestalo ale začal kolem něj běhat pes a tak se asi lekl a začal mi lízt hned po ruce nahoru.Pak sme ho dali do toho nového terárka a on byl od té doby hnědej a schovával se v rohu.Když sme ho koupili krmila sem ho v pohodě z ruky aji sem ho sem tam vyndala z terárka ale u těch našich vůbec nechtěl ani z pinzety a sežral je jen když sem mu je nechala v terárku a šla pryč.Ted´jsme se vrátili po dvou dnech zpátky do Brna a od té doby nevylezl.je furt schovanej v umělé kytce ve které vůbec není vidět a vyleze se jen nabaštit a zase rychle zpátky.Myslíte že ho to přejde?mrzí mě to že sem ho vzala ale chtěla sem aby si zvykl i u našich ale asi to bylo brzo potom co jsme ho koupili,já jen že byl tak v pohodě a ted´ ani nevyleze tak je mi to líto že se to tak pokazilo.Už je takový 3 dny

15.5.2012 08:06
beruska1976

XXX.XXX.80.22

Chtělo by to fotku terárka jaké máš svícení atd.Ještě jedna věc mohl se polekat psa? A od čeho je pokousanej? Taky další změna u něj,že jste ho převezli do jiného prostředí a u takhle velkého chamíka,no prostě hůř se s tím vyrovnává,takže to chce čas vůbec netahat z terka narosit dát mu krmení a šup pryč okouká se a mělo by to být ok ještě hnědá barva není mu zima jakou teplotu máte?:-)

15.5.2012 08:06
beruska1976

XXX.XXX.80.22

Chtělo by to fotku terárka jaké máš svícení atd.Ještě jedna věc mohl se polekat psa? A od čeho je pokousanej? Taky další změna u něj,že jste ho převezli do jiného prostředí a u takhle velkého chamíka,no prostě hůř se s tím vyrovnává,takže to chce čas vůbec netahat z terka narosit dát mu krmení a šup pryč okouká se a mělo by to být ok ještě hnědá barva není mu zima jakou teplotu máte?:-)

15.5.2012 21:04
miškajelínková

XXX.XXX.227.229

Terarko vyfotim a poslu ti ho klidne na mail a i chamicka jestli bys mi teda pisla jakej mas.Pokousany je od samicky se kterou byl v terarku naz nam ho predchozi majitel prodal.ted poprve vylezl z pod kytky asi po 3.dnech a lekl se psa ptz kdyz sme dojeli k nasim nejak se mi uvolnila prepravka a on v ni spadl ale jen se ten pes kolem neho asi dvakrat mihl.prave ze kdyz sem ho koupila tak sem cucela ze umi z pinzety a ze je tak hladovej ze jde klidne pro cvrka i na ruku uplne cizimu cloveku ale jak sme dojeli od tech nasich tak nejde a boji se ale snad se srovna. Dekuju za pomoc a rady

15.5.2012 21:08
miškajelínková

XXX.XXX.227.229

Jo sviceni mame Repti glo 5.0 26 Watt a zarovku 25 Watt terko mame 50x40x80 (sxhxv) v zadu ma korek chteli sme ho sundat ale paradne se mu poom leze tak sme ho tam nakonec nechali

15.5.2012 21:18
miškajelínková

XXX.XXX.227.229

foto den po svleku a ty očenka má už mnohem lepší.majitel říkal že je tak dva týdny měnil,jeden den byl v terku sameček a druhý samička aby se prý nepokousali a ten druhý byl vždy v nějakém provizorním terárku.
fotečka našeho nového miláčka je na uložto,sem nešla dát ptž je focená z mobilu
http://www.ulozto.cz/xJhUepv/pascal-chameleon-jemensky-png

a tady je terárko
http://www.ulozto.cz/xaDZR7b/pascalovo-terarko-jpg

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2012 21:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

beruska1976 napsal(a):

Beruško,o nízké teplotě už psala lacerta 7.Ono v podstatě na vše podstatné se ptala první LACERTA !

Přidejte reakci

Přidat smajlík