Dobry den, zadam o rychlou odpoved. Muj chameleon Jemensky ma zkroucenou nohu zavesenou na hlave. Dokaze se tak pohybovat,ale nejcasteji je na dne terarka. Jiz dva dny nesnedl ani jednoho cvrcka. Ma 8. mesicu a zije v prostornem terariu. Dekuji moc ta radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kacenkaskoky
napsal(a):
Dobry den, zadam o rychlou odpoved. Muj chameleon Jemensky ma zkroucenou nohu zavesenou na hlave. Dokaze se tak pohybovat,ale nejcasteji je na dne terarka. Jiz dva dny nesnedl ani jednoho cvrcka. Ma 8. mesicu a zije v prostornem terariu. Dekuji moc ta radu.
Cvrčky bych už asi nekupoval a o radu bych asi poprosil pana Josefa Vávru.Já vám momentálně nejsem schopen poradit.
Co chces za radu vem chama a jdi na veterinu.Jinak vic se muzes zeptata tady http://www.facebook.com/groups/394615677237985/
napsal(a):
Cvrčky bych už asi nekupoval a o radu bych asi poprosil pana Josefa Vávru.Já vám momentálně nejsem schopen poradit.
na druhou stranu jsem rád že vám ležím v krku
ratardace se u vás projevuje velice silně a způsobuje komplex méněcenosti
což má za následek i vaši odpověď
pisatelé otázek zřejmě hledají odpovědi a případné rady
pokud vím rád pomohu ale proč by jsem měl psát na každou věc tomu nerozumím
případně mě ještě napadlo zda jste vůbec svéprávná osoba
Josef Vávra

mičurin
napsal(a):
na druhou stranu jsem rád že vám ležím v krku
ratardace se u vás projevuje velice silně a způsobuje komplex méněcenosti
což má za následek i vaši odpověď
pisatelé otázek zřejmě hledají odpovědi a případné rady
pokud vím rád pomohu ale proč by jsem měl psát na každou věc tomu nerozumím
případně mě ještě napadlo zda jste vůbec svéprávná osoba
Josef Vávra
Chvíli mi tykáte,chvíli mi vykáte,ale neustále mi nadáváte,sprostě mě osočujete a já vůbec nevím proč? Nevím,proč tu neustále někdo někoho napadá.Jak jste psal na jiném vlákně,nubuďme arogantní,povýšení a vulgární,děkuji.A na závěr,v krku mi neležíte,je to o metr níž!

Pokud se nepletu,článek "ifauna plná urážek "je Vaše vlákno pane Mičurine.
napsal(a):
Chvíli mi tykáte,chvíli mi vykáte,ale neustále mi nadáváte,sprostě mě osočujete a já vůbec nevím proč? Nevím,proč tu neustále někdo někoho napadá.Jak jste psal na jiném vlákně,nubuďme arogantní,povýšení a vulgární,děkuji.A na závěr,v krku mi neležíte,je to o metr níž!
neotírejte se o mě a já vám nemusím odpovídat
podepsat se na rozdíl od vás dokáži také
ale co člověk může od něoho kdo má prd.. o metrnížečeat že?
Josef Vávra
v každém případě dodám ještě žetazatel septal na problém s chameleonem a ne na to zda je někdo retard se zadnicí o metr níže
vraťme se raději k tématu
nebo mě o vašich problémech a o tom co vás na mě pálí
můžete napsat email či zavolat nebo se ve všední dny od 8:00 do 20:00 a v Sobotu od 8:00 do 16:00 přímo u mě ve sklenářství
adresu vám na vyžádání rád napíši
v opačném případě jste obyčejný zbabělec a člověk který mě za odepsání nestojí
Josef
A nejde mu s tou nohou opatrně pohnout?
Každopádně celkově vypadá dost mizerně - bylo by fajn popsat podmínky chovu (protože tohle se zdravému chameleonovi nestane jen tak) a jak se mu tohle vlastně stalo a proč už mu nebylo nějak pomoženo dřív?
Ono nechat ho několik dní se trápit - nechápete, proč je na dně? Jak byste se pohyboval ve větvích s jednou rukou za krkem? Krom toho vzhledem ke stresu fakt žrát nebude. (Jo, kupodivu, když má zalomenou nohu, tak mu nechutná, OBJEV ROKU)
A když vidím ta kolínka, tak mi přijde, že rachidita volá. Takže odborník na plazy je stejně nutnost.
Pane Vávra, na jednu stranu kritizujete, že se tu jen někdo do někoho naváží, ale na druhou stranu jste nejen, že nepomohl nijak vyřešit téma, ale taky se tu handrkujete s někým dalším. To zadavateli taky moc nepomůže.
(Krom toho tohle už je na hraně mezi začátečník a ignorant)

Dík Lacerto.

Pane Pičurin,při mé výšce dvou metrů,mám otvory na svém místě.A podepsat se umím stejně jako vy! Retard.
napsal(a):
Pane Pičurin,při mé výšce dvou metrů,mám otvory na svém místě.A podepsat se umím stejně jako vy! Retard.
tak to se omlouvám pane Retard já už myslel že jste opice ale ty 2 metry vás samozřejmě omlouvají
ovšem jde ještě o to zda to máte v pořádku jinak a vše srovnané nebo zda jste nevyrovnaný jedinec
který se snaží někoho zesměšnit nebo jinak napadat?

Je to jedinec ze silně pokročilou rachitidou! Jediná možnost v tomhle případě je utracení a to bez dalšího trápení,
myslíte že na veterinární pomoc je již pozdě?
Chameleon ale i had nebo jiný plaz přece s tímto postižením může žít
a při dobré péči i dožít
nebo ne?
já se ptám protože podobně postiženého chamika jsem dostal od jedných lidí a žil u mě ještě téměř rok a půl
akorád neměl potíže s končetinou
No, podle stavu kolen a pokroucenosti nohy je to rachitida. Zda to řešit nebo utratit je na majiteli. Ale pravda je, že bude mít trvalé následky - bez jedné nohy se žít nejspíš naučí, ale asi mu nebude nejlíp - toť otázka, jaké má bolesti, to nikdo nepoznáme. Možná se to ještě částečně srovná, když dostane dobré podmínky - což u chovatele zřejmě nehrozí - protože krom rachitidy je i vyhublej a vůbec vypadá mizerně a muselo by se do něj investovat - kvalitní lampa atd. A to kdyby byla ochota udělat, tak nenechá cháma několik dní s nohou za krkem. Ale i kdyby to bylo zaháknuté, tak stejně je ta noha zkoucená jak paragraf.
příjde mě jako vykloubená což si těžko udělal na něaké větívce
v každém případě ta lampa a další věci jsou základem
alespoň dávat mu dobré krmení
možná to ode mě bude znít hloupě ale ten chamík co jsem tu měl
tak když jsem neměl cvrčky a jinou havěť tak baštil i banán a ledovej salát
někde jsem se o tom dočetl a zkusil jsem to a šlo to takže obden měl zelenou stravu
u veterinare jsem vcera byla. Bohuzel ne u nejakeho specialniho,protoze u nas o vikendu nefunguji,pani mi rekla ze to vypada zle. Dala mu glukozu a vitamin, aby mi vydrzel do pondelka. A hned zitra zajdu jeste jednou akorat primo pro terarijni zvirata. Nozku uz ma normalne dole,ale jen se chudacek plazi,vetve jsem mu dala radeji pryc at po tom nelozi aby jeste nespadnul.Nechapu ale duvod,bylo to ze dne na den.Akvarko na svou velikost ma obrovske,svetlo ma porad zapnute a ma i tepelny kabel.Vodu mu tam strikam tady casto.Cvrcky jsem mu obalovala ve vitaminech....snad to kamarad vydrzi a bude zase vse ok.
Tak už podle toho chabého popisu podmínek je vidět, že to rozhodně ze dne na den nebylo... Tohle se ze dne na den nestává...
Akvárko? Tím myslíte co? Skutečné akvárko nebo jste se spletla a myslíte terárko?
Vitamíny dáváte nějaké univerzální? Jaké? Vápník dodáváte?
Na co má chameleon topný kabel, ten je mu nanic. Čím svítíte? Jaké jsou v teráriu teploty?
Rozměry terárka? Rosit často je blbost.
Jak dostal léky - injekčně - kam?
A ty větve bych mu nevyndavala. Tím ho ještě víc vystresujete.
Můžu se ještě jednou zeptat, jak se to tomu chamíkovi stalo? Prostě jste jednou přišli k terárku a našli jste ho takhle? Nebo spadl? Jak?... A jak dlouho tak byl? A jak říkala Lacerta - můžete detailně popsat podmínky, jak píše?
Jinak vážně doporučuju pročíst si tohle (a zařídit se podle toho):
http://tera.poradna.net/q/view/220728-chameleon-jemensky-uplne-zaklady
A ještě poznámka k tomu veterináři - z vlastních zkušeností mám pocit, že kombinace vitamíny + glukóza veterinář píchá, když si neví rady. Tak snad jste pak našli odborníka.