Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2012 20:50
creptus

XXX.XXX.248.140

Dobrý den. Jsem začínající, nebo chtěl bych být začínající chovatel hadů, jako první bych chtěl poradit nějakého hada, na kterého nemusím podat žádost o chovu zvířete vyžadující zvláštní péči :) Mohli by jste mi prosím nějakého doporučit a jaké je potřebné terárium pro chov? :)

19.6.2012 11:48
efulin

XXX.XXX.215.162

Dobrý den,

co se týká zvířat vyžadujících zvláštní péči, týká se u hadů jen a pouze jedovatých druhů. Doporučuji vám nastudovat si tuto problematiku podrobněji, ať v tom máte pořádek. Pak je již jasné, že dalším krokem bude volba druhu vhodného pro začátečníka. Vzhledem k existenci dostupné literatury vás obrátím na ní, abyste si prostřednictvím četby dokázal udělat ucelený přehled, který je v chovu jakékoliv skupiny živočichů nezbytný!

Druhy, které se obecně doporučují pro úplné začátečníky, jsou například užovka červená, užovka černá, některé korálovky, krajta královská (byť u ní jsou občas potíže s obdobím "klidu") a další. Možností je celkem dost.

Přeji vám úspěšné začátky! :)

ef

20.6.2012 06:43
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Přesně,já když jsem cca rok zpátky začínal přemýšlet o tom,že bych si chtěl pořídit hada,pročetl jsem si kde co všechno a nakonec jako první sem si domů přivezl mládě užovky červené,asi po pul-třičtvrtě roce,jsem si našel na internetu chovatele ze šternberka,a jel se podívat na jeho hady,nakonec jsem si od něj kromě sklípkana odvezl mládě korálovky sedlaté,nedávno jsem si nechal od kámoše udělat trojterárium z osb,a teď čekám na narození mláděte E.Cenchria Cenchria-hroznýš duhový...

20.6.2012 19:52
zdoter

XXX.XXX.124.35

Radit druh je osemetne,kazdemu se libi neco jineho. Hodne by ulehcilo,jestli si predstavujes neco maleho nebo vetsiho. Pak by se radilo mnohem lepe,ale i tak toho bude mraky ;-)

24.6.2012 21:12
raddei

XXX.XXX.149.169

Pro začátek určitě něco nastudovat,ujasnit si kolik času a peněz můžu investovat do chovu.A potom vybírat z nepřeberného množství hadů,které jako začátečník můžeš zvládnout.Nejjednoduší bude když se podíváš na fotky jedntlivích druhů,u těch co by se líbily si najdeš informace a zvážíš jestli by to bylo proveditelné.Při hledání informací používej odborný název najdeš daleko větší množství informací.Já osobně do dnes nevím co je korálovka sedlatá za hada je to sice nějaký poddruh Lampropeltis triangulum,ale tenhle druh je rozšířen v celých USA,Mexiku a až po sever Jižní Ameriky.
Na hledání informací zkus teraporadnu zkoukni vlákna která začínají pochlubtese a když se ti bude něco líbit dej do vyhledávání odborný název a informací tam najdeš spoustu.
Z knížek můžeš zkouknout Užovky,Hroznýši a krajty (Kocián a Cerha)
Hodně štěstí při hledání

24.6.2012 22:21
zdoter

XXX.XXX.124.35

Pro inspiraci se hodi i kniha 250 druhu terarijnich zvirat .. jinak jak uz tady bylo zminovano druhu vhodnych pro zacatecniky jsou desitky a staci si jen vybrat po cem srdce touzi ..

Přidejte reakci

Přidat smajlík