Výběr hada podle velikosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2012 16:40
zemanopnp

XXX.XXX.13.45

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký druh hada byste mi doporučili. Rád bych, aby dorostl 3 - 4 metrů, ne méně a ne více kvůli nedostatku místa. Byl by pro to lepší nějaký druh krajty a nebo hroznýš královský? Děkuji

15.7.2012 09:39
raddei

XXX.XXX.149.169

Záleží na tom kolik času a peněz můžete do zvířete investovat B.c. jsou z vašich kritérií asi nejvhodnější pro začátečníka Písně te sem kolik prostoru můžete poskytnout.

15.7.2012 10:11
zemanopnp

XXX.XXX.13.45

Čas by byl a místo na hada do těch tří až čtyř metrů. Nicméně hada bych použil i na přednáškách na ekologickou a environmentální výchovu a osvětu. Nemohu si tedy dovolit šestimetrovou krajtu (to by bylo zbytečně stresující jak pro hada tak nereálné pro mě) :D.... Přikláním se spíš k hroznýšovi, ale pořád jsem na vážkách - rád bych, aby ten had dorostl ideálně 3metry max. 4m, ale víc už bych nezvládl prostorově i finančně. Může tedy u nás v zajetí dosáhnout hroznýš této velikosti něbo je lepší nějaký druh té krajty?

15.7.2012 21:21
paleosuchus666

XXX.XXX.199.47

Python molurus pimbura ;),Python reticulatus (bali,dwarf)

Jakub.Kyzl

16.7.2012 11:43
Jakub.Kyzl

XXX.XXX.139.41

paleosuchus666 napsal(a):
Python molurus pimbura ;),Python reticulatus (bali,dwarf)

Ach jo, tady pořád radí lidé, kteří viděli maximálně fotku Bali a to ještě z vlaku. Bali je střední varianta, žádný dwarf, pro zvířata z odchovu není žádný problém dosáhnout stejné velikosti jako normální pevninské formy, může být větší nebo menší, ale není to žádný dwarf.smajlík

19.7.2012 12:40
jojonene

XXX.XXX.167.13

Hroznýš královský, je dostatečně velký, nenáročný na údržbu, finančně nenáročný a hlavně klidný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík