Nejkrásnější pohled

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2006 09:05

milan napsal(a):
8.

Milane gratuluju k uspesnemu odchovu - tohle je vazne nadhera :)

24.7.2006 11:18

cijoml napsal(a):
Milane gratuluju k uspesnemu odchovu - tohle je vazne nadhera :)

JJ, nezbývá než přidat gratulaci a tiše závidět ... takových fotek není nikdy dost

24.7.2006 11:22

milan napsal(a):
8.

super, nadhera :))

26.7.2006 01:23

milan napsal(a):
8.

ahoj milane, je to opravdu krasny pohled . Sám mám jediného želváka a s nim se asi mladat nedockam (fotky jsou vlozeny v nejakych mych diskuzich). Ted mam jen jednu otazku: Budes tyto mladata prodavat? Mel bych totiz o jednoho zelvaka (zelvicku) zajem.

diky jungletekk

27.7.2006 19:31

milan napsal(a):
8.

jo a můžu se zeptat jak je ta samice stará? to je hermanka nebo greka?

3.8.2006 20:12

sysel napsal(a):
letosni

Jaka byla u zelv teplota v inkubatoru a jaka vlhkost? Dekuji

3.8.2006 22:26

iman napsal(a):
Jaka byla u zelv teplota v inkubatoru a jaka vlhkost? Dekuji

U vajec jsem měl teplotu 31st. a vlhkoměr se mi podělal a tak usuzuju jen okolo 80%

3.8.2006 22:28

sysel napsal(a):
letosni

nepřistoupil bys na výměnu? nabízím hermanky či marginaty . horsfieldky mi nevyšly.
Milan

4.8.2006 10:34

milan napsal(a):
nepřistoupil bys na výměnu? nabízím hermanky či marginaty . horsfieldky mi nevyšly.
Milan

Ahoj,
promyslím si to, ale myslím, že se dohodneme. Navíc horsfieldky mi teď jedou jako o závod - musim zaklepat ( navíc mám jeste cca 10 vajec v inkubátoru). Taky pro mě není zanedbatelný fakt, že jsem si jist, že se u Tebe budou mít dobře.
Sysel

5.8.2006 16:17

milan napsal(a):
5.

Můžu se zeptat, v čem inkubuješ vejce? To asi není vermikulit ne?

8.8.2006 11:01

milan napsal(a):
7.

Můžu se zeptat, co používáš za podklad pod vejce? To asi nebude vermikulit co?

10.8.2006 09:30

soell napsal(a):
Můžu se zeptat, v čem inkubuješ vejce? To asi není vermikulit ne?

vejce inkubuji na dva způsoby. osvědčil se mi způsob jen na roštu, pod kterým mám misky s vodou a pak "klasicky" na vermikulitu. Oba způsoby jsou rovnocené a úspěšnost inkubace je naprosto stejná.

11.8.2006 19:16

milan napsal(a):
Milan

pokus č. 2:

ahoj milane, je to opravdu krasny pohled . Sám mám jediného želváka a s nim se asi mladat nedockam (fotky jsou vlozeny v nejakych mych diskuzich). Ted mam jen jednu otazku: Budes tyto mladata prodavat? Mel bych totiz o jednoho zelvaka (zelvicku) zajem.

diky jungletekk

11.8.2006 19:25

jungletekk napsal(a):
pokus č. 2:

diky jungletekk

ano, něco bude samozřejmě k odběru, počítám konec září

21.8.2006 12:34

milan napsal(a):
ano, něco bude samozřejmě k odběru, počítám konec září

Předchvíli se mi vylíhla hermanka Chci se zeptat jak se mám teď o tak malou želvičku starat? Zajímá mě hlavně teplota a co ji mám dát na jídlo, popř. za jak dlouho. Díky předem.

21.8.2006 22:11

iman napsal(a):
Předchvíli se mi vylíhla hermanka Chci se zeptat jak se mám teď o tak malou želvičku starat? Zajímá mě hlavně teplota a co ji mám dát na jídlo, popř. za jak dlouho. Díky předem.

hned po vylíhnutí želvy žerou úplně normálně. předlož mladé lístky pampelišky a uvidíš jak do ní spadnou. Jinak nezapomeň, že potřbují mít mělkou misku s vodou, protože malinké želvičky jsou náchylné k dehydrataci více jak velké želvy. Já mám mimina venku, záleží na tobě, jak si troufneš. Možná by to stačilo do skleníku. Na terárko je času dost, využívej sluníčka dokud je. A nezapomeň zajistit mimina proti predátorům. V této fázi je predátor každý. Já to řaším drobnějším pletivem. Pokud nemáš možnost výběhu, tak v terárku nezapomeň na délku dne, a na popsané přidávání vápníku a patřičné Uv osvětlení. Hlavně je nepřehřívej.
Milan

22.8.2006 17:27

milan napsal(a):
hned po vylíhnutí želvy žerou úplně normálně. předlož mladé lístky pampelišky a uvidíš jak do ní spadnou. Jinak nezapomeň, že potřbují mít mělkou misku s vodou, protože malinké želvičky jsou náchylné k dehydrataci více jak velké želvy. Já mám mimina venku, záleží na tobě, jak si troufneš. Možná by to stačilo do skleníku. Na terárko je času dost, využívej sluníčka dokud je. A nezapomeň zajistit mimina proti predátorům. V této fázi je predátor každý. Já to řaším drobnějším pletivem. Pokud nemáš možnost výběhu, tak v terárku nezapomeň na délku dne, a na popsané přidávání vápníku a patřičné Uv osvětlení. Hlavně je nepřehřívej.
Milan

Taky přidávám fotky mašich prvních želvích miminek.Vylíhla se minulý týden po 53až58 dnech inkubace.Matka-4letá samice,otec-4letý samec.Oba zatím nikdy nezimovaní.(letos už zimovat budou)

22.8.2006 17:28

olin napsal(a):
Taky přidávám fotky mašich prvních želvích miminek.Vylíhla se minulý týden po 53až58 dnech inkubace.Matka-4letá samice,otec-4letý samec.Oba zatím nikdy nezimovaní.(letos už zimovat budou)

A další

22.8.2006 17:28

olin napsal(a):
A další

A ještě jedna

22.8.2006 20:13

olin napsal(a):
A ještě jedna

4leté želvy? to je docela málo na páření a snášení ne? Musí jim být víc

22.8.2006 21:10

paulin21 napsal(a):
4leté želvy? to je docela málo na páření a snášení ne? Musí jim být víc

nn,obě jsou narozené v r.2002.

22.8.2006 21:29

olin napsal(a):
nn,obě jsou narozené v r.2002.

A mohla bych se zeptat kolik ty tvoje 4 leté želvy měří?Já mám 3 leté a mají kolem 10 cm..nějak si neumim představit,že za rok vyrostou do takové velikosti,aby se mohli pářit

23.8.2006 16:09

zmijuska napsal(a):
A mohla bych se zeptat kolik ty tvoje 4 leté želvy měří?Já mám 3 leté a mají kolem 10 cm..nějak si neumim představit,že za rok vyrostou do takové velikosti,aby se mohli pářit

Samice měří 18 cm,váží 1150g a samec měří 13.5 cm a váží 750g(viz.foto).Pak je s nimi i moje skoro 50ti letá horsfieldka,ale té si ten samec nevšímá takže její to nebude

23.8.2006 20:09

olin napsal(a):
Samice měří 18 cm,váží 1150g a samec měří 13.5 cm a váží 750g(viz.foto).Pak je s nimi i moje skoro 50ti letá horsfieldka,ale té si ten samec nevšímá takže její to nebude

Uf, tak dneska se my vylíhla druhá Moc se mi nezdá. Ta, která se vylíhla před dvěma dny měla spodek normální zcelený a ta dnešní je trošku pokřivená a vnitřek "těla" má venku. Sroste jí to? mám ji ještě na perlitu v inkubátoru.

23.8.2006 20:16

iman napsal(a):
Uf, tak dneska se my vylíhla druhá Moc se mi nezdá. Ta, která se vylíhla před dvěma dny měla spodek normální zcelený a ta dnešní je trošku pokřivená a vnitřek "těla" má venku. Sroste jí to? mám ji ještě na perlitu v inkubátoru.

Ahoj. Gratulujem k úspechu. Nemá tá želvička len zvyšky žltkového vačku? V tom prípade by sa to malo o pár dní úplne stratiť a želvička by mala vyzerať normálne.

23.8.2006 21:16

ado napsal(a):
Ahoj. Gratulujem k úspechu. Nemá tá želvička len zvyšky žltkového vačku? V tom prípade by sa to malo o pár dní úplne stratiť a želvička by mala vyzerať normálne.

Díky mozna, ze to budou ty zvyšky žltkového vačku jak rikas. Uz jsem to nekolikrat videl na fotkach, takze to asi bude ono

24.8.2006 12:41

milan napsal(a):
U vajec jsem měl teplotu 31st. a vlhkoměr se mi podělal a tak usuzuju jen okolo 80%

Zdravím. Mal by som jeden dotaz. Inkubujem THB pri teplote 30C a 80% vlhkosťi už 65 deň a stále nič. V noci nechávam klesnúť teplotu na cca 24C. Ako dlho to trvalo tvojim vajciam a v noci si robil pokles teploty ? Díki. Želám mladým vela zdaru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík