FMichal
XXX.XXX.138.1
Ahoj chovatelé. Uvažuji o pořízení K.K. Samice klasická a samec netradiční zbarvení. Chci je mít i na odchov. Poradí mi někdo jak na to? Je důležité mít každého hada zvlášť a k sobě je dávat jen v období páření? Kvůli tomu budu upravovat velikost terária, které budu stavět. Buď jedno větší nebo ho rozdělím na 2 menší. Díky za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahoj,zatím nechovateli! Pokud radikálně nezměníte svůj přístup k teraristice tak budete napořád nechovatel a to je dobře! V prvé řadě si alespoň něco (alespoň něco je málo) přečtěte o teraristice,pak o hadech,pak o krajtách a nakonec o regiuskách.A až to všechno uděláte,tak se všichni zasmějeme tomu vašemu šílenému dotazu.A teď mám nápad,co třeba olejomalba,vaření nebo kunchistorie?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ahoj,zatím nechovateli! Pokud radikálně nezměníte svůj přístup k teraristice tak budete napořád nechovatel a to je dobře! V prvé řadě si alespoň něco (alespoň něco je málo) přečtěte o teraristice,pak o hadech,pak o krajtách a nakonec o regiuskách.A až to všechno uděláte,tak se všichni zasmějeme tomu vašemu šílenému dotazu.A teď mám nápad,co třeba olejomalba,vaření nebo kunchistorie?
Děkuji moc za odpověď. Vaše rada opravdu je velice užitečná. Objednal jsem si 3 knížky o regiuskách, ale než přijdou tak bych se chtěl dozvědět nějaké další informace. Nejsem jeden z těch votroubků, co si pořídí zvíře aniž by o něm něco věděl. Sháním si spoustu informací o teráriu, které jsem se rozhodl si sám postavit, protože bude v obývací stěně. Na to navazoval můj dotaz. Předpokládám, že Vy jste již od mládí věděl naprosto všechno o hadech i o teraristice. Určitě jste nezačíal, ale rovno jste byl profesionál. Nebo se pletu?
Nemám v plánu háďata týrat nebo jim nijak znepříjemňovat život. Jen jim chci zařídit prostor pro žití tak, aby jim bylo dobře. Přiznávám, že mám s hady pramálo zkušeností. Mé zkušenosti jsou jen o krmení hadů, čištění terária a u mladých rozkrmování, proto chci vědět, co nejvíce i od zkušenějších chovatelů. V knížkách a na internetu se toho píše spousta. Jeden říká to a druhý ono a napadat někoho, kdo se chce o hadech dozvědět informace mi přijde lehce zbytečné. Lepší je si myslím poradit, aby ten "nechovatel" mohl časem rozšířit řadu těch slušných chovatelů, ale to je můj názor.