Falešná březost u chameleóna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2012 00:43
def.

XXX.XXX.113.204

Ahoj, mám dotaz, vyskytuje se u chameleónů něco jako falešná březost? Mám pár, je jim 9 měsíců.žijí spolu. Samička mi ale změnila zbarvení (viz foto) a tak jsem usoudil, že je těhotná. Abych ji ochránil a měla klid na těhotenství, dal jsem jí do jiného pokoje. Ale pak jsem se divil, když usnula, asi zapomněla že je těhotná a zase normálně zezelenala tak jak předtím. Podobně se chová i přes den, když nikdo není v pokoji. Jak dojdu z práce, je světlejší, ale hned začne otvírat tlamu a nahodí na sebe zase ty těhotenské barvy.Tak nevím, jestli je to nějaká herečka nebo je fakt v tom. :))

30.8.2012 06:58
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Tomu nerozumím - měl jste je spolu, samice je podle zbarvení březí - oddělil jste ji. Ale jak je to dlouho? Co myslíte tím usnula? Jinak podle fotky je skutečně gravidní.

(A jen tak mimochodem, neměli spolu v jednom terárku co dělat, je ještě dost mladá.)

30.8.2012 11:09
def.

XXX.XXX.52.5

Nejsou v jednom terárku, terárko pro ně nemám, jsou v bytě na volno a mají dostatek prostoru. Prostě přes den a v jeho blízkosti je zbarvená takto, když spí vybledne. Nevím, jestli je teda těhotná nebo ho chce jen nalákat na sex.

30.8.2012 19:27
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Aha :-D

Nemám slov a ono je to asi jedno. Když je chováte na volno. Třeba Vám spíš poradí nějaký volnochovatel. Každopádně tohle je gravidní zbarvení, ne zbarvení lákající samce.

1.9.2012 17:41
jojonene

XXX.XXX.167.13

Dost běžně se stává, že když jsou v klidu, tak hážou barvy jako před tím. Podle mě je těhotná. Měla jsem to samé se svojí chamkou a porodila nám oplodněnou snůžku. Však to brzy poznáš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík