Dobrý den,
agamy jsem nikdy nechovala, ale myslím, že příčin může být více. Buď se nic neděje a nebo může mít agama zadržené ještě nějaké vejce. S tím jsem se v praxi nesetkala, a tak bych nechala radu na odborníkovi. A k tomu samci v teráriu. Podle mne to nevadí. Jediné, k čemu může později dojít, je přílišné vyčerpávání neustálým pářením a "vykladením" samice. Takže dodat dostatek vápníku a UV a třeba jednou za čas oddělit a nechat holku odpočinout od náruživého samce. :-)
E.
efulin1
napsal(a):
Dobrý den,
agamy jsem nikdy nechovala, ale myslím, že příčin může být více. Buď se nic neděje a nebo může mít agama zadržené ještě nějaké vejce. S tím jsem se v praxi nesetkala, a tak bych nechala radu na odborníkovi. A k tomu samci v teráriu. Podle mne to nevadí. Jediné, k čemu může později dojít, je přílišné vyčerpávání neustálým pářením a "vykladením" samice. Takže dodat dostatek vápníku a UV a třeba jednou za čas oddělit a nechat holku odpočinout od náruživého samce. :-)
E.
Dobrý den
Děkuji za rady agama se druhý den uklidnila a přestala hrabat.
Zadržená snůška to naštěstí nebyla protože to by prý do pěti dnů agama umřela.
Jelikož už je to deset dnů tak je to v pořádku (snad ).
Vápník dávám preventivně a teď častěji UV má stále.
Baštit začala hned druhý den dost hodně.
Tak bude nejspíš v pohodě. Samce jsem přestěhoval na radu aspoň na tři týdny, má smůlu.
Bude to muset rozběhat
.
Tak že teď už jen čekat zda se zadaří a budou prckové.
efulin1
napsal(a):
Dobrý den,
E.
Dobrý den
Děkuji za rady agama se druhý den uklidnila a přestala hrabat.
Zadržená snůška to naštěstí nebyla protože to by prý do pěti dnů umřela.
Jelikož už je to deset dnů tak je to v pořádku (snad ).
Vápník dávám preventivně a teď častěji UV má stále.
Baštit začala hned druhý den dost hodně.
Tak bude nejspíš v pohodě. Samce jsem přestěhoval na radu aspoň na tři týdny, má smůlu.
Bude to muset rozběhat
.
Tak že teď už jen čekat zda se zadaří a budou prckové.