Gonyosoma oxycephalum - Užovka ostronová chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2012 20:06
creptus

XXX.XXX.248.140

Dobrý den.
Jsem začátečník. Doma mám terárium o rozměrech 70x55x33 (VxDxH)
Je teda pro stromové hady než pro hady pohybující se na zemi.
Chtěl bych v tom chovat Užovku Ostronosou, nejsem si však jist jestli užovku v takovém terárium s těmito rozměry je možné chovat. Dočetl jsem se, že dorůstá až 230cm, v teráriích však míň, to zamená třeba 180-200cm. Lze teda v tom terárium užovku chovat?
O chovu a užovce samotné jsem si už dost přečetl, popřípadě, kdyby jste mi mohli doporučit nějakého jiného stromového hada pro začátek :)
:-)

1.10.2012 21:24
emerald

XXX.XXX.34.243

To určitě ne, zvířata ,zvláště samice, přerůstají 2 metry a jedná se o poměrně mohutná a hlavně aktivní zvířata. Těch 33 cm na hloubku je málo a nevím jakýho malýho stromáka do začátku poradit, samosebou nejedovatýho a nenáročnýho.

2.10.2012 15:25
creptus

XXX.XXX.248.140

Dobře, vyhovovalo by teda toho terarium nějakému jinému stromovému hadu?
Ještě se zeptám, kdyby výška a délka teraria zůstala stejná 70x55, ale prodloužila by se na 50?

2.10.2012 18:29
emerald

XXX.XXX.34.243

Ten rozměr by už šel, sice minimální,ale......
Popravdě pokud si začátečník, nenapadá mě žádnej stromák. Na tvým místě bych se podíval po nějakých středně velkých užovkách, "elaphe"- radiata, helena, taeniura taeniura, climacophora,........, myslím že do začátku ideální, nabereš zkušenosti, "osaháš si to" a potom klíďo píďo ty oxycephaly apod. Není kam spěchat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík