Dobrý den,
Pozor na podvodníka pod emailem caninus@centrum.sk. Chce zvířata poslat, avšak platba na účet nedorazí. Poté následuje řada výmluv a konec komunikace.
Přepis emailu:
Dobrý deň,
Tak peniaze (sumu 290,-€) som poslal zo svojej banky VUB, nakolko na Slovensku banku Ge-Money nemame, tak ze peniaze by vam mali dojst zatra kolo obedu najneskor.
S pozdravom Juricko.
Přepis emailu:
Dobrý večer,
Takže zistoval som si odchody autobusou a nalepsie by bolo poslat ho v piatok rano o 7:00 hod. z Praha,,ÚAN Florenc cesta bude trvat 10 hod 25 min, vzdialenost 687 km a dojde do Prešov,,AS MHD o 17:25 hod. to je jediny priami spoj ktori ide cez den .. potom ides est ejeden o 14:00 a dojde az o 0:00 a to uz moze vonku teplota klesnut aj n a0 a nizsie ... nakolko spoj pojde aj cez Tatry kde je dost zima ... tak radsej tym ktori som navrhol :). Bude to zlty autobus Student agency. Peniaze vam poslem zajtra cez obednajsiu prestavku v praci tak okolo 12:30 na účet ge-money bank č. účtu ************ a to 280 E (cca 7000Kč). + poštovné povedzme spolu 10e - (cca 300kc).,
Zajtra vam napisem, ked peniaze poslem a zavolam do tej autobusovej spolocnosti a pozistujem si nieco o tom zasielani balikou. Prajem pekny zviskok vecera.
Juricko
SAMOZŘEJMĚ NIC NEPŘIŠLO A NÁSLEDOVALA VÝMLUVA, ŽE PLATBU STORNOVAL A ŽE PŘECE NEPOŠLE NĚKOMU PENÍZE KDYŽ HO NEZNÁ. POSÍLAL JSEM NĚKOLIK EMAILŮ DENNĚ A I TEL ČÍSLO, P.JURICKO SE OZVAL AŽ KDYŽ JSEM ŘEKL ŽE TO NAHLÁSÍM POLICII.
Demoon

XXX.XXX.70.39
Zdravím, mohl byste mě napsat číslo účtu? Mě obral podobně, taky muž z Prešova o 2000. Ale jiný mail i jméno když tak to byl:
theraposidae@centrum.sk
používal mBank
Dobrý den, vím jistě jen to, že je z Prešova, bohužel všechno ostatní může být vymyšlené, ale podle emailu by určitě šla zjistit IP adresa a pokuď má počítač doma tak bydliště. Je možné že to bude jeden a ten samý člověk, protože to dělá docela často. Děkuji za info s Pozdravem Preparator.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak mě peníze neposlal, pokud by se zjistilo třeba právě podle čísla účtu, že se jedná o stejnou osobu podal bych hromadné oznámení.
Treba čítať slovenské teraristické fóra. Zagooglite napr. 79183-black-list-neseriozni-predajcovia .
Nevieme o koho ide, ale určite by sa to nasčítalo pekných pár poškodených... Tu na Slovensku asi už nikoho normálneho nedobehne (všetci vedia) tak sa vydal lúpiť do blízkeho zahraničia...
Inak myslím má mbank a dynamicku IP.
Mne sa zdá šancou zverejniť aké zvieratá ste mu posielali. Určite ich má len na predaj takže ak by tam bolo niečo menej bežné (na Slovensku tých predajcov až tak nie je) tak možno by si niekto niečo mohol všimnúť. Zverejniť na teraristika.sk
Skúšal to aj na mňa asi pred rokom, to som ešte o ňom nevedel. Ale keď som napísal že v Prešove som pravidelne a donesiem mu to osobne tak nejako stratil záujem, bohvie prečo ....
Meno, email a IP mení. účet uvádza v mbank ale asi tam žiadny nemá, totiž on vám nechce posielať nič, prečo by uvádzal skutočný účet? Nemení modus operandi - vždy je to zaslanie zvieraťa autobusom do Prešova. Podľa mňa jediná možnosť ako ho chytiť je nájsť zvieratá alebo sledovať až sa autobusom niečo odošle kto pre to príde (či už polícia alebo pár svalnatejších teraristov). Inak to má vymyslené dobre, podľa IP ak je trošku inteligentnejší tak ho nenájdete. Skoro dokonalý zločin
Dobrý deň
Žiaľ medzi podvedených patrím aj ja. V komunikácii so mnou používal kontakt:
theraposidae@centrum.sk a menom Jaroslav Buchta z Prešova
Podotýkam že neide o amatéra a dáva si záležať, aby po ňom neostali stopy. Používa dokonca aj falošné potvrdenia z banky ako potvrdenia o prevode. Do odoslania zvierat komunikuje , potom z neho nevypadne ani ".".
Doposiaľ sa nám (poškodeným) ho nepodarilo vypátrať, ale vďaka rôznym diskusiám na túto tému sme zachránili pár ľudí. Stalo sa tak aj vďaka rôznym diskusným fóram.
Chcel by som Vás poprosiť, ak by to bolo možné uverejniť upozornenie na tohto podvodníka medzi topovanými inzerátmi.
Zdá sa , že sa zameriava na terarijné zvieratá vyššej ceny.
Ešte raz opakujem, treba hľadať zvieratá. Pokiaľ si to necháva poslať do Prešova tak je niekde z okolia (pri jeho opatrnosti asi nie priamo ale tak aby tam mohl ľahko dôsť, povedzme od Popradu po Michalovce). Tu ale teraristov ktorí niečo "lepšie" odchovávajú, importujú alebo predávajú až tak nie je a poznáme sa a vieme kto čo má. Zverejnite zvieratá, možno niekoho napadne kto niečo také prekvapivo ponúkal...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já tomuto člověku posílal dospělé pavouky 0,1 Brachypelma Smithi a 0,1 Vagans a pak pár prcku b.smithi, b. boehmei b.angustum a Dospělou 0,1 G. rosea
Jde určitě o stejného člověka a určitě by bylo vhodné buď podat hromadné trestné oznámení a nebo tím busem se poslat taky.
Takže jeden poškodený s ktorím som v kontakte mi poslal email:
jeho dalšie inzeráty a informácie:
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/inzerce/r/detail/1800842/coralus-caninus-1-0-nz2010/
http://zvierata.bazar.sk/5246091-americky-staffordshirsky-terrier-na-predaj
http://www.zvieratka.eu/erzo/eshop/8-1-NEPREBERACI-DOBIEROK -tu je vedený ako nepreberač dobierok
https://www.facebook.com/vladimir.a.rovnak
TOTO je doležité:
http://dlznik.zoznam.sk/dlznici-na-poistnom/rovnak-vladimir-vszp
- je tam aj jeho adresa, a aj to že dlží prachy na poistom
Tieto info o nom + jeho adresu zvrejni na ifaune CZ do daného vlákna + na ifaunu + kde sa dá, idealne by bolo podať trestné oznámenie, ked už vieš kde býva.
S pozdravom ANTISVINA
Ak by bolo možné zozbierať kontakty na poškodených v CR a výšku poškodenia mohli by ste mi ich s ich súhlasom poslať. Ešte overujem pravdivosť informácii a potom by som podal hromadnú žalobu aby sa nejednalo len o priestupok,
Dobry den mna tento pan oklamal tiež. Pisal mi cez mail (caninus@centrum.sk) Dododli sme sa na kupe suchozemskej korytnačky. Po vzajomnej dohode som mu na učet poslala peniaze . Avšak naša komunikacia v momente skončila. Neodpoveda mi na mail.Co sa da v takejto situacii robit? Dakujem za odpoved.