Dobrý den. Mme k dispozici terárium po kajmanech, je asi 1,5 m na 1 m a na výšku tak 80 cm. Je možné jeho spodní část naplnit vodou a je tam úzké ,,patro" asi 20 cm široké. Tak 30 cm od spodu jsou dvířka, které vlastně otevírají celou jednu stranu terária. Máme i lampy. Jaké zvíře by jste nám doporučili? Přikláníme se k nějakému plazu, nejlépe hadu, ale zase by byla škoda nevyužít polovodního potenciálu terária.
Tak nakonec jsem se dozvěděla že máme zamluvenou užovku červenou (samozřejmě tam nebude mít napuštěnou vodu, dáme ji tam pouze kamennou mísu s vodou) Prý se aspoň bude mít dobře v tak velkém teráriu, ale já se bojím toho jak to bude s myšma, některé prý hada začnou okusovat pokud ji brzy nechytne a v tak velkém teráriu by na ni metrová užovka nemusela třeba nějakou dobu narazit a myš by se uklidnila a začla nebohého hada požírat za živa ( známým se to stalo v mnohem menším terárku, had neměl hlad a myš podle všeho ano ). Napadlo mě třeba pořídit tam více jedinců, ale nevím jak je to s kanibalismem, vím že korálovka každého menšího hada než je ona sama začne žrát a tak se bojím. Děkuji za odpověď, v teraristice jsem začátečník, mám zkušenosti hlavně s většími i menšími srstnatými zvířaty.
co takhle si něco nastudovat ?
http://www.chovamehady.cz/