Janecoon
XXX.XXX.225.50
Dobrý den,
již 4 roky mám svou samici snow (rodiče také snow x snow) a rozhodla jsem se pořídit jí chlapa :) Proto prosím zkušené chovatele, jaký typ k ní pořídit, aby nebyly stejní a byly případná mláďata barevně "zajímavá" ? Přemýšlela jsem nad anery, ghost, butter, amber, creamsicle a tak dále... No prostě se jako ženská nedkážu rozhodnout :) Děkuju za všechny názory
jde o to jestly chceš zvíře které se ti líbí nebo chceš našlechtit nějakou barevnou mutaci.
Snad ti to pomůže v rozhodování http://www.genetic-calculator.de/Calculator.aspx
Uživatel s deaktivovaným účtem
Janecoon
napsal(a):
Dobrý den,
již 4 roky mám svou samici snow (rodiče také snow x snow) a rozhodla jsem se pořídit jí chlapa :) Proto prosím zkušené chovatele, jaký typ k ní pořídit, aby nebyly stejní a byly případná mláďata barevně "zajímavá" ? Přemýšlela jsem nad anery, ghost, butter, amber, creamsicle a tak dále... No prostě se jako ženská nedkážu rozhodnout :) Děkuju za všechny názory
Bohužel ze snow jakožto dvojité recesivní mutace (amelano a anery) nic zajímavého získat nelze. Pokud nebudete pářit přímo albinem, nebo anery, aby Vám z páření vyšla zase jen albina nebo anery, totiž jinak zbarvené zvíře v první generaci nedostanete. Další varianta je pářit opět snow (v potomcích "jen" snow). Pářit jinou mutací lze samosebou také, ale povede ke vzniku klasicky zbarveného zvířete, které bude štěpitelné na mutace výchozí (ke vzniku jinak zajímavého zvířete nepovede totiž ani páření třeba creamsicle samcem, který bude hetero albino nebo anery. Jeho vliv se projeví až v generaci následující při páření potomků mezi sebou).