Tak potřebují hodně světla,topnou musíš dle okolní teploty nebo na termostat a to halogenovou s co možná největším reflektorem(atˇse pokud možno nahřívá na celém povrchu těla)př.PAR 38.Výbojka=ano 35W SolarRaptor,SunLux ale!!!:pokud bude uvnitř terka jen za mě je to mezní hodnota délka výbojky+objímky+zavěšení=min 17cm. Zůstane li bez substrátu a dekorací zbude jen 23cm.Řešení dát nad ne ovšem přes SKLO!!.
Ja chovam trnouse skalni Terarium mam pro ne 125/60/60 cm a co se tyce osvetleni tak jsem koupiL HQI VYBOJKU 70W zarivku Narvu 36W svetsim tokem svetla 160W UV SUN LUX je potreba predradnik.Veskere osvetleni jsem koupil na Terashop.cz a kdyz tam zavolas tak ti i poradi.Co se tyce osvetleni tak tam nejvetsi vyber urcite si vyberes.Radek
Mnohokrát děkuji :)
Pořídila jsem tento týden výbojku s předřadníkem- Sunlux 35W a k tomu Sylvanicu zářivku s barvou světla 6500K. Taktéž jsem ještě dopořídila noru po trnouška s vytápěním a termostatem :)
Trnoušovi se tam velmi líbí a v té noře, kam jsem mu dala vlhký písek si s oblibou dělá ještě jakousi "subnoru", kdy písek vyhrabe a leží pod ním :)
Ještě jednou moc děkuji za Vaše rady ;) Míša