Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2013 22:53
killerbean

XXX.XXX.225.21

Prosím o radu. koupil jsem 10 měsíční agamu Hypo orange tiger, je i docela pohyblivá, ale nežere (za posledních 14 dní sežrala jedno saranče, pár červů a nějaké to zelené). Ostatní agamy jsou jako kyseliny a žerou s chutí. Příjde mi že prostě nemá vůbec chuť k jídlu. Párkrát otevřela tlamu jako by chtěla zvracet a vyloudila divný zvuk, plus je furt roztažená jako by se chtěla vyhřívat a dýchá v o dost větší frekvenci než ostatní.
Terárium: 120x60x50 (OSB). teplota 30°C, pod zdrojem 50°C
Světlo: 2x60w + zářivka
pravidelně dodávám AD3 (kombisol) + vitamíny+ vápník, trvale miska s vodou a se zeleným v terárku.
jinak v teráriu je ještě s 2 letou samicí a 14-ti měsíčním samcem.

Nevíte někdo co by za tím mohlo být? Jinak než jsem ji dovezl, tak den před tím prý žrala.

7.7.2013 23:18
vojtaruzek

XXX.XXX.52.205

Raději byste ji měl vzít k veterináři.

8.7.2013 17:49
zdoter

XXX.XXX.124.35

Ta teplota je zbytecne moc vysoka. Mit vsude 30°C je stasne moc. Staci cca 25°C.
Osobne jsem se s tim nesetkal,protoze jsem nikdy nepouzil tekuty AD3,ale nepredavkoval jsi ji?? Odmerovat davku pro agamy je sakra tezka a osemetna zalezitost. Jinak pokud tam nemas zdroj UVB tak dodavani vapniku je zbytecne. Za me bych poridil kvalitni zdroj UVB a vyprdnul se na tekute AD3,s tim muzes vic zkazit nez vylepsit. Snad se sem mrkne nekdo kdo ma zkusenosti s predavkovanim a jak se projevuje. Zdenda

Přidejte reakci

Přidat smajlík