Dobrý den,
už jsem o nich dříve četla, ale měla jsem za to, že to jsou vzácná zvířátka. Dneska jsem je ale viděla v Ostravě na teraburze, tak se chci zeptat, jestli se tedy u nás v chovech vyskytují (mám pocit, že je tam prodával Slovák) a jak je případně těžký odchov.
Neplánuji si je pořizovat, jen ze zajímavosti.
Případně sem můžete přidat fota terárií či rovnou mazlíčků, ráda se pokochám tak úžasným zvířátkem. ![]()
Děkuji,
Kathie
Vzácní moc nejsou, vídám je na každé burze - ale importy + se občas objevuje i odchov v inzerci. Chov mi přijde celkem pohodovej - mám je v teráriu cca 40x50x40 (ale asi by zvládli i menší)- podklad rašelina a velkej bazének + kůra jako úkryty. Mám je na regálu s terárkama, takže je nijak nevytápím - takže teplota +-24 na jednom místě asi o něco víc, ale rozhodně nepřesahuje 26. Žerou mi raději červy a zavíječe, než třeba cvrčky, ale daj si obojí. Vejce kladou vždy po zvýšení vlhkosti. Inkubovala jsem při pokojovce - prcci jsou taky pohodáři.
Jedinou zásadní nevýhodu vidím v tom, že to fakt není zvíře na koukání - vypustila jsem je do terárka a od tý doby jsem je neviděla - jen je občas slyším kváknout nebo zahlídnu žblunknutí, když prchaj do vody, ale opravdu se nikde nevystavujou. Jsou plaší a ne na braní do rukou...