googer
XXX.XXX.250.156
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak je to s hady. Mohou být ochočení jako vousatky a kontakt vyhledávat??? Já osobně si myslím že moc kontaktní nejsou, ale slyšel jsem i jiné názory. K čemu se mam tedy přiklánět???
Díky za SLUŠNÉ ODPOVĚDI.
Obecně lze říci, že všichni plazi jsou bezkontaktní zvířata, ona ani ta vousatka není zrovna happy z toho, že ji někdo tahá z terárka ven a "mazlí" se s ní... Jde zvyknout na kontakt aby ho "tolerovala", ale 2x přijemné jí to nebude. To samé platí i u hadů, akorát u jedovatých se to moc nedoporučuje...
Ahoj jak píše Roker-kontakt nevyhledávají jen tak zničeho nic =pokud ano př.čekají krmení .Na druhou stranu je dobré kontaktu naučit=nutná manipulace,údržba,případné zdravotní problémy atd.Ještě k tomu "mazlení"když čtu co nějací jedinci se zvířaty vyvádějí tak na rozdíl od Rokera bych jim ty jedáky doporučil čím kousavější tím lepší
.
ono s tím učením kontaktu je to ošemetné. Řada hadů časem přestane vyjíždět i bez něj a řada hadů bude naopak vyjíždět proto, protože berou kontakt za zbytečné rušení a stres. Pokud je had kousavý, tak to prostě brát na vědomí a zacházet s ním jako s kousalem. nenutit ho do nějakého pro něj nepřirozeného kontaktu. A co se týče jedáků, tak nejhorší je nekousající, "hodný" jedák. Páč od takových to chovatel většinou časem koupí.