Pohublá felzuma grandis

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2013 15:40
poniik

XXX.XXX.130.3

Dobrý den,
něco přes rok chovám felzumy grandis - samečka se dvěma samičkama, jedna samička mi po poslední snůžce začala děsně hubnout a i trochu zežloutla, zbylé dvě felzumy jsou naprosto v pořádku. Ta vyhublá samička nemá žádné příznaky nedostatku vitamínů (žádná spadlá čelist ani zkroucené prstíky), už pár dní jsem jí neviděl nic sníst, nevím co s ní mám dělat aby zas byla v pořádku.

Chovám je v teráriu o rozměrech 40 x 60 x 110 cm, vybavené je dřevěvým kmenem, bambusama, živýma rostlinama (bromelie, břečťan, malý fikus). Mám v něm UV zářivku Repti GLO 2.0 - 14W, žárovku DAY GLO Neodymium spínanou termostatem tak, aby v odlehlém horním rohu terária bylo 26-28 stupňů. Ve sponím části terária mám ještě topný kámen na kterém ta vyhublá felzumka tráví většinu času. Vlhkost udržuju rosením 2x denně na úrovni 60-80%.

Krmím 3x týdně cvrčkama obalevýma ve vitamínech (střídavě Roboran H a Reptivite od Zoo Med), jednou týdně dostávají kašičku z rozmixovaného tropického ovoce, medu, vitamínů. V teráriu maji pořád k dispozici kašičku z rozdrcených skořápek.

Poradíte co bych mohl ještě udělat?

8.6.2013 17:10
alfi

XXX.XXX.102.123

Dobrý den, mohlo by se jednat o stresování submisivnější samice samicí dominantní. Sledujte je a případně bych poradila oddělení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík