Ahoj, mám v inkubátoru asi týden vajíčka gekončíků. Inkubuju je při 28 stupních, takže by to pak měly být samičky. Tetno víkend je nedaleko burza a tam se chci podívat na samečka gekončíka nočního. Když vejce ještě inkubuju o kolik může být sameček starší než samičky? resp. jak starého samečka pro malé gekončice mám shánět? děkuji
iman
napsal(a):
Ahoj, mám v inkubátoru asi týden vajíčka gekončíků. Inkubuju je při 28 stupních, takže by to pak měly být samičky. Tetno víkend je nedaleko burza a tam se chci podívat na samečka gekončíka nočního. Když vejce ještě inkubuju o kolik může být sameček starší než samičky? resp. jak starého samečka pro malé gekončice mám shánět? děkuji
Gekončíci se dožívají více než 10 let. Takže není problém dát dohromady jedince i s rozdílem několika let. U mladých jedinců je vhodné sdružovat jedince přibližně stejné velikosti ( z důvodů velikosti krmiva a možná i agresivity při velkém rozdílu ). Osobně bych počkal až na vylíhnutí a prokázání pohlaví ( okolo 4 měsíce stáří ) a pak bych sháněl případného samečka.