Zdravím,
mám dotaz ohledně mojí phelsumky,
přívezl jsem jí před týdnem, když jsem jí dostal měla krásně světle zelenou barvu, po přemístění do terária ale znatelně ztmavla, myslel jsem že jde o to že je vystresovaná a vyplašená z nového prostředí, nyní je už v pohodě a prozkoumává a je zvědavá, cvrčky si loví i bere z pinzety chuť má až neskutečnou. Dělá mi jen starost že je furt tmavá. Někde jsem se dočetl ze ztmavne před vslekem? Jako osvětlení používám repti Glo 2.0 ; 5,0...Teplota v teráriu je cca 29-31°C. Vlhkost cca 70% ..rosím 2x denně někdy i více...Přikládam foto..děkuji za každý názor.
Je možné že je před svlekem a už se uvolnil mok, jenže to by byla spíše do šeda. Nejsem odborník na ty to ještěry, vlastním z ještěrek pouze gekončíky noční, ale u chameleonu jsem se dočetl, že když mají tmavé terárium, tak světlé barvy ani nepoužívají, takže se domnívám že by toto mohlo být něco podobného pole fotky, ale doopravdy to je jen můj názor. Pokuď je jinak fajn tak není žádný problém. Jinak doufám že si si pročetl dost literatury, než si si jí pořídil! Doporučuju např. http://www.robimaus.cz/cs/edice-abeceda-teraristy/151-felsuma-madagaskarska-9788090335783.html