Já mám nejraději obchod Carassius v ul. Dejvické (kousek za KFC) a potom jsem ráda chodila do Zoo ve dvoře v ul. Štefánikova 37. Jsou to ty správné obchody bez předražených cvrčků a s možností objednání holat (to mám teda vyzkoušené jen u toho prvního), s prodavači, kteří vědí, co prodávají a velmi slušným sortimentem. Jsem tak nějak alergická na řetězce, jako je Pet Center a podobně.
Jak je napsáno výše, do obchodu pro tato zvířata nemá moc smysl chodit. Šváby je lépe si chovat sám a sarančata mají jen některé obchody. Zkuste se ale v těch obchodech poptat, protože nikdy nevíte, co jsou ochotní zaměstnanci zařídit. Do Carassia si chodím pro mikrocvrčky, které mnoho obchodů také nechce brát. Odběr sarančat a švábů si můžete docela dobře také domluvit s chovateli krmného hmyzu, kterých v Praze a okolí pár bude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Dávejte si na pražské zvermexy pozor!!!!! Zvířata tam často mají nemocná. Mě umřeli hned dva křečci koupení v Praze během jediného týdne, přitom jsem je měl už dva měsíce předtím a žádné příznaky nemoci neměli, pitva ukázala že se jedná o plicní onemocnění v je tedy jasné že v obchodních řetězcích řádí epidemie, také jsem tam viděl různé křížence, doporučuji tedy zvířata kupovat u soukromých chovatelů a ve zverimexu jen potřeby.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dávejte si na pražské zvermexy pozor!!!!! Zvířata tam často mají nemocná. Mě umřeli hned dva křečci koupení v Praze během jediného týdne, přitom jsem je měl už dva měsíce předtím a žádné příznaky nemoci neměli, pitva ukázala že se jedná o plicní onemocnění v je tedy jasné že v obchodních řetězcích řádí epidemie, také jsem tam viděl různé křížence, doporučuji tedy zvířata kupovat u soukromých chovatelů a ve zverimexu jen potřeby.
Dobrý den,
To si děláte srandu ?
To, že Vám umřeli dva křečci neznamená, že Praha je zamořená.
Ale je zamořen dodavatel, který zvířectvo dodává do řetězce.
Samozřejmě je vždycky lepší si pořídit mazla od ¨chovatele, ale tohle tvrzení je moc :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
No ale kde obchod zvířata bere je jeho rozhodnutí, v mém případě se jedná o virové onemocnění které se snadno přenáší.