Gekončík noční společně s felsumou madagaskarskou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2013 19:15
michal.siegel

XXX.XXX.20.55

Zdravím všechny chovatele. Měl bych na Vás otázku ohledně společného chovu. Přišel za mnou známý s tím, že si u mne potřebuje do neděle odložit felsumu. Po kratší diskusi jsme se dostali k tomu, že 8cm felsuma bude chována společně s 25cm gekončíkem v terárku cca 100x60x70 (dxšxv). Já jsem striktně proti tomu, protože jsem přesvědčen, že gekončík felsumu zabije nebo přinejmenším vážně zraní.

Známý o chovu terarijních zvířat neví skoro nic, toto vše pramení ze zkušeností jeho ženy, která se v chovu velice vyzná, jelikož chovala dva gekončíky společně s chameleonem jemenským. který po půl roce zemřel a druhý gekončík za nedlouho také. (ironie)

Jaké jsou Vaše názory na tento společný chov?

zdraví
Michal

Neregistrovaný uživatel

5.12.2013 19:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Hrozné, tím nechci říct že jsem striktně proti kombinovaným teráriím ale tohle je moc.

5.12.2013 19:49
montium

XXX.XXX.159.149

Ještě bych tam dal kajmana a máte po starostech - ironije

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2013 19:52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hrozné, tím nechci říct že jsem striktně proti kombinovaným teráriím ale tohle je moc.

Co kombinovaná terária, vždyť je to totální blbost! Eublephar je z naprosto jiných končin než grandiska nebo co to je za felsumu a rozhodně mu zvýšená vlhkost dobře neudělá. Vím z vlastní zkušenosti jednoho kolegy, jak dopadl společný chov eublepharů s hemitheconyxi v teáriu zařízeném pro pralesní afričany.smajlík

5.12.2013 20:25
michal.siegel

XXX.XXX.20.55

Děkuji, jak říkám, pouze jste potvrdili mé domněnky. Rozhodně se přimluvím ve prospěch felsumy.

5.12.2013 20:25
raddei

XXX.XXX.168.31

Vyřid paní,že je to naprostá hovadina a že ji doporučuji chov zvířat ukončit.smajlík Místo toho by mohla při své fantazii,každý den oblažit manžela novým receptem k večeři. Případně se víc věnovat nějaké bohulibé činnosti. Umořit caliptrata jde celkem snadno,ale u eublíka je to výkon hodný 5letého dítěte.

7.12.2013 21:40
michal.siegel

XXX.XXX.20.20

Víte, co mi dnes řekla, když jsme je navštívil, prohlédl si terárium, zhodnotil situaci a reprodukoval své názory shodnými se všemi zde? Víte co? "My to risknem..."

Tak ale (omlouvám se, ale i cenzor to musí v této situaci pochopit) - do prdele! To není možný. Mohla by si ženská laskavě uvědomit, že to je živé zvíře a ne věc, která se dá kdykoliv koupit za dvě stovky? Když ji zažaluju za týrání zvířat, nikdo to nevezme. Tohle nemá cenu. Vrhám se tedy do diskuse s jíž zmíněným známým, doufám, že ji promluví do duše. Dozvěděl jsem se, že kdyby paní věděla, že grandiska s gekončíkem být nemůže, tak ji nekoupí. Prostě spolu být nemohou, tak je spolu nedá. Ale když ji už má, tak je k sobě dá? Co to je za blbost?

Důvod, proč ji koupila byl, že zabila chameleona (dozvěděl jsem se dnes, že dva) - oba chovala s eublíky. Dále gekončíka. Děckám to bylo líto, tak jim chtěla ke zbylému dokoupit dalšího, toho neměli a prodavač ve zverimexu jí chytře poradil, že spolu mohou být. Jako pardon, ale dneska jsem jí vyjmenoval všechny důvody, proč nemohou, Prostě nemohou. Dokud neuvidím nové terárium nebo neuslyším rozhodnutí, že felsumu vrací, odmítám ji vydat!

7.12.2013 21:52

michal.siegel napsal(a):
Víte, co mi dnes řekla, když jsme je navštívil, prohlédl si terárium, zhodnotil situaci a reprodukoval své názory shodnými se všemi zde? Víte co? "My to risknem..."

Tak ale (omlouvám se, ale i cenzor to musí v této situaci pochopit) - do prdele! To není možný. Mohla by si ženská laskavě uvědomit, že to je živé zvíře a ne věc, která se dá kdykoliv koupit za dvě stovky? Když ji zažaluju za týrání zvířat, nikdo to nevezme. Tohle nemá cenu. Vrhám se tedy do diskuse s jíž zmíněným známým, doufám, že ji promluví do duše. Dozvěděl jsem se, že kdyby paní věděla, že grandiska s gekončíkem být nemůže, tak ji nekoupí. Prostě spolu být nemohou, tak je spolu nedá. Ale když ji už má, tak je k sobě dá? Co to je za blbost?

Důvod, proč ji koupila byl, že zabila chameleona (dozvěděl jsem se dnes, že dva) - oba chovala s eublíky. Dále gekončíka. Děckám to bylo líto, tak jim chtěla ke zbylému dokoupit dalšího, toho neměli a prodavač ve zverimexu jí chytře poradil, že spolu mohou být. Jako pardon, ale dneska jsem jí vyjmenoval všechny důvody, proč nemohou, Prostě nemohou. Dokud neuvidím nové terárium nebo neuslyším rozhodnutí, že felsumu vrací, odmítám ji vydat!

Zdravím, ono to není nic výjimečného. Dnes jsem na burze slyšel rozhovor, kde se paní dotazovala, zda je vpořádku chovat australskou pogonu s baziliškem, jelikož jí to nějaký prodejce schvaloval. Tato paní se alespoň informovala i jinde a dala na slova dalších. Holt ale když má někdo v hlavě nas...

30.12.2013 10:29
efulin

XXX.XXX.167.51

Kde jsou časy, kdy chov plazů byl vyloženě prestižní a velmi drahý obor, do kterého se lidi raději bezhlavě nevrhali. Je sice fajn, že se dneska lidi plazů nebojí a že se jim vlastně líbí (když jsem byla dítě, tak mé okolí moje zvířata obvykle moc nadšeně nepřijímalo; dneska titéž lidi nějakou zkušenost s nějakým poikilotermem sami mají), ale jsou živočichové, kteří by se v obchodech prostě nabízet neměli.Už jenom proto, že s nimi ti prodavači sami nemají chovatelskou zkušenost a pak říkají nakupujícím nesmysly.

Obloukem se dostávám k tomu, že se v Evropě řeší hovadiny. Namísto touhy po regulaci chovu exotických zvířat by se měly vlády snažit regulovat obchodníky a malochovatelům dát pokoj. Tím by se předcházelo m.j. i takovému uvědomělému týrání zvířat, které (narozdíl od týrání větších savců) prakticky není postihnutelné. Ale uvědomuji si, že jsou to zase jenom výkřiky do tmy, protože takovýmto stěžováním si stejně nic nezměníme.

Bohužel jsem sama podobných příběhů slyšela spousty. A nejhorší na tom je, že vyprávějící mi je sdělovali kolikrát s úsměvem (něco jako: "No jo, tak to nevyšlo. Ono to jednou vyjde.").

1.1.2014 23:21
michal.siegel

XXX.XXX.49.124

Přesně to je můj názor. Já dokonce bych jen podpořil situaci, kdy by kupující musel prodávajícímu řict vše, co ví o chovu daného zvířete, než mu bude prodáno. Osobně to tak dělám. "Co víte o chovu tohoto zvířete?" "Nic." "Výborně, naschledanou..." A je klid, Zvířata dávat pouze do dobrých rukou. Toto bohužel prodavače ve zverimexu, kteří potřebují prodat, nezajímá. Já dokonce jsem se ve zverimexu v komplexu Olomouc City v Olomouci setkal s prodávající, která nerozeznala samce od samice Bojovnice pestré (Betta splendens).

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Mě v tom samém obchodě obsluhovala prodavačka která nerozeznala pohlaví molinéz a nechtěla mi prodat tetry neonové když jsem řekl že mám doma početné hejno neonek červených a teter neonových dohromady.

2.1.2014 00:12
michal.siegel

XXX.XXX.49.124

Tihle lidi nemají co prodávat. Vždyt - pokud je to ta samá - ona je úplně mimo. Nic neví a ještě Vám bude odporovat? Já jsem zvědavý, jak to bude vypadat za 5 let. Co za 5, za rok...

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Zkuste se podívat do zverimexu do zábřeha, (nedej bože se ještě na něco zeptat) to budete zírat.

2.1.2014 18:12
michal.siegel

XXX.XXX.39.235

Dovedu si představit, v našem zverimexu ve Šternberku jsem se dozvěděl, že samci bojovnice mohou žít společně, jenom se semtam porvou a alespoň se bude na co dívat. Řekl bych, že spíš nebude. Já nakupuji výhradně na burzách nebo přímo od chovatelů. Jediný zverimex, se kterým mám dobrou zkušenost je Akva Tera Exo v Olomouci (tramvajová zastávka Nádraží - město). Ty dvě ženský, co tam prodávají, jsou úplně mimo (na telefonický dotaz reagují nějak takto: "To vám spíš řekne kolega Vránek, zkuste si zavolat kolem páté hodiny..."), ale pan Vránek, který vyřizuje emaily a semtam se v obchodě ukáže vám dokáže udělat hodinovou přednášku o čemkoliv. Také jsem jej viděl na burze AquaTera Olomouc, kde ovšem pouze něco zařizoval, bohužel nic osobně neprodával.

9.6.2014 22:28
viko

XXX.XXX.92.145

Zdravím chovu gekončíků se věnuji již druhý rok a teprve letos mi samice nakladly vejce. Nemam snimi moc zkušeností a proto se chci zeptat kdy se asi vylíhnou?? Nejdéle tam jsou čtyři vejce jedny 54 dní a druhé 53 dní teplota od 28-30,5C... Chtěl bych vědět kdy se asi vylíhnou podle vaších zkušeností? někde píšou 40- 50 dní někde 60-70....

13.6.2014 14:47
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

michal.siegel napsal(a):
Dovedu si představit, v našem zverimexu ve Šternberku jsem se dozvěděl, že samci bojovnice mohou žít společně, jenom se semtam porvou a alespoň se bude na co dívat. Řekl bych, že spíš nebude. Já nakupuji výhradně na burzách nebo přímo od chovatelů. Jediný zverimex, se kterým mám dobrou zkušenost je Akva Tera Exo v Olomouci (tramvajová zastávka Nádraží - město). Ty dvě ženský, co tam prodávají, jsou úplně mimo (na telefonický dotaz reagují nějak takto: "To vám spíš řekne kolega Vránek, zkuste si zavolat kolem páté hodiny..."), ale pan Vránek, který vyřizuje emaily a semtam se v obchodě ukáže vám dokáže udělat hodinovou přednášku o čemkoliv. Také jsem jej viděl na burze AquaTera Olomouc, kde ovšem pouze něco zařizoval, bohužel nic osobně neprodával.

Také si to dovedu představit, pokud jste byly ve zverimexu v Porubě, v tescu, tak víte jak vypadá zvířecí hřbitov. Snažil jsem se je přesvědčit aby neměli leguány zelené a agamy kočičinské na písku v teráriu 50x40x40 jen s malou miskou na vodu a tak 50W žárovkou.
Setkal jsem se se zajímavým tvrzením "Vždyť ty ještěrky žijou na poušti"
smajlík
Bojovnice tam mají v akvárkách 10x10x10cm, gekona létavého a felzumku madagaskarskou ve stejných podmínkách jako agamy a leguány. O péči o papoušky snad ani nemluvě.

Neregistrovaný uživatel

13.6.2014 17:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

A v Zábřeze na náměstí je to ještě horší!!!! Zvířata trpí nespočetným množstvím chorob jejichž výsledkem je to nejhorší. Taky jsem jim říkal aby těm želvám alespoň dolili pár centimetrů vody aby nevznikaly moc studená suchá místa, nicméně i dolít 10 cm vody je jak vidno problém... Už na ně chci poslat kontrolu aby vše prošetřila.

Neregistrovaný uživatel

13.6.2014 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Úplný rozdíl je třeba tento obchod http://www.rataj-spk.cz/

Hodně se vyznají a zvířata mají nádherné.

16.7.2014 22:43
michal.siegel

XXX.XXX.20.210

Dnes jsem se mezi řečí dozvěděl, že felsuma během pár týdnů od pořízení zahynula. Udivuje mne jen jediné - jak to, že přežila tak dlouho?

30.8.2014 09:13
petrakovec

XXX.XXX.144.223

S tím musím souhlasit, ale reklama by se jim delat nemela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík