Dobrý deň.
Včera mi moja rok a pol stará Agama Bradatá zniesla vajíčka. Môj známy má inkubátor na vtáčie vajcia, ktorý sa však dá použiť aj na tento druh vajec. Viem, že teplota by mala byť okolo 27-29 stupňov Celzia. Ale vlhkosť je tam obmedzená. Maximálna je 70%. Problém je taký, že aj keď vajíčka navlhčím vlhkosť bude stále 70%, pretože liaheň si to sama tak "zariadi". Aká by mala byť teda cca. vlhkosť? Stačí 70%? Alebo menej?
Ďakujem za odpoveď :)
Tomáš
Ja to nikdy nemeril,dal jsem vajicka do vlhkeho vermikulitu a v pohode. Jen jsem hlidal,aby byl vermikulit porad vlhky,coz u vousatek vetsinou vydrzel. Pokud by lihen udrzela teplotu tak bych je dal do uzavreny krabicky na vlhky vermikulit,udelal par vetracich otvoru a melo by to klapnout ... Zdenda
Ahoj vlhkost moc neřeš= hlavně nesmí vyschnout(poznáš pokud se budou propadat)--a nesmí vyloženě plavat---pokud bude vlhkost větší tak si vezmou jen co potřebují.Ta žlutá a hodně měkká=většinou "slimáci"-neoplozené-vyhodit.Já se s nima nemažu pokud nějaký známí chce tak něco přihodím k ostatnímu a vždy vylezou.