Zdravím všechny chovatele!
Chtěl jsem se zeptat na několik nejasností ohledně inkubace vajíček. Samičky jsou již připravené k páření, sice 75g není nic extra, ale pářit jsou se bez strádání schopny údajně od váhy 40g. Jak říká, ohledně inkubace samotné mám několik dotazů.
Ze všeho nejdříve - co jsem tak pochopil z fotek různých inkubátorů, pak nemají žádné větrání. Možná se pletu, ale na fotkách vidět není. Pokud tomu tak je, nehrozí vznik plísní?
Dále si nejsem jistý, jak docílit ideální vlhkosti. Podle stránek několika chovatelů je nejlepším substrátem seramsit - údajně ještě lepší než vermikulit. Ať však použiji jedno, nebo druhé, mám substrát před použitím namočit do vody, nechat ho, ať nasaje, kolik dovede, vybrat z vody a použít, nebo má být v misce i nějaká malá vrstva vody na dně?
Ještě jsem se chtěl zeptat - mohu substrát pro líhnutí použít vícekrát?
Těším se na všechny odpovědi.
S pozdravem
Michal Siegel
Vermikulit používám a bez problémů. Před tím než tam dám vajíčka navlhčím, jen tak aby byl vlhký ale ne mokrý! Jinak kdyby se Vám zdál suchý dále během inkubace, stáčí do rohu krabičky přidat trochu vody. Na gekončíky žádný inkubátor nepotřebujete, inkubuji nad terárkama a vše co se má vylíhnout se vylíhne.