Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2014 19:47
michael281

XXX.XXX.32.196

Dobrý den, chtěl bych se poradit zda může mít chameleon jaménský jezírko (nechci, aby s nachladil smajlík) a jaká živá rostlina je nejlepší a jestli může být i rostlina z květinářství??

Děkuji za odpovědí,
Michael281

2.3.2014 20:13
montium

XXX.XXX.159.149

Jestli kupujete chameleona vodního,tak ano.smajlík
Používá se většinou nějaký fikus,potos,atd.
Kde se dá jinde koupit květina,než v květinářství?smajlík

2.3.2014 21:32
michael281

XXX.XXX.32.196

Kupuji chamelona jemenského a jezírko jsem chtěl využívat jako napajedlo a pro zvlchčení tera. Kolik a jakých rostlin by bylo ideální do tera 90x80x45 cm (vxšxh) a kolik jakých světel by jste mi doporučil?? U rostlin jsem uvažoval o Ibišku, Potosu nebo nějakém Fikusu.

Děkuji za rady,
Michael281

3.3.2014 19:51
montium

XXX.XXX.159.149

Jezírko je na nic,jenom se v něm budou topit cvrčci a ho*na.Na Jemenu taky chamíci nemaj jezírka a žijou.

Doporučuju prvně než si koupíte chamíka něco nastudovat,protože podle dotazů,toho o chovu moc nevíte.
Více info : http://www.tp-faq.reptile.cz/chameleon-jemensky/
Kolik rostlin to asi záleží na jejich velikosti - jednu,dvě,tři?

3.3.2014 23:57
obrobrobr

XXX.XXX.32.248

michael281 napsal(a):
Kupuji chamelona jemenského a jezírko jsem chtěl využívat jako napajedlo a pro zvlchčení tera. Kolik a jakých rostlin by bylo ideální do tera 90x80x45 cm (vxšxh) a kolik jakých světel by jste mi doporučil?? U rostlin jsem uvažoval o Ibišku, Potosu nebo nějakém Fikusu.

Děkuji za rady,
Michael281

Dobrý den, jezírko bude mít pouze dekorační účel a bude Vám akorát ztrpčovat čištění terária (řasy, napadané výkaly a listy z rostlin, stará kůže, substrát) v neposlední řadě se vněm utopí krmný hmyz. Chameleoni obecně nepijí stojatou vodu, jako zdroj tekutin využívají kapky rosy nebo deště ( v přírodě) a kapky z rozprašovače kterým rosíte terárium (v zajetí) které olizují z rostlin a stěn terária. Chameleon jemenský navíc není tolik naročný co se rosení týče, jako jiné druhy například F. pardalis. Světlo Vám za sebe doporučuji takto: 1x UVB compact 26W, 1x bodová žárovka (reflektorová) myslím, že 40W bude stačit, ale je nutno odzkoušet. A pak jednu lineární zářivku přes celou šířku stropu pro dosvětlení. Živé rostliny nejsou podmínkou a využijte je jen pokud je tam opravdu chcete Vy. Chameleon je zase tolik neocení a klidně vystačí s umělými, které jsou praktičtější. Já u F. pardalis využívám Ficus benjamina a Fitonii k naprosté spokojenosti ovšem mají především dekorační účel.

Snad Vám to pomůže.

4.3.2014 14:38
michael281

XXX.XXX.32.196

Moc děkuji za rady a máte někdo zkušenosti s touo firmou http://www.akteraria.cz chtěl bych si od nich objednat terárko. Světla bohužel vyrábí jen výhřevné s 80W žárovkou a místo pro trubicovou žárovku tak uvažuji o trubicovém UVB je to dobré??

4.3.2014 20:22
obrobrobr

XXX.XXX.32.215

michael281 napsal(a):
Moc děkuji za rady a máte někdo zkušenosti s touo firmou http://www.akteraria.cz chtěl bych si od nich objednat terárko. Světla bohužel vyrábí jen výhřevné s 80W žárovkou a místo pro trubicovou žárovku tak uvažuji o trubicovém UVB je to dobré??

No, tak co se akterária týče zkuste vyhledávání na tomto fóru. https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/r/detail/1038354/akteraria-negativni-zkusenost
Vše pročtěte a názor si udělejte sám. Já teda nevím jak moc jste zběhlý v teraristice a výměně žárovek například doma v kuchyni, ale žárovku si tam můžete dát o jaké watáži chcete je nesmysl aby vyráběl někdo jen 80W svícení. Celkově mi přijde, že jste toho o terraristice moc nepřečetl. Každopádně po pár desítkách minut na internetu snadno získáte odpovědi na všechny Vaše otázky a ještě mnohem více. Zkuste si něco počíst.
Jinak shrnuto: Vždycky je lepší si terárium koupit od někoho kdo ho prodává hotové nechce zálohu a můžete si ho před koupí řádně prohlédnout. (Tera burzy, specializované petshopy, zkušení chovatelé). Co se světel týče v teráriu o rozměru vhodném pro Chameleona jemenského trvejte na tom aby byla použita objímka E27 a do ní si kupte bodovou žárovku někde v OBI nebo tak v několika watážích např 40W, 60W a 75W a odzkoušejte teplotu v teráriu, tak zjistíte kterou watáž budete používat (pozor teplota se v zimě a v létě může výrazně lišit). Trubicivé UVB pokud tím myslíte lineární zářivku je absolutně nedostačující pro denní zvířata. Do patic pro lineární zářivky dejte obyčejnou zářivku například OSRAM nebo Philips a do další objímky E27 dejte klasický UVB kompakt (spirálovitá terarijní zářivka cca 600-700 Kč).

4.3.2014 22:14
michael281

XXX.XXX.32.196

obrobrobr napsal(a):
No, tak co se akterária týče zkuste vyhledávání na tomto fóru. https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/r/detail/1038354/akteraria-negativni-zkusenost
Vše pročtěte a názor si udělejte sám. Já teda nevím jak moc jste zběhlý v teraristice a výměně žárovek například doma v kuchyni, ale žárovku si tam můžete dát o jaké watáži chcete je nesmysl aby vyráběl někdo jen 80W svícení. Celkově mi přijde, že jste toho o terraristice moc nepřečetl. Každopádně po pár desítkách minut na internetu snadno získáte odpovědi na všechny Vaše otázky a ještě mnohem více. Zkuste si něco počíst.
Jinak shrnuto: Vždycky je lepší si terárium koupit od někoho kdo ho prodává hotové nechce zálohu a můžete si ho před koupí řádně prohlédnout. (Tera burzy, specializované petshopy, zkušení chovatelé). Co se světel týče v teráriu o rozměru vhodném pro Chameleona jemenského trvejte na tom aby byla použita objímka E27 a do ní si kupte bodovou žárovku někde v OBI nebo tak v několika watážích např 40W, 60W a 75W a odzkoušejte teplotu v teráriu, tak zjistíte kterou watáž budete používat (pozor teplota se v zimě a v létě může výrazně lišit). Trubicivé UVB pokud tím myslíte lineární zářivku je absolutně nedostačující pro denní zvířata. Do patic pro lineární zářivky dejte obyčejnou zářivku například OSRAM nebo Philips a do další objímky E27 dejte klasický UVB kompakt (spirálovitá terarijní zářivka cca 600-700 Kč).

Tak moc děkuji za rady terárko si asi koupím u téhle firmy.

S pozdravem,

Michael281

8.3.2014 11:02
australia gekony

XXX.XXX.227.45

michael281 napsal(a):
Tak moc děkuji za rady terárko si asi koupím u téhle firmy.

S pozdravem,

Michael281

Tvoj triezvy usudok je na bode mrazu, preto skus nieco ine ako chameleon, tam ti ho bude treba, kladies tu otazky ako..Co tak 1hod samo-studia na nete? A tak sa pytat ked nieco nepochopis...terarko si kup hoc kde, len tam by som bol opatrny a vyuzil radsej nieco ine!

25.3.2014 20:54
betlife

XXX.XXX.230.5

Já jsem s teráriem od firmy akteraria.cz spokojený, jo počkal jsem si, ale to jsem věděl hned na začátku a za výsledek to stálo. Než si nechat udělat terárko u někoho, kdo to po sobě ani neočistí, kde nic nesedí (bohužel mé první objednávané u "jedné firmy" - nechci škodit), tak to si raději počkám na dobře odvedenou práci. Celá ta diskuze tady na ifauně je vymyšlená, nikdo s negativním komentářem tam nedal fotku, pouze ti co byli spokojeni, jestli takové diskuzi věříte tak jste na hlavu. Konkurence prostě vaří a tahle firma jim bere asi hodně kšeftů. Neříkám, že se občas nenajde někdo nespokojený, ale když už jsem tak nespokojený tak mám dokázat, že mi to provedla opravdu tato firma a ne jen mlžit a pomlouvat. smajlík

8.5.2014 16:00
michal.siegel

XXX.XXX.36.45

obrobrobr napsal(a):

Co se firem včetně akteraria týče, na anonymním fóru lidé neumí nic jiného, než jen plivat na to, co sami nedokáží smajlík. Autorská diskuse? https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/forum/r/detail/744835/akteraria-pozitivni-zkusenost Něco úplně jiného smajlík. Je pravda, že pokud je člověk zručný a má prostředky, je lepší terárko si udělat sám doma. Ale řídit se "recenzemi flusem" na anonymním fóru? To snad neee smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík