Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.4.2014 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.122

Měla jsem želvu vroubenou v boxu na sluníčku-vitamin D je potřeba.....
Bedna je vysoká 30cm, ona měří 8cm. Bylo kolem šesté a já našla jen vyhrabaný důlek v Lignocelu-vůbec známky útěku (by ani nemohla myslím), kde usnula.
Máme větščí oplocenou zahradu. A také skvělého pejska, který si želvy vůbec nevšímal, ale myslíme si, že ji mohl odnést jedině on :(

Pořád uvažujeme, jestli by to nezvládla i toulavá kočka nebo kuna-ale musela by s ní přeskočit plot, protože by ji pes hned vyhnal a zdá se nám to jako blbost.

Prohledali jsme úplně všecko, hledali i sousedi. Už jsem jednou hledala svou stepní, takže mám určitý nácvik, ale tentokrát bez úspěchu.smajlík
:(
špatné je, že je ted chladno, a myslím, že nemá důvod vylézt (doteď byla zvyklá na terárko s 26°C v prostředí)

Vůbec nevím, co už dělat :(
Napadlo mě jen až bude teplo rozmístit někde výraznou látku a ní dát, co má ráda, ale na to se mi asi vykašle, nebo-je zvyklá každé se koupat-tak až bude vedro, myslíte si, že je schopná cítit vodu na dálku jako jiná zvířata?????

Problém je, že v tomto prostředí byla venku poprvé-a ještě jí k útěku asi pomohl pes. Oblíbené místo tedy na zahradě nemá :( Také se bojím myší, ty jsou prý schopné želvu vykousat (ale hlavně v zimě) no nevím ....smajlík

Náš pes jí nevyčuchá, ale když jí hledáme, má obrovskou radost. Žárlivec.

MOC PROSÍM NEMÁTE-NEZNÁTE NĚKOHO, KDO MÁ PSA, KTERÝ BY JI DOKÁZAL VYSTOPOVAT? bednu z které se ztratila máme ...

PARDUBICE A OKOLÍ

Budu moc ráda za všechny rady, tipy na hledání či fígle na co ji nalákat-nebo co želvy láká, pokud to je vůbec je reálné.

Možná se tady ptám na zbytečnosti, ale třeba někoho něco napadne smajlík
Ztratila se večer-byla už ztuhlá, proto jsme si mysleli, že je rychle najdeme. Nechápu, kam mohla v tomhle stavu zalézt.smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.4.2014 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Tedy to je hrozné, já bych to nerozdýchal, můžete zkusit nějaké ovoce, s vodou si nedělejte starosti, nejnadějnější se mi zdá... Pokud máte plot, který želva nepřekoná, nebo jen velmi špatně, zkuste vykopat podél plotu díry tak 50 cm hluboké, dno vystlat něčím měkkým aby se nepoškodila, třeba tam spadne při obchůzce kolem plotu, no a jinak hledat, hledat, hledat...

14.4.2014 10:41
mojipsi

XXX.XXX.95.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měla jsem želvu vroubenou v boxu na sluníčku-vitamin D je potřeba.....
Bedna je vysoká 30cm, ona měří 8cm. Bylo kolem šesté a já našla jen vyhrabaný důlek v Lignocelu-vůbec známky útěku (by ani nemohla myslím), kde usnula.
Máme větščí oplocenou zahradu. A také skvělého pejska, který si želvy vůbec nevšímal, ale myslíme si, že ji mohl odnést jedině on :(

Pořád uvažujeme, jestli by to nezvládla i toulavá kočka nebo kuna-ale musela by s ní přeskočit plot, protože by ji pes hned vyhnal a zdá se nám to jako blbost.

Prohledali jsme úplně všecko, hledali i sousedi. Už jsem jednou hledala svou stepní, takže mám určitý nácvik, ale tentokrát bez úspěchu.smajlík
:(
špatné je, že je ted chladno, a myslím, že nemá důvod vylézt (doteď byla zvyklá na terárko s 26°C v prostředí)

Vůbec nevím, co už dělat :(
Napadlo mě jen až bude teplo rozmístit někde výraznou látku a ní dát, co má ráda, ale na to se mi asi vykašle, nebo-je zvyklá každé se koupat-tak až bude vedro, myslíte si, že je schopná cítit vodu na dálku jako jiná zvířata?????

Problém je, že v tomto prostředí byla venku poprvé-a ještě jí k útěku asi pomohl pes. Oblíbené místo tedy na zahradě nemá :( Také se bojím myší, ty jsou prý schopné želvu vykousat (ale hlavně v zimě) no nevím ....smajlík

Náš pes jí nevyčuchá, ale když jí hledáme, má obrovskou radost. Žárlivec.

MOC PROSÍM NEMÁTE-NEZNÁTE NĚKOHO, KDO MÁ PSA, KTERÝ BY JI DOKÁZAL VYSTOPOVAT? bednu z které se ztratila máme ...

PARDUBICE A OKOLÍ

Budu moc ráda za všechny rady, tipy na hledání či fígle na co ji nalákat-nebo co želvy láká, pokud to je vůbec je reálné.

Možná se tady ptám na zbytečnosti, ale třeba někoho něco napadne smajlík
Ztratila se večer-byla už ztuhlá, proto jsme si mysleli, že je rychle najdeme. Nechápu, kam mohla v tomhle stavu zalézt.smajlík

Možná bych zkusila někoho od myslivců, možná by nějaký pes želvu našel.Moje fena za mlada vystopovala cokoliv, ale už jí je let a hůře se pohybuje a hůře vidí. Nebo ji někdo ukradl, vyhlídl si, že tam je.Mohl ji odnést i dravec.

14.4.2014 10:43
mojipsi

XXX.XXX.95.3

mojipsi napsal(a):
Možná bych zkusila někoho od myslivců, možná by nějaký pes želvu našel.Moje fena za mlada vystopovala cokoliv, ale už jí je let a hůře se pohybuje a hůře vidí. Nebo ji někdo ukradl, vyhlídl si, že tam je.Mohl ji odnést i dravec.

Už je jí 16 let.

Neregistrovaný uživatel

14.4.2014 15:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.122

Děkuji moc za rady.

A to mi ještě včera oznámil, že chce posekat zahradu :( asi se před sekačkou budu plazit po kolenou, dobré, že?
Posekat se musí, no možná bude líp vidět...

Žijem na vesnici, tak vyvěsíme letáčky. No odměna 200Kč nevím, jestli se někdo chytne, lidé jsou tady ale moc fajn. Možná je bude zajímat i poznámka, že ji bez Citesu nelze držet ani prodat, no, ale znáte lidi :(

truchlím, ale pořád, je tu naděje. Myslíte, že by se podhrabala vroubená tak hluboko ? To mě nepotěšilo, ale dobrá rada, děkuji :)

Pes hledání nepochopí, holomek, při tom lidi stopuje, ale želvy se rád zbavil. Dravce docela vylučuji, nejsou tady a možná by spíš ulovili hrdličky nabo vrabce, kterých je to opravdu požehnaně. Byla v boxu u domu u stolu, ale možné je všecko.....

Počkáme, až se oteplí. Článku, že želvu našli někde v zahaničí ve špajzu po 30 letech mě teda pobavila, přijde mi to nemožné. Prý jsou ale schopné tu i přezimovat, takže doufám, dnesku jdu rozhrabat všechny záhony, včera jsem kopala mělko.

Díky vám všem smajlík

14.4.2014 20:15
adámek20

XXX.XXX.135.26

Nemohl vám ji nějaký hodný člověk ukradnout? A taky nemáte na zahradě kompost? Před lety mě utekla taky želva. Nebyla zvyklá zimovat a zalezla si do kompostu. Našla se až po třech měsících. A našel ji pes. Bylo to asi 1.5 km od mého domu v kampu. Majitelé kampu šli uklízet před zimou a jen náhodou si vzali sebou svého psa a on ji vyčmuchal. Nepřestávejte doufat!!! Já jsem taky nevěřil že ji ještě někdy uvidím. Jo a vyhlásit rozhlasem, třeba ji někdo někde viděl!! smajlík Držím moc palce, ať se brzo objeví!!!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.4.2014 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.122

je to špatný, zvedám drny a nic :( dneska byl za plotem hodně velkej kocour, tak nevím, fakt macek, ani jsem zprvu nevěřila, že je to kočka! Tak nevím, asi už jí nenajdu.
Vytiskla jsem letáčky, že nálezce dostane odměnu, a taky, že si ji nemůžou nechat nebo prodat, protože je registrovaná-ale lidi se na to můžou vyprdnout, znáte Čechy. Jinak proti nim nic nemám, ale myslím, že se najdou i tací, kteří ji s radostí dají vnoučatům...

Ale tady jsou lidé hodní. Věřit nepřestávám, ale kdykoli vyjdu ven, tak jí samozřejmě začnu všude hledat...

No pořád doufám, že se vyhrabe až bude tepleji, je dost hnusně teď a prší-alespoň u nás.
Kamatádka, co cvičí psy mi napsala, že takového psa který by želvu vystopoval snad ani nenajdu, že by musel být vycvičený na želvy :(
A jak se povídá-želva má minimální pach, takže ta šance je dost malá.
achjusmajlík

29.4.2014 22:36
adámek20

XXX.XXX.135.26

Kočka nebo pes ji neodnesou toho bych se nebál. Maximálně ji trochu pocasnují, v případě nebezpečí se schová do krunýře. A pokud je dospělá, tak by to musel být teda obří pes aby ji dokázal uchopit do tlamy.

Můj želvák si donesl z útěku památku v podobně: uštíplého plastronu nad zadní nohou, a pár šrámů asi od zubů nebo něčeho podobného. Jednalo se převážně o spíše estetická poranění, nic velkého!! Ve výsledku mu to spíše prospělo, vrátil se osvalenej jak kulturista. Asi jak pochodoval po asfaltu. Místo nožiček má do teď pevný vypracovaný pracičkysmajlík

Později jsem totiž od lidí zjistil že něco pochodovalo po silnici a lidé to objížděli. Údajně se mohlo jednat o želvu. Měl ohromné štěstí že byli ty lidi tak hloupí a nevzal si jej někdo z nich domů jako mazlíčka. Až jeden cyklista byl duchapřítomný a vzal želvu a hodil ji do přilehlé zahrádky.

Na té byl želvák asi měsíc a po marném pokusu starší paní ho vyhlásit v rozhlase. Kdy ženská na úřade toto nechtěla hlásit se slovy " že těch želv jsou tady mraky a že ji někdo vypustil schválně" Se paní rozhodla želváka přehodit přes plot do sousedícího campu. Asi si myslela že si ho tam někdo vezme. Kde se pak asi po dvou měsících našelsmajlík Ale kdybch tady měl popisovat co jsem potom zjistil, kdo všechno ho viděl a nic neřekl např. traktorista co oral pole a dalších x lidí.. To by jsme tu byli na dlouho.

Držím palečky a podle mě se objeví, jak začnou pořádný vedra a půjde se slunit na sluníčko. smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.4.2014 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.212

Nevím, kdo jiný by ji odnesl. Na zahradě jsem byla jen já a pes. Byla celkem malá asi 9cm. V bedně měla Lignocel a zůstal po ní jen důlek, kde spala. Pes jí jednou už do tlamy vzít chtěl-ale dlouho byl v pohodě a naprosto si jí nevšímal. Já myslím, že to byl bohužel on, nikdy by mě to nenapadlo... Už bylo odpoledne a dala jsem jí do stínu pod stůl, že ji za chvíli zanesu do terárka-a za půl hodiny byla pryč. Po vesnici jsme roznesli letáčky asi na tři místa. Nic. Nic. Nic.
Na inzerát jsem napsala, že to je vroubená (registrace) a že si jí nikdo bez papírů nechat nemůže. Je vypsaná i odměna. no nevím. :( už z toho nemůžu. Nikdy se mi to nestalo. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík