Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2014 20:12
sabka

XXX.XXX.166.180

Zdravím Vás,
mám problém s asi měsíc a půl starým samečkem. Mám ho doma 3. den a dneska, když jsem přišla z práce, našla jsem ho skrčeného na zemi.. vyhrabal si dírku. Byl celý černý. Když mě uviděl, utíkal se schovat do té nejmenší škvíry, kterou tam má. a celý zbytek dne byl černý. na hodinu jsem mu vypla výhřevnou žárovku, jestli mu není třeba horko, pootevřela jsem dvířka a vůbec nevylezl. nasypala jsem mu cvrčky, rosila mu terárko a on pořád nic. černý a schovaný. nevím co s ním. nechce jíst, ani pít..

19.5.2014 21:11
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Vyfoťte terárko a popište podmínky chovu...

19.5.2014 21:51
sabka

XXX.XXX.166.180

Zítra Vám to vyfotím - teď spí. Ale mělo by být v pořádku. Měla jsem v tom chameleona asi rok a vše bylo ok. Podmínky chovu, teď nevím, co přesně myslíte. Rosím mu terárko teď docela často, především na jednu stranu - čekám, až se půjde napít. a cvrčky mu dávám malé (co mi doporučil chovatel) a obaluju mu je v nutrimixu. ale nechce...

19.5.2014 22:12
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Jak nevíte co myslím? Stačí si projet dvě vlákna - ale ok.
Teploty - pod zdrojem - mimo zdroj - v nejchladnější části
Osvětlení - čím svítíte, čím topíte
Jak často rosíte... (v tom "docela často" vidím první botu chovu)
Jak je udělané větrání, jak je vybavené terárium atd.

Takhle víme jen to, že chameleon je z nějakého důvodu zalezlý na zemi - může to mít asi tak tisíc příčin a nikdo Vám neřekne, jaký je důvod. Může to být jen stres z nového prostředí, nebo taky nějaká bota. Zvlášť u měsíc a půl starého mláděte není zrovna ideál s řešením moc čekat. Zvlášť, pokud nežere.
(Předpokládám, že původní zvíře je někde ve větším teráriu, ne mrtvé?)

Přidejte reakci

Přidat smajlík