Dobrý den,
dnes jsem si při čištění ubikace a kontrole hada všimla jeho ocásku, přikládám foto.
Můžete mi prosím poradit, jak se to stalo a jestli se s tím dá ještě něco dělat? Předpokládám, že se mu špička ocásku zaškrtila při špatném svleku, ale jinak má had možnost koupání, má velký bazén, krmím myškami a potkany, je to moje chyba nebo se to stává ?
loraena
napsal(a):
Protože jsi asi nikdy neviděl ocas hroznýše ;) Jinak k tématu, hada je potřeba po svlečce kontrolovat alespoň nějak zběžně, hlavně ten ocas. My máme agamy a přestože je trh plný mrzáčků bez půlky prstíků, naš mají všechny, pač to poctivě kontrolujeme, zda je kůže svlečená
Děkuji za odpověď. Nicméně Vás chci tedy požádat o radu, co dělat v případě, že tedy zjistím, že hadovi zůstala trocha kůže na konci ocasu.
U mého hroznýše na ocase kůže obvykle nezůstává, svléká se vcelku, občas se stane, že kus kůže zůstane na břišní šupině, i když ocásek nám myslím jednou také maličko zůstal. Mě vždy stačila koupel. Preventivně je dobré hada rosit v dny, kdy je očekáván svlek nebo právě i vykoupat. Ale když už něco zůstane, mělo by stačit 5-10min dát do vany s teplou vodou (ne horkou). Nevím, jak moc ho máte ochočeného, muj je mazel, tak nebývá moc protivný, i když voda se mu nelíbí, ale umím si představit, že to s některými většími hady může být dost boj ho 10min udržet ve vodě :D