Gekončík čínský- nemoc x stáří???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2014 10:05
azeret.azeret

XXX.XXX.241.245

Dobrý den,
mám dvouletou samičku gekončíka čínského spolu s ročním samečkem. Samička mně letos dala zatím dvě vajíčka a potom náhle onemocněla. U předních nohou má tělo úplně propadlé a naopak u zadních nohou nafouklé a nemůže se skoro udržet na nohou. Nevím si rady, co s ní. Mohl by mně někdo poradit? Ještě mně napadl věk. Nikde se bohužel nemůžu dočíst, jakého věku se gekončík čínský dožívá.
Děkuji

18.6.2014 09:30
vilo

XXX.XXX.202.250

Skúste sem dať fotku. Je možné, že má zadržanú znášku (= nevie zo seba dostať vajcia). Potravu asi tiež neprijíma, či ? Aká je veľká (rozmer od pysku po kloaku) ? Aká je doba, od kedy zniesla spomínané vajcia ?

18.6.2014 10:59
azeret.azeret

XXX.XXX.241.245

Máte pravdu. Nežere už asi pět dní a od té doby se jí nedaří ani svléknout starou kůži. Má svraštělou kůži. Délka 9cm bez ocasu, stáří dva roky. Poslední snůška byla cca před měsícem.

18.6.2014 11:00
azeret.azeret

XXX.XXX.241.245

přikládám ještě fotografii břicha

18.6.2014 11:02
azeret.azeret

XXX.XXX.241.245

takhle vypadala nedávno (cca 2 měsíce zpět)

18.6.2014 14:13
vilo

XXX.XXX.202.250

Vyzerá to na zadržanú znášku, prípadne spojenou so zápchou... každopádne je to veľmi zlé ...chodte čo najskôr s ňou k veterinárovi, čo sa rozumie do plazov.

18.6.2014 15:20
loraena

XXX.XXX.12.185

Veterinřář neporadil, nebo jste ho nenavštívil? Nevím, zda je vhodné ztrácet čas čekáním na nějakou zázračnou radu, když sám vidíte, že je něco špatně. A pokud jste nenašel věk, kterého se zvíře přesně dožívá, je možné se řídit orientačně jinými druhy, např gekončík noční až 20let, 2 roky je málo na každého plaza, to by sedělo leda na potkana, rybičku nebo nějaký hmyz

Neregistrovaný uživatel

18.6.2014 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

loraena napsal(a):
Veterinřář neporadil, nebo jste ho nenavštívil? Nevím, zda je vhodné ztrácet čas čekáním na nějakou zázračnou radu, když sám vidíte, že je něco špatně. A pokud jste nenašel věk, kterého se zvíře přesně dožívá, je možné se řídit orientačně jinými druhy, např gekončík noční až 20let, 2 roky je málo na každého plaza, to by sedělo leda na potkana, rybičku nebo nějaký hmyz

Já nevím jestli jde g. luii srovnávat s běžným eublepharem, jinak dva roky je málo pro většinu plazů, najdou se však i plazi s takovouto délkou života (T. fasciata). Zkuste se zeptat jiných chovatelů co goniurosaury chovají delší dobu. Pokud by se záchrana této samičky nepovedla pro příště radím udělat v teráriu více kladišť s různými podmínkami aby si samička mohla vybrat (to můžete zkusit hned) a také vitamíny a vápník (biomin, roboran).
Držím palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík