Dobrý den,
mám dvouletou samičku gekončíka čínského spolu s ročním samečkem. Samička mně letos dala zatím dvě vajíčka a potom náhle onemocněla. U předních nohou má tělo úplně propadlé a naopak u zadních nohou nafouklé a nemůže se skoro udržet na nohou. Nevím si rady, co s ní. Mohl by mně někdo poradit? Ještě mně napadl věk. Nikde se bohužel nemůžu dočíst, jakého věku se gekončík čínský dožívá.
Děkuji
Máte pravdu. Nežere už asi pět dní a od té doby se jí nedaří ani svléknout starou kůži. Má svraštělou kůži. Délka 9cm bez ocasu, stáří dva roky. Poslední snůška byla cca před měsícem.
Veterinřář neporadil, nebo jste ho nenavštívil? Nevím, zda je vhodné ztrácet čas čekáním na nějakou zázračnou radu, když sám vidíte, že je něco špatně. A pokud jste nenašel věk, kterého se zvíře přesně dožívá, je možné se řídit orientačně jinými druhy, např gekončík noční až 20let, 2 roky je málo na každého plaza, to by sedělo leda na potkana, rybičku nebo nějaký hmyz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
loraena
napsal(a):
Veterinřář neporadil, nebo jste ho nenavštívil? Nevím, zda je vhodné ztrácet čas čekáním na nějakou zázračnou radu, když sám vidíte, že je něco špatně. A pokud jste nenašel věk, kterého se zvíře přesně dožívá, je možné se řídit orientačně jinými druhy, např gekončík noční až 20let, 2 roky je málo na každého plaza, to by sedělo leda na potkana, rybičku nebo nějaký hmyz
Já nevím jestli jde g. luii srovnávat s běžným eublepharem, jinak dva roky je málo pro většinu plazů, najdou se však i plazi s takovouto délkou života (T. fasciata). Zkuste se zeptat jiných chovatelů co goniurosaury chovají delší dobu. Pokud by se záchrana této samičky nepovedla pro příště radím udělat v teráriu více kladišť s různými podmínkami aby si samička mohla vybrat (to můžete zkusit hned) a také vitamíny a vápník (biomin, roboran).
Držím palce