Eublíci - nečekaná "agrese"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2014 09:55
michal.siegel

XXX.XXX.40.203

Zdravím všechny chovatele smajlík!

Předevčírem jsem byl svědkem zvláštního jevu, který jsem ještě nikdy neviděl. Mám v jednom teráriu pár eublíků (E. macularius) "normálního" vzrůstu spolu se samící formy Giant. Nikdy nebyly problémy. Předevčírem se ale Giant samice začala svlékat a menší samice vůči ní zaujala útočný postoj. Jakmile se větší pokusila někam jít, menší ji okamžitě všechno utnula. Najednou - ani nevím, jak se to všechno semlelo - se ta malá pustila do větší. Vcelku nemilosrdně se porvali přes celou délku terárka. Menší samici jsem tedy vzal a nechal větší, ať se v klidu svlékne. Po dokončení svleku a návratu menší samice zatím nejsou žádné problémy.

Jediné, co mě napadá je, že to může být způsobeno březostí menší samice - začala všude hrabat, tak jsem jí tam samozřejmě dal misku s vlhkým substrátem, ve kterém se ráda vyvaluje. Kladení bude jen otázka času. Podstava terária je 80x40cm, takže podle mě pro trio nadmíru dostačující, čili bych potřebu obhajování teritoria zavrhnul. Jak říkám, tohle jsem ještě neviděl a snad o tom ani nikde nečetl, pokud někoho z Vás cokoliv napadne, budu moc rád.

S pozdravem a přáním hezkého dne
Michal Siegel

Neregistrovaný uživatel

21.6.2014 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Může to být způsobené spoustou faktorů, možná by pomohlo více úkrytů atd. Zkus pozorovat jestli se to nebude opakovat popř. jestli nemá jedna ze samiček drobné ranky na těle, v takovém případě by bylo nutné samičky rozdělit. Nevím jestli by to mohlo být způsobeno tou březostí, nemyslím si to.
Neztloustla ta samička náhodou?

Přidejte reakci

Přidat smajlík