Dobrý den,
agama mi od rána pouze leží na jednom místě, nehýbe se, zdá se mi, že to má za pár. Hýbe pouze očima, několikrát jsem ji dnes vlhčil, možná to vykazuje trošku k lepšímu. Podáváme cvrčky, šváby s reptivitem, máme vysokou vlhkost v bytě takže spíše agamy namáčíme než rosíme. Tato agama má cca 15-17 cm, je to malé mládě. Používáme zářivky repti glo 10.0 a 2.0 a day heat 75 vatů, teplota je průměrně kolem 29°. Ještě předevčírem byl aktivní, skákal, jedl i lezl... Více foto, děkuji za rychlou odpověď
Terpik

XXX.XXX.208.16
Zdravím nedávno jsem si pořídil agamu a mám téměř ten samý problém... Agama mi vyleze na kémen který v terárku mám a potom s nadějí, že vyskočí jemně narazí do skla.. Mám ji brát na "procházky" ? Aby se trošku provětrala? terárko je dost velké..
Díky za odpověd.
Martin93

XXX.XXX.37.51
element
napsal(a):
Dobrý den,
agama mi od rána pouze leží na jednom místě, nehýbe se, zdá se mi, že to má za pár. Hýbe pouze očima, několikrát jsem ji dnes vlhčil, možná to vykazuje trošku k lepšímu. Podáváme cvrčky, šváby s reptivitem, máme vysokou vlhkost v bytě takže spíše agamy namáčíme než rosíme. Tato agama má cca 15-17 cm, je to malé mládě. Používáme zářivky repti glo 10.0 a 2.0 a day heat 75 vatů, teplota je průměrně kolem 29°. Ještě předevčírem byl aktivní, skákal, jedl i lezl... Více foto, děkuji za rychlou odpověď
Zdravim, kolik denne sezere cvrcku nebo svabu?
A teplota pod vyhrevkou by mela byt cca 35-40stupnu.
Jsou agamy ktere vodu nemusí. Ja sam jednu mam a vodu opravdu nema rada.kazda agama je trochu jina.
Rosil bych jen lehce 1-2x denne.
Cvrcky samozrejme obalovat ve vapniku a mineralech.
Svaba max 1denne.
Pokud by se agama nezlepsila doporucuju za sebe zajit k veterinari.
Martin93

XXX.XXX.37.51
Terpik
napsal(a):
Zdravím nedávno jsem si pořídil agamu a mám téměř ten samý problém... Agama mi vyleze na kémen který v terárku mám a potom s nadějí, že vyskočí jemně narazí do skla.. Mám ji brát na "procházky" ? Aby se trošku provětrala? terárko je dost velké..
Díky za odpověd.
Zdravim
Moje agama delala podobne veci jen neskocila do skla ale dotěrně se o nej opirala, tudiz chtela ven, vzhledem ktomu ze prostredi bylo pro agamu nove tak se venku chvili rozhlizela(pozor ted je chladneji.ja mel roztopeny krb takze to bylo o.k)
Agama po vyndani z terarrka radosti cela zcervrnala to znamena ze byla opravda nadšená a uzivala si to.
Ted uz si na to zvyka a k podveceru prileti ke sklu stim ze chce ven ;).
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Martin93
napsal(a):
Zdravim, kolik denne sezere cvrcku nebo svabu?
A teplota pod vyhrevkou by mela byt cca 35-40stupnu.
Jsou agamy ktere vodu nemusí. Ja sam jednu mam a vodu opravdu nema rada.kazda agama je trochu jina.
Rosil bych jen lehce 1-2x denne.
Cvrcky samozrejme obalovat ve vapniku a mineralech.
Svaba max 1denne.
Pokud by se agama nezlepsila doporucuju za sebe zajit k veterinari.
Zaujalo mě to švába jedenkrát děnně max...to ste vyčetl kde?
každopádně rady bezva, k veterinářovi zajde s? agama mě skáče do skla...?
co když tam skáče protože by žrala? ony agamy většinou, nejsou, nenažrané a popelnice, ale třeba náhodou tahle je...
agamu klidně nerosit každej den
svaby nebo cvrcky nebo oboji netřeba se držet chujovin, že max 1za den...
a k vetovi fakt na návštěvu leda by pán chtěl být za p*čusa.
Terpik

XXX.XXX.208.54
Martine, když leží na kameni a nehýbe se a je "rozpláclá" znamené to, že se vyhřívá, nebo že je něco špatně?
Terpik

XXX.XXX.208.54
A ještě uplně na zavěr poslední otázka
Vyndal jsem agamu ven na postel aby se malinko proběhla a celá zbělala byla totálně šťastná.. Když jsem ji strřil do terárka byla zase o něco tmavší. Je to tím, že jí chybí kámoš, nebo potřebuje moji společnost? Jsem poměrně nový chovatel tak moc nevím jen jsem si něco málo četl.
Martin93

XXX.XXX.36.101
chameleontomik
napsal(a):
Zaujalo mě to švába jedenkrát děnně max...to ste vyčetl kde?
každopádně rady bezva, k veterinářovi zajde s? agama mě skáče do skla...?
co když tam skáče protože by žrala? ony agamy většinou, nejsou, nenažrané a popelnice, ale třeba náhodou tahle je...
agamu klidně nerosit každej den
svaby nebo cvrcky nebo oboji netřeba se držet chujovin, že max 1za den...
a k vetovi fakt na návštěvu leda by pán chtěl být za p*čusa.
Neuvedl jsem ze zhruba do 5mesicu by mel byt podáván 1 svab denne, nemam stim vubec spatne zkusenosti, micham to se cvrckama a dobrym ovocem.
Agama ma pekne zbarveni je aktivni a nebojim se toho ze bude tak akorat tlustá, kdyz ji budu cpat kazdy den nekolik svabu.
Navic svaba hůř tráví tudíž další duvod proc 1 nebo2.
A dalsi vec.jestli pánovi agama takhle lezi na vyhrevce nebo ve stinu...nebudu to dal rozebirat kazdy ma svou teorii...
Martin93

XXX.XXX.36.101
Terpik
napsal(a):
A ještě uplně na zavěr poslední otázka
Vyndal jsem agamu ven na postel aby se malinko proběhla a celá zbělala byla totálně šťastná.. Když jsem ji strřil do terárka byla zase o něco tmavší. Je to tím, že jí chybí kámoš, nebo potřebuje moji společnost? Jsem poměrně nový chovatel tak moc nevím jen jsem si něco málo četl.
Nazval bych to maximalni relaxaci někdy, kdyz vidim jak se vyhriva na kameni pod zarovkou.;)
To zbarveni bude normalni jev projevy nalad.
Kdyz vyndam s terarka svoji agamu tak jdes spis do červena, zalezi jake zbarveni a druh krizeneho puvodu máš.
Chce to ruzne vyzkouset ve volnem case sem tam agamu vytahnout, protoze samy nekdy vyhledavaji kontakt s chovatelem.
Pridal jsem vcerejsi foto jak nekdy relaxuje k veceru Nas Toník.
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Úplně na pohodu můžete agamu držet celý život jen na švábech a 1 denně by pro mladou byl fakt málo. Babské rady sou super když za něco stojí.
Martin93

XXX.XXX.53.248
chameleontomik
napsal(a):
Úplně na pohodu můžete agamu držet celý život jen na švábech a 1 denně by pro mladou byl fakt málo. Babské rady sou super když za něco stojí.
Nerikam ze by se tim nemeli zkrmovat cele dny nebo neco podobneho,
Nekdo treba nema doma chov svabu tak si nemuze dovolit treba 10svabu jen tak predhodit agame denně.
Pak jsou akorat nechutne tluste a nici jim to střeva.
Proto nejsem pro prezirani...
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
A cvrcky se prezrat neda?
Terpik

XXX.XXX.208.117
A ještě něco
Začal mi svlíkat kůži
Mám mu pomoct nenbo ho v tom nechat?
Terpik

XXX.XXX.208.117
ASi ne ale když ji mám aby se nemusela trápit
Díky ale za odpověd ^.
Terpik

XXX.XXX.208.37
Dobře díky a kdybych ji pomohl, stalo by se něco?
Elbundova

XXX.XXX.43.133
Dobrý večer, syn měl pár měsíců agamu. Krásné mu jedla a čvachtala se ve vodě. A o pár dní syn na Agamě zpozorněl tim ze nechtěla jíst, pořád otevírala pusu, krmil ji tak po 3 dnech cvrčkami a červíky, a ještě mi říkal že agama skákala na sklo. Je pravda že ji syn neměl přímo ze zverimexu ale od jedné paní, takže nevíme jestli to byla samička nebo samec a v noci nám agama umřela, je pravda že měla jen jedno světlo, a to měla REPTI UVB 15.0 EXTRA STRONG 13 W. A neměla světlo na vyhřívání. Voda se Agamě měnila skoro každý den, když byla od červeného písku.
Elbundova
napsal(a):
Dobrý večer, syn měl pár měsíců agamu. Krásné mu jedla a čvachtala se ve vodě. A o pár dní syn na Agamě zpozorněl tim ze nechtěla jíst, pořád otevírala pusu, krmil ji tak po 3 dnech cvrčkami a červíky, a ještě mi říkal že agama skákala na sklo. Je pravda že ji syn neměl přímo ze zverimexu ale od jedné paní, takže nevíme jestli to byla samička nebo samec a v noci nám agama umřela, je pravda že měla jen jedno světlo, a to měla REPTI UVB 15.0 EXTRA STRONG 13 W. A neměla světlo na vyhřívání. Voda se Agamě měnila skoro každý den, když byla od červeného písku.
Dobrý večer, za prvé, je diskuse přes pět let stará. Za druhé, když nesplníte ty nejzákladnější podmínky chovu, tak co čekat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Elbundova
napsal(a):
krásný příběh o utýrání obratlovce.
to je tak na udání.

napsal(a):
krásný příběh o utýrání obratlovce.
to je tak na udání.
Bohužel, takových je. Viz neustále se opakující dotazy - agamy, chameleóni, gekoni... Kdy se chovatelé ptají až ex post.
Čest výjimkám.
A zrovna vedlejší vlákno.
Elbundova
napsal(a):
Skromný dotaz. Proč si Váš syn kupuje( Vy mu kupujete) zvíře, o které se nechcete ( nemůžete) řádně starat a dát mu, co nutně k životu potřebuje? Jaký to má smysl?
Ptám se proto, neboť to není až tak vzácný případ a mě zajímá, co dotyčné k takovému jednání vede. Děkuji

Protože dítě prudí a rodič chce mít od dítěte pokoj.
Dítě by chtělo psa nebo aspoň králíka, ale tak mu zacpeme pusu aspoň něčím, co nebude potenciálně špinit domácnost (a nebude to myš, protože fuj, myši).
A ještěrka je samozřejmě nenáročná, stačí to krmit a zapojit světýlko do zdi. Lepší než rybičky (těm se musí měnit voda, hrozba vytopení, taky ta spotřeba.... a rybičky se blbě tahaj v ruce, že).
No a že nemáme pro zvíře dostatečné podmínky, to nevíme, protože nastudovat si o zvířeti dostane za úkol dítě. Co my bychom se tím zabývali, bude to přeci jeho zvíře, tak ať se stará. Jestli zvíře chcípne, budiž to poučením tomu dítěti a za trest (!) nedostane žádné další, protože "nejsi schopný se postarat ani o ještěrku".

ale hlavně že si pak všichni zanadávají, když na Nově dávají nějaké týrané pejsky
přitom utýraných ještěrů, želv a ryb je až až až až
a ty morčata a králíci na to nejsou zas až o tolik líp