Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2014 17:39
aneta.cajkova

XXX.XXX.1.97

Dobrý den, na minulých fauna trzích jsem si koupila tohoto překrásného gekona. Chtěla jsem samičku, paní mi řekla že má poslední. Doma jsem zjistila, že je to sameček. Gekon má veliké nechutenství k jídlu, po 14 dnech jsem už dostala strach a tak jsem přistoupila k násilnému krmení ale gekon stále potravu vyklepával a třepal ji ven, nakonec jsem toho radši přestala abych mu ještě neublížila. Terárium má PROZATÍM velké 30X30X50, teplotu tam má 28 stupňů ale stejně je přímo pod žárovkou a tam je si tak 35 stupňů, rosím 2x až 3x za den večer rosím vydatněji. Gekon se neudrží na hladkém povrchu ale usoudila jsem, že to bude špatným svléknutím, měla jsem stejný problém s anolisem a po té, co se svlékl už běhá po skle jako divý. Gekon je strašně mírumilovný na samce- nevím jestli to bude povahou smajlík . Od nosu až po ocas má 17 cm.

Neregistrovaný uživatel

9.11.2014 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.43

Ono u gekonů člověk nikdy neví, občas se to stává, i mě se to už statalo a moc se s nimi bohužel nenadělá...

Neregistrovaný uživatel

9.11.2014 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.43

Není to náhodou imporťák?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2014 20:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Není to náhodou imporťák?

řekl bych, že ano. Jako odchovanec nevypadá. A nebo pokud je, tak teda nebyl ani předtím v dobrých rukou

10.11.2014 07:14
aneta.cajkova

XXX.XXX.1.97

To nevím ale paní mi řekla že má 2\5 měsíce, spíš si myslím že to byl odchov. Dnes jsem ho ještě jednou násilně nakrmila a už to spolkl. Jinak děkuji za odpovědi. smajlík

11.11.2014 15:41
aneta.cajkova

XXX.XXX.1.97

Tak dnes mi umřel smajlíksmajlík

16.11.2014 15:07
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Podívejte se na toho gekona, co jste si pořídila a najděte si na internetu fotky, jak vypadá zdravé zvíře. Tenhle by neměl možná šanci ani u někoho, kdo už ví, co dělá. Natož u začátečníka.

Většina gekonů obrovských na burze je z importů, odchovů tam zdaleka tolik nebývá, navíc chodí ve špatném stavu. Dávejte si při výběru pozor, co kupujete. Tenhle byl vyhublý - zvíře nesmí mít vystouplé kyčle a prostě tohle je přesně ukázka, co už příště nekupovat. Taky je u nich dobré znamení, když jsou agresivní a ne apatičtí. I z importů se dá vybrat dobré zvíře, ale chce to nechat si třeba od někoho poradit, když si nejste jistá. Každopádně nemělo smysl krmit ho násilím, to byl jen poslední hřebíček do rakve.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2014 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.43

No hlavně to s gekony nevzdávejte, za tohle opravdu nemůžete. Pokud máte na paní kontakt tak bych si to vyřídil... Pokud nemáte, tak pro příště si vždy na burze berte kontakt, pak se dá lecos vyřešit když zijstíte že něco není v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík