sashule
napsal(a):
Ahojky! Mám doma pětiletou želvu zelenavou a chtěla bych si k ní pořídit samečka pro spáření. Ovšem nevím, kdy takováto želva dospívá a jak se to pozná. Vetrinář mi bohužel neporadil, tak bych se chtěla zeptat touto cestou. Mockrát děkuji
Je to různé (například dole v disk. je chovatel a má 4letou samici, která mu snesla 2 vejce a vylíhli se želvy, udajne teda :) obvykle platí, že pokud želva váží 900g tak by už k tomu tělesné předpoklady měla... Tzn. tak 6rok života ASI
paulin21
napsal(a):
Je to různé (například dole v disk. je chovatel a má 4letou samici, která mu snesla 2 vejce a vylíhli se želvy, udajne teda :) obvykle platí, že pokud želva váží 900g tak by už k tomu tělesné předpoklady měla... Tzn. tak 6rok života ASI
Přesně tak.Jak samec tak i samice jsou 4 letí jedinci a už mám jejich mláďata.Samice vážila před 3 lety 80gramů a měřila 64mm.Dnes už má víc než kilo a skoro 18cm.
olin
napsal(a):
Přesně tak.Jak samec tak i samice jsou 4 letí jedinci a už mám jejich mláďata.Samice vážila před 3 lety 80gramů a měřila 64mm.Dnes už má víc než kilo a skoro 18cm.
víc než kilo? Teď jsem moji želvu vážila a má 550 gramů. Myslíte, že je to na její věk málo? Mě se zdá ale celkem optimální...