Lampropeltis triangulum sinaloe

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2005 20:02

V kolika letech se může samice pářit ? Může se pářit třeba s poddruhem mexicana nebo campbelli ?

Dik

29.7.2005 15:38

BeetleCraft napsal(a):
V kolika letech se může samice pářit ? Může se pářit třeba s poddruhem mexicana nebo campbelli ?

Dik

Ješ tě bych se chtěl zeptat co na podklad já mám na pulse kamínkya na druhé kokosový substrát a četl jsem na http://reptilia.kvalitne.cz/substraty_php.php že had když se při lovo neztrefí tak má plnou tlamu substrátu to se stává i mě tak jaký je nejlepší ?

30.7.2005 09:10

BeetleCraft napsal(a):

Dik

Může se pářit ale nedoporučuji....Je to jen-jak to říct slušně- kažení druhu....Taky by možná klesala polodnost a kvalita mláďata atd, prostě degenerace a navíc je to hnus takhle křížit dva druhy......Lignocel je nevhodný...Daleko přirozenější je pro tyto korálovky kamenitý povrch takže kamínky:-)Ale to už bys měla vědět jestli k tomu máš nějaký chytrý knížky:-)
Red

30.7.2005 10:00

redsnake napsal(a):
Může se pářit ale nedoporučuji....Je to jen-jak to říct slušně- kažení druhu....Taky by možná klesala polodnost a kvalita mláďata atd, prostě degenerace a navíc je to hnus takhle křížit dva druhy......Lignocel je nevhodný...Daleko přirozenější je pro tyto korálovky kamenitý povrch takže kamínky:-)Ale to už bys měla vědět jestli k tomu máš nějaký chytrý knížky:-)
Red

Nevím že je nevhodný protože někdo říká že je a někdo že není někdo že je to nejlepší podklad tak si potom vyber ale když jsem vyděl to ho pitvané ho chameleona tak sem si říkal že stím něco bude . Mojí korálovce se v jignocelu líbí vždycky zaleze do něj jenom hlavá čouhá a přes noc si tam udělá labyrynt hlavně když je teď velké horko alignocel le vlchký tak si do něj zaleza a je v chládku takže ten lignocel na něco dobrý je

PS: Sem kluk

30.7.2005 12:56

BeetleCraft napsal(a):
Nevím že je nevhodný protože někdo říká že je a někdo že není někdo že je to nejlepší podklad tak si potom vyber ale když jsem vyděl to ho pitvané ho chameleona tak sem si říkal že stím něco bude . Mojí korálovce se v jignocelu líbí vždycky zaleze do něj jenom hlavá čouhá a přes noc si tam udělá labyrynt hlavně když je teď velké horko alignocel le vlchký tak si do něj zaleza a je v chládku takže ten lignocel na něco dobrý je

PS: Sem kluk

od kdy se ridi teplota v terariu vlhkym substratem? co takhle zhasnout lokalni vyhrivani a topne kabely apod...a obcas vetrat? ja mam v terariu i maly vetracek, ktery zene teply vzduch ven a zaroven cerstvy dovnitr (ale nedela pruvan!!!!)! myslim, ze je to rozumnejsi, nez riskovat zdravi hadka (viz. diskuze "lignocel" ze dne 29.7.05)...nemyslite?
P.S.: podklad mam akvaristicky sterk

1.8.2005 22:46

BeetleCraft napsal(a):
Ješ tě bych se chtěl zeptat co na podklad já mám na pulse kamínkya na druhé kokosový substrát a četl jsem na http://reptilia.kvalitne.cz/substraty_php.php že had když se při lovo neztrefí tak má plnou tlamu substrátu to se stává i mě tak jaký je nejlepší ?

Nevim co kdo ma proti lignocelu mozna pro jestery neni az tak vhodny ale u hadu nevidim sebemensi problem. Jeste jsem nevidel hada kterej by zral lignocel a ta trocha co se mu dostane do tlamy pri krmeni je zanedbatelna a bude rozmelnena spolu s potravou. Pokud dokaze had rozpustit a zlikvidovat treba zuby a kosti tak si s trochou lignocelu pomuze. Samozrejme pokud krmime bylo by vhodne pockat az had korist zabije a pohlti a ne jen hodit do teraria a jit pryc nekdy se muze stat ze korist upadne nebo je dusena ve vode a pote vytazena ven pak je opravdu lepsi korist sebrat a polozit treba na noviny ale tohle je vsechno pouze pri krmeni jinak je lignocel bez problemu. Jeho jedinecne vyhody jsou ze ma vysokou absorbci vlhka kdyz had udela vykaly je velice jednoduche lignocel odebrat a vyhodit dale pokud byl rozpusten ve vode s pridavkem hypermanganu (jenom par zrnek) tak je absolutne sterilni vuci plisnim a mikrobum a v dobe svlekani se diky lignocelu drzi v terariu vlhkost na hodnotu jakou chcem a to po celou dobu staci ji jen udrzovat trochou vody z rozprasovace jinak ja to resim tak ze jako hlavni podklad mam lignocel a na povrchu pouze spise jako dekoraci kuru. Dale mam v terariu jeden vetsi kamen kam davam potkany kteri jsou predem usmrceni z bezpecnostnich duvodu.

U varana nilskeho jsem spokojen s kurou tam jen proto ze je to desny rypadlo a tak by byl lignocel vsude, ale premejslim na necim vice praktickem.

Leguan ten je uplne bez problemu za prvne je na volno za druhe stejne celej den sedi na policce a na ni zadnej podkald nemam jen tam mam takovej pelech jako maji kocky:-)

9.11.2005 20:14

906090 napsal(a):
od kdy se ridi teplota v terariu vlhkym substratem? co takhle zhasnout lokalni vyhrivani a topne kabely apod...a obcas vetrat? ja mam v terariu i maly vetracek, ktery zene teply vzduch ven a zaroven cerstvy dovnitr (ale nedela pruvan!!!!)! myslim, ze je to rozumnejsi, nez riskovat zdravi hadka (viz. diskuze "lignocel" ze dne 29.7.05)...nemyslite?
P.S.: podklad mam akvaristicky sterk

nevite v jakém stáří se dá určit pohlaví! A neznáte nějaký postup při vymačkávání hemopenisssu??

10.11.2005 13:23

BeetleCraft napsal(a):

Dik

nevite v jakém stáří se dá určit pohlaví! A neznáte nějaký postup při vymačkávání hemopenisssu??

10.11.2005 13:36

BeetleCraft napsal(a):

A co ssse mrknout to knížky?

10.11.2005 13:40

iguanaman napsal(a):
A co ssse mrknout to knížky?

do jaké

10.11.2005 13:47

BeetleCraft napsal(a):
do jaké

ve většině teraristických příruček to je. Nebo vyhledat pomocí googlu. Ale já ti poradím. Sice to je z knížky ale třeba ti to pomůže. Vezmeš hada, otočíš ho na záda. Ocásek si dáš podél prstu, aby byla kloaka v linii s prstem. Opatrně ho zmáčkneš zezadu dopředu. Dej si bacha, hada si tím můžeš zmrzačit bo i zabít, pokud mu zlomíš páteř. Radši to nech udělat profíka, hlavně ne klasickýho veta co dělá do psů a koček. Snad sem pomoh.

10.11.2005 13:49

iguanaman napsal(a):
ve většině teraristických příruček to je. Nebo vyhledat pomocí googlu. Ale já ti poradím. Sice to je z knížky ale třeba ti to pomůže. Vezmeš hada, otočíš ho na záda. Ocásek si dáš podél prstu, aby byla kloaka v linii s prstem. Opatrně ho zmáčkneš zezadu dopředu. Dej si bacha, hada si tím můžeš zmrzačit bo i zabít, pokud mu zlomíš páteř. Radši to nech udělat profíka, hlavně ne klasickýho veta co dělá do psů a koček. Snad sem pomoh.

zapomněl jsem dodat, že samci mívají tlustší kořen ocasu a delší ocásek, zvlášť u užovek. Tak zlom vaz(ne páteř hada!!!)

10.11.2005 13:50

iguanaman napsal(a):

dik třeba vylezou

10.11.2005 14:02

BeetleCraft napsal(a):
dik třeba vylezou

NEMÁTE NĚKDO FOTO OCASU HADA A HADICE??

17.11.2005 17:32

BeetleCraft napsal(a):
NEMÁTE NĚKDO FOTO OCASU HADA A HADICE??

Vkolika letech se může sinalojka pářit ? A mít mladé.

17.11.2005 19:38

BeetleCraft napsal(a):
Vkolika letech se může sinalojka pářit ? A mít mladé.

To nevím, ale mělo by to být 3-4roky, rozhodně ji připusť nejdříve 3. letou, může se pářit i ve 2. ale mláďata jsou malý, slabý a prostě špatný.

17.11.2005 19:46

iguanaman napsal(a):
To nevím, ale mělo by to být 3-4roky, rozhodně ji připusť nejdříve 3. letou, může se pářit i ve 2. ale mláďata jsou malý, slabý a prostě špatný.

diky ma ještě pul roku čas zatim musim zjistit co je zač doufam že to bude samec abych mohl koupit věčí samicu

18.11.2005 13:20

BeetleCraft napsal(a):
diky ma ještě pul roku čas zatim musim zjistit co je zač doufam že to bude samec abych mohl koupit věčí samicu

ale druhýho hada dej do jinýho terárka jinak se ti může stát, že nakonec najdeš dva hady v jednom07#

26.11.2005 17:22

iguanaman napsal(a):
ale druhýho hada dej do jinýho terárka jinak se ti může stát, že nakonec najdeš dva hady v jednom07#

Nemohl by ste mě někdo poslat fotky ocasů samca a samice .
Dik

26.11.2005 20:02

BeetleCraft napsal(a):
Nemohl by ste mě někdo poslat fotky ocasů samca a samice .
Dik

Dobré už nemusíte. Sem skoušel vymáčknout hemopenisi a trochu vylezly takže je to samec ještě musim sehnat samicu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík