Utekl mi had - jak postupovat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2006 19:15

Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak se dá v domě najít korálovka které mi před 2 dny utekla. Mám dvou patrový dům. Místnost ve které jsem ji choval jsem už několikrát prohledal a vůbec nic.

5.9.2006 20:41

look napsal(a):
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak se dá v domě najít korálovka které mi před 2 dny utekla. Mám dvou patrový dům. Místnost ve které jsem ji choval jsem už několikrát prohledal a vůbec nic.

zkuste prohledat všechna místa v domě kde se had může schovat a přitom vyhřát, třeba mě když utekla korálovka vždyck jsem ji našel ve vedlejší místnosti, ve skříni na polystyrenové bedně-tam byla fakt vždycky. nebo si nařiťe budík někdy na půlnoc a snad ho najdete na večernich procházkách. hodně štěstí

5.9.2006 22:55

walo napsal(a):
zkuste prohledat všechna místa v domě kde se had může schovat a přitom vyhřát, třeba mě když utekla korálovka vždyck jsem ji našel ve vedlejší místnosti, ve skříni na polystyrenové bedně-tam byla fakt vždycky. nebo si nařiťe budík někdy na půlnoc a snad ho najdete na večernich procházkách. hodně štěstí

Tak dík já něco zkusím.

5.9.2006 23:16

look napsal(a):
Tak dík já něco zkusím.

Ahoj, někdo tady radil (je to už dávno, nevzpomínám si kdo) nalepit po zemi igelit. pytlíky. V noci pak stačí jenom tiše čekat a hada stopro najdete podle šustění (jako já). Hodně štěstí (a pytlíků ).

5.9.2006 23:56

hekate napsal(a):
Ahoj, někdo tady radil (je to už dávno, nevzpomínám si kdo) nalepit po zemi igelit. pytlíky. V noci pak stačí jenom tiše čekat a hada stopro najdete podle šustění (jako já). Hodně štěstí (a pytlíků ).

Dalsi sposob, ked nechce behat po sakloch, je ze treba prezriet komplet kupelnu a zachod a to myslim doslova. Mohla by vyhladavat vlhke prostredie. Kamarat nasiel maurusa zospodu zachodovej mysi!

6.9.2006 10:35

walo napsal(a):

když mě utekl had a prohledala jsem byt, našla jsem ho v okně do světlíku na nejvrchnější polici, kde je opravdu zima, takže myslím, že může být kdekoliv. Hodně zdaru. Ale ten nápad s pytlíky se mi líbí:)

6.9.2006 16:57

nina001 napsal(a):
když mě utekl had a prohledala jsem byt, našla jsem ho v okně do světlíku na nejvrchnější polici, kde je opravdu zima, takže myslím, že může být kdekoliv. Hodně zdaru. Ale ten nápad s pytlíky se mi líbí:)

Zdravim z Polska, je treba hledat na tmavych klidnejsich mistech, jako je treba satnik.Na druhou sranu je trerba brat v potaz naroky hada, to jest u tohoto druhu vlhkost a teplo, tak ze treba omotat mokry hadr okolo topeni nebo tak neco. Hodne stesti, kdyz jsem koralovky choval,. tak jsem tento problem resil casto, jednou jsem mlade dokonce nasel v krabici na brambory. Koralovky se dost zdrzuji v podzemi, tak je to celkem logicke. Tomas

6.9.2006 17:48

grassel ii napsal(a):
Zdravim z Polska, je treba hledat na tmavych klidnejsich mistech, jako je treba satnik.Na druhou sranu je trerba brat v potaz naroky hada, to jest u tohoto druhu vlhkost a teplo, tak ze treba omotat mokry hadr okolo topeni nebo tak neco. Hodne stesti, kdyz jsem koralovky choval,. tak jsem tento problem resil casto, jednou jsem mlade dokonce nasel v krabici na brambory. Koralovky se dost zdrzuji v podzemi, tak je to celkem logicke. Tomas

Všem moc díky. Několikrát jsem prohledal místnosti na patře kde mi utekl, ale marně. Problém je, že mám 3 patrový dům, takže může být téměř kdekoliv což tu situaci ještě zhoršuje. Nejvíce se obávám jestli mně neutekl někam ven.

6.9.2006 20:55

look napsal(a):
Všem moc díky. Několikrát jsem prohledal místnosti na patře kde mi utekl, ale marně. Problém je, že mám 3 patrový dům, takže může být téměř kdekoliv což tu situaci ještě zhoršuje. Nejvíce se obávám jestli mně neutekl někam ven.

zkus ty mista ktery by te nikdy nenapadly ze by tam mohla bejt. docela ucinny. a v noci se po ni podivej

12.3.2008 22:03

breitensteini napsal(a):
zkus ty mista ktery by te nikdy nenapadly ze by tam mohla bejt. docela ucinny. a v noci se po ni podivej

A jeste bych dodal podivat se tam kam se dival, ale poradne...

12.3.2008 22:05

breitensteini napsal(a):

Treba opravdu dovnitr

12.3.2008 22:41

cijoml napsal(a):
Treba opravdu dovnitr

ja nasel svyho hada v repraku od veze, a to sem si myslel ze jsem prohledal celou mistnost i byt, pak byla v reprobedne metr od terarka.Takze hledat fakt dukladne.

13.3.2008 12:40

doktor09 napsal(a):
ja nasel svyho hada v repraku od veze, a to sem si myslel ze jsem prohledal celou mistnost i byt, pak byla v reprobedne metr od terarka.Takze hledat fakt dukladne.

Já jsem hada našel v květináči u kytky. Když ho budeš hledat neodhrnoval bych nábytek protože ho mužeš skřípnout.

13.3.2008 13:32

cijoml napsal(a):
Treba opravdu dovnitr

Jj, lednička. Když mi zdrhly obsolety (asi třikrát), vždycky byly tam...

15.3.2008 17:29

arutha napsal(a):
Jj, lednička. Když mi zdrhly obsolety (asi třikrát), vždycky byly tam...

Nám když utekla krajta 2.97m-byla stočená ve spodním rámu křesla(tak si tam visela)-1 místnost 2 lidi a velkej had-hledali jsme jí 14 dní!!!!!Doporučuju postavit do prostřed místnosti nádobu s vodou a poprášit podlahu na noc moukou!!!Je to sice bordel,ale had má na útěku žízeň a ty ráno víš kam šel!!

15.3.2008 21:45

pupulu napsal(a):
Nám když utekla krajta 2.97m-byla stočená ve spodním rámu křesla(tak si tam visela)-1 místnost 2 lidi a velkej had-hledali jsme jí 14 dní!!!!!Doporučuju postavit do prostřed místnosti nádobu s vodou a poprášit podlahu na noc moukou!!!Je to sice bordel,ale had má na útěku žízeň a ty ráno víš kam šel!!

Mně utíkaj hadi velmi často, protože mám šoupací skla a navíc jsem pitomej.
Zprvu schovaný had dostane nakonec žízeň, jak řečeno výše, a začne courat po bytě.
Chce to jenom několikrát za noc projít prostory s baterkou. Povzbuzující je najít exkrementy. Had se mi schovával úlisně v dutině čalounění židle , křesla, v kytaře a představte si v lidské lebce, kam pronikl týlním otvorem. A 2X mi přelezl do sousedního, také omylem otevřeného terária. A několikrát jsem nechal otevřeno a myslel jsem, že had utekl, marně jsem ho přes den hledal po bytě a on se nakonec večer v teráriu objevil, takže ani neutekl. Jó, to jsou paradoxy.

16.3.2008 00:09

milos kubena napsal(a):
Mně utíkaj hadi velmi často, protože mám šoupací skla a navíc jsem pitomej.
Zprvu schovaný had dostane nakonec žízeň, jak řečeno výše, a začne courat po bytě.
Chce to jenom několikrát za noc projít prostory s baterkou. Povzbuzující je najít exkrementy. Had se mi schovával úlisně v dutině čalounění židle , křesla, v kytaře a představte si v lidské lebce, kam pronikl týlním otvorem. A 2X mi přelezl do sousedního, také omylem otevřeného terária. A několikrát jsem nechal otevřeno a myslel jsem, že had utekl, marně jsem ho přes den hledal po bytě a on se nakonec večer v teráriu objevil, takže ani neutekl. Jó, to jsou paradoxy.

to já našel svou korálovku u sousedů pod nama byla zapletená v topení

18.3.2008 18:17

look napsal(a):

Pozri sa aj do kvetináčov. Moje koralovky vyhľadávajú dno kvetináča - zaryjú sa do rašeliny pod korene kvetov a pár dní ich ani nevidím.
Keď vytiahnem kvet z kvetináča tak pod koreňmi si hovie spokojna koralovka.

18.3.2008 22:07

look napsal(a):

Zkus to pod soklem skříně..

18.3.2008 22:49

python007 napsal(a):
Zkus to pod soklem skříně..

my jsme jednou našli malou užovku v pračce...tam kam se sype prášek... (bohužel nepřežila)... a hodně nám lezli do lišt k šoupacím dveřím...další byla pod polštářem...potom to bylo spíš takový to, kdo nehledá, najde... jednou se plazil po koberci na chodbě, jednou byla krajta na polici ze které mě shodila a zničila kokon od sklípkana

27.3.2008 22:16

look napsal(a):

Krajtu královskou jsem našel u motoru ledničky.Podruhé pod sporákem(nevím,jak se tam vecpala).Korálovku L.g.californiae ve spáře ve dřevěných schodech a jinou L.t.sinaloae u prážku.Koberec byl u prahu mírně nadzvednutý a zde byla napresovaná.No a 1/2 roku jsem rozkrmoval násilně L.t.triangulum a když žraly sami,tak mi utekly a už jsem je nenašel.I to je možná varianta.Všeobecně však mají korálovky rády těsné úkryty.Přeji hodně štěstí v lovu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2008 15:07

look napsal(a):

"naše" oblíbené schovky byly taky ty květináče, pak oblečení ve skříni - všechno jsem vždycky musela vyházet a který triko se zdálo podezřele těžký rozbalit.
Jednou jsem gutku chytla tak, že jsem jí úkryt, misku s vodou a misku s holaty dala k topení a ráno byla zalezlá v doupěti jako by se nic zvláštního nedělo.

2.4.2008 11:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"naše" oblíbené schovky byly taky ty květináče, pak oblečení ve skříni - všechno jsem vždycky musela vyházet a který triko se zdálo podezřele těžký rozbalit.
Jednou jsem gutku chytla tak, že jsem jí úkryt, misku s vodou a misku s holaty dala k topení a ráno byla zalezlá v doupěti jako by se nic zvláštního nedělo.

Se mi nedávno poprvé stalo, že jsem zapomněl zavřít dvířka. Naštěstí had měl před svlekem, takže ani nevystrčil nos ze skrýše!

2.10.2011 11:10
wolfi.333

XXX.XXX.210.249

Jo,já jednou hledala svýho hroznýše...ráno sem vstala a terárko prázdný...tak sem převrátila pokoj vzhůru nohama a kde byl?...nejspíš v noci mi vlezl do postele a já ho našla pod polštářem :D

2.10.2011 12:02
wolfi.333

XXX.XXX.210.249

no kurnik....a mám stejnej problém...jako bych si to přivolala napsáním sem...
utekla mi užovka..40cm mimino....
tu už tady nenajdu

13.10.2011 00:35
hofik

XXX.XXX.144.110

Já jsem taky dlouho nemohl najít své uteklé hadíky. Pak jsem použil takový trik. Dal jsem do pokoje bednu t3 nebo t4 s myškou. No a hadík pokud byl menší a dostal už hlad, vlezl dovnitř, myšku spapal, a ven už nemohl.:-)

7.3.2012 13:12
sparks5737

XXX.XXX.124.242

Zdravím. Ono je hezké hledat hada v baráku. I tak je to problém. A teď co mi poradíte, když mi had utekl na koleji? Vůbec nevím co dělat. Prohledal jsem všechno, od ledničky, přes topení až k šatníku. Díky za rady.

7.3.2012 20:05
wolfi.333

XXX.XXX.149.191

tak zrovna minulý týden se mi to s útěkem hada zopakovalo...nakonec jsem zjistila,že prolezla škvírou v zabezpečení proti útěku .. a nalezla se až po týdnu v kuchyni,což je přez zavřené dveře přez celou chodbu obydlenou kočkou...
takže prohledání celého pokoje mi bylo celkem k ničemu

kaja.vopickova

1.11.2015 18:21
kaja.vopickova

XXX.XXX.168.68

Dobrý den, utekla mi korálovka. Prosím o radu jak jí chytit nebo kde jí najít Je ještě malá takže může být vlastně všude Budu ráda za každou radu ( stratila se v bytě 4+1 ).

2.11.2015 20:52
Hades_katka

XXX.XXX.208.202

Minulé léto mi malá užovka utíkala skoro pořád. Většinou jsem ji našla po pár dnech na klidném chladném místě pod botníkem. Ale jednou jsem ji našla venku pod kamenem. Už jsem skoro ani nedoufala, že ji najdu. A když jsem jí zařídila nové terárko, ta potvora si samozřejmě musela najít malou skulinku v 3D pozadí a vždy se na pár dní ztratila za ním.

chytrak

3.11.2015 01:51
chytrak

XXX.XXX.46.22

Ja bych zavolal policii.

4.11.2015 17:48
raddei

XXX.XXX.62.22

Prohledat dle velikosti hada celý byt, připravit vhodné úkryty a 2x denně kontrolovat + prohledávat místa s obdobnými podmínkami. případně lze u žeroucích zvířat připravit pasti s krmením na vhodných (klidných) místech. Jako první krok po hledání je ideál věnovat se zabezpečení chovného zařízení proti úniku.
Každopádně neexistuje 100% rada jak najít nebo odchytit, na netu lze v různých diskusích najít popis míst kde se zvířata povedlo najít, ale není jisté že ho tam najdete.
Jako past s krmením je myšlena vhodná nádoba, kde se vytvoří otvor menší než je průměr hlavy nabízeného krmného hlodavce. Samozřejmě musí být velký tak aby se dovnitř had dostal. Po pozření hlodavce mu velikost krmení zabrání nádobu opustit.

4.11.2015 22:47
radiata

XXX.XXX.234.175

Hades_katka napsal(a):
Minulé léto mi malá užovka utíkala skoro pořád. Většinou jsem ji našla po pár dnech na klidném chladném místě pod botníkem. Ale jednou jsem ji našla venku pod kamenem. Už jsem skoro ani nedoufala, že ji najdu. A když jsem jí zařídila nové terárko, ta potvora si samozřejmě musela najít malou skulinku v 3D pozadí a vždy se na pár dní ztratila za ním.

No uz ani komentovat netreba..."utikala mi skoro porad"! Presne pre takychto "expertov" su vecne toho plne media.. Kazdemu nieco obcas zdrhne, no toto uz je blbost jedinca!

Kkrk

30.12.2016 12:42
Kkrk

XXX.XXX.199.187

Stratil se nám had.. zrovna se svlékl z kůže a ještě nežral...nějaké rady jak ho chytit?

Kkrk

30.12.2016 12:44
Kkrk

XXX.XXX.199.187

*ztratil
Už je to pět dnů..

Alča V.

7.1.2017 20:59
Alča V.

XXX.XXX.118.1

My jsme ztracenou korálovku před pár lety nenašli. Po třech měsících jsme ji náhodou objevili omotanou na radátoru ústředního topení. Nevíme kdy byla mezitím.

Faidden

4.3.2017 10:03
Faidden

XXX.XXX.248.66

Já jsem před asi půl hodinou krmila hada který mi t krabičky utekl a pak jsem ho našla v košíku s pletením. Musíte svého hada znát. Vědět kam leze, když se nažere. Můj Falada zaleze ihned pod misku s vodou a do nejchladnějšího místa. Je dost šílený a hlavně líný, takže mi bylo jasný, že od místa, kde se nažral moc daleko nepoleze. Všichni hadi, chtějí mít klid kde trávit a nehodlaj lézt nějak daleko pokud nejsou vybíraví.

alexdemon2014

10.4.2017 18:53
alexdemon2014

XXX.XXX.140.39

Dobrý den poprosil bych o pomoc nemohu najít svoji rok a půl starou užovku červenou prohledal jsem to ůplně všude a stále ji nemohu najít poradte mi nějaký trik prosím předem děkuji za odpovědi.

Wiki4220

10.4.2017 19:58
Wiki4220

XXX.XXX.31.50

Pokud jste přečetl tady ten příspěvek celý, myslím, že máte tipů až až.

Jojojolanda

16.6.2017 18:29
Jojojolanda

XXX.XXX.61.83

Dobrý den utekla my úžovka marně jsem prohledával celý dům a nic prosím pomoc​te my.díky

Kuba AAA aa

5.7.2017 10:38
Kuba AAA aa

XXX.XXX.211.127

Tak dnes se nám také ztratil had jelikož jsem nezavrel akvárko ale po jedné hodině hledani jsme ho našli v koši na prádlo #angel.

Eva krajta

7.11.2017 06:26
Eva krajta

XXX.XXX.128.51

Dobry den, utekla mi krajta. Nasla jsem ji mezi skrinkou kuchynske linky a stropem. Je tam den a ani na mys pres noc nevylezla. Nevite jak ji vyndat nebo nalakat? Diky.

Wirghit.f

23.7.2022 08:21
Wirghit.f

XXX.XXX.234.74

Přez noc mi utekla krajta královská, nevím co mám dělat už je docela velká a ne všude se vejde, a hlavně máme 3 patrový barák a ja ho obrátila vzhůru nohama. Můžu prosím poprosit o radu ?
Děkuji

23.7.2022 08:34

Wirghit.f napsal(a):
Přez noc mi utekla krajta královská, nevím co mám dělat už je docela velká a ne všude se vejde, a hlavně máme 3 patrový barák a ja ho obrátila vzhůru nohama. Můžu prosím poprosit o radu ?
Děkuji

A co přečíst si celé vlákno? Je sice starší, ale rady v něm platnost neztratily.

Přidejte reakci

Přidat smajlík