Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2005 15:17

Ahoj vsichni,prosim mohli byste mi pomoct?Mam felzumu mad. a dneska sem si vsimla,ze se ji za hlavou udelaly takove opuchliny nebo co to je a taky je hodne pohubla a posledni dobou strasne divoka-je schopna 3x obehnout terarko,kdyz jdu kolem...Nekrmim ji z ruky,takze nejak nemam kontrolu nad tim kolik toho v poslednich dnech snedla. Krmim ji cvrcky obalenymi ve smesi reptivitu, vapniku a drcenych vajecnych skorapek...Rosim tak 2x-3x denne...Nevim,co ji muze byt.

4.8.2005 14:22

maticora napsal(a):
Ahoj vsichni,prosim mohli byste mi pomoct?Mam felzumu mad. a dneska sem si vsimla,ze se ji za hlavou udelaly takove opuchliny nebo co to je a taky je hodne pohubla a posledni dobou strasne divoka-je schopna 3x obehnout terarko,kdyz jdu kolem...Nekrmim ji z ruky,takze nejak nemam kontrolu nad tim kolik toho v poslednich dnech snedla. Krmim ji cvrcky obalenymi ve smesi reptivitu, vapniku a drcenych vajecnych skorapek...Rosim tak 2x-3x denne...Nevim,co ji muze byt.

To je normální,samicím se za hlavou dělají vápenité vaky,ze kterých samice v období snůšek čerpají vápník.Ty boule znamenají,že felsuma má dostatek až nadbytek vápníku.Začni ji krmit z pinzety,až si zvykne bude klidnější.Všechny své felsumy i čerstvé mladé krmím z pinzety,mám přehled o množství krmení a jistotu,že hmyz ze sebe neotře vitamínovou směs.

4.8.2005 15:17

maticora napsal(a):

Boule za hlovou jsou naprosto bezný fyziologický projev. Podívej se na fotku, jak dokonce felzuma muze vypadatat. PS: foto jsem stahnul nekde z netu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík