Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.7.2003 08:53
Neregistrovaný uživatel

Zaujalo mě krmení mraženými myšmi. To si hadi opravdu berou? Mám pocit, že moje dvě guttaty co si neuloví živé, to je nezajímá. Jaké s tím máte kdo zkušenosti?
Děkuji

Neregistrovaný uživatel

3.7.2003 09:45
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zaujalo mě krmení mraženými myšmi. To si hadi opravdu berou? Mám pocit, že moje dvě guttaty co si neuloví živé, to je nezajímá. Jaké s tím máte kdo zkušenosti?
Děkuji

Mražení hlodavci jsou vynikající věc. Vždy k dispozici, nepáchnou, nemusí se krmit, nemohou hada při útoku pokousat (to se u živých občas stává a had může v horším případě přijít třeba o oko. Stačí se podívat na velikost myších či potkaních zubů). Nutriční hodnota je přitom zachována. Jistě, ne každý had si vezme mrtvého hlodavce. Pokud ho ale rozmrazíme, zahřejeme na 30-36°C a zatřepeme jím hadovi před nosem, většinou si ho vezme. Někdy jej stačí jenom položit do terária. Velký pozor je třeba dát na dokonalý proces zmrazení. To jest, hlodavce humánním způsobem usmrtíme, nechame vychladnout, vložíme do mikrotenových sáčků a dáme do mraznice. Je rizikem kupovat už zmrazené hlodavce. Proč? Nemáte totiž jistotu, že nebyli zmrazeni, poté rozmrazeni(třeba nechtěně při transportu) a poté opět zmrazeni. V takovém případě vzniká riziko, že se mezi oběma mrazícími procesy (zejména, je-li teplo) v jejich utrobách začnou vytvářet jedovaté plyny, které vám pak hady spolehlivě zahubí, v lepším případě přiotráví. Osobně jsem byl takového případu svědkem a nebylo to nic příjemného. Jinak ale zkrmování mražených hlodavců mohu na základě vlastní letité zkušenosti vřele doporučit.

Neregistrovaný uživatel

3.7.2003 14:33
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mražení hlodavci jsou vynikající věc. Vždy k dispozici, nepáchnou, nemusí se krmit, nemohou hada při útoku pokousat (to se u živých občas stává a had může v horším případě přijít třeba o oko. Stačí se podívat na velikost myších či potkaních zubů). Nutriční hodnota je přitom zachována. Jistě, ne každý had si vezme mrtvého hlodavce. Pokud ho ale rozmrazíme, zahřejeme na 30-36°C a zatřepeme jím hadovi před nosem, většinou si ho vezme. Někdy jej stačí jenom položit do terária. Velký pozor je třeba dát na dokonalý proces zmrazení. To jest, hlodavce humánním způsobem usmrtíme, nechame vychladnout, vložíme do mikrotenových sáčků a dáme do mraznice. Je rizikem kupovat už zmrazené hlodavce. Proč? Nemáte totiž jistotu, že nebyli zmrazeni, poté rozmrazeni(třeba nechtěně při transportu) a poté opět zmrazeni. V takovém případě vzniká riziko, že se mezi oběma mrazícími procesy (zejména, je-li teplo) v jejich utrobách začnou vytvářet jedovaté plyny, které vám pak hady spolehlivě zahubí, v lepším případě přiotráví. Osobně jsem byl takového případu svědkem a nebylo to nic příjemného. Jinak ale zkrmování mražených hlodavců mohu na základě vlastní letité zkušenosti vřele doporučit.

Jakej doporučuješ způsob "humánního" ukončení hlodavčího života. Já dospělý myši nemrazím, jen tu a tam holata "pro sichr" a ty mrazím tak jak jsou. Žádný mlácení o podlahu, mám strach z podlitin. Nechám myšičky pěkně vychládnout v ledničce a pak hupkyšupky do mrazáku.
GG

Neregistrovaný uživatel

5.7.2003 11:08
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zaujalo mě krmení mraženými myšmi. To si hadi opravdu berou? Mám pocit, že moje dvě guttaty co si neuloví živé, to je nezajímá. Jaké s tím máte kdo zkušenosti?
Děkuji

Jaky problem s modrinami??? Ja s nimi prastim a pak do mrazaku, je to rychle a nedovedu si predstavit, jak nechavam holata pomalu zmrznout.. jinak b.constrictori berou mrtve mysi bez problemu.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2003 20:23
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zaujalo mě krmení mraženými myšmi. To si hadi opravdu berou? Mám pocit, že moje dvě guttaty co si neuloví živé, to je nezajímá. Jaké s tím máte kdo zkušenosti?
Děkuji

mražení myší je samo dobrá věc a já osobně to doporučuji, už proto, že se mrazem zničí spousta bakterií. Zabité myšky se ale musí nechat tak půl hodky odstát a nesmí se jich dávat do balení moc na sebe vzhledem k postupnému pronikání mrazu. Holátka je nejlepší!!!!! ,,nejosvědčenější,, zmrazit zaživa, jelikoš zmrazí-li se po usmrcení jsou po rozmrazení tuhá !!!!! Znám lidi který jinak hady nekrmí a jsou to hodně uspěšní chovatelé. ahoj Grassel 88

Neregistrovaný uživatel

8.7.2003 16:05
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zaujalo mě krmení mraženými myšmi. To si hadi opravdu berou? Mám pocit, že moje dvě guttaty co si neuloví živé, to je nezajímá. Jaké s tím máte kdo zkušenosti?
Děkuji

Hmm já mraženými myšmi nekrmím, přestože proti tomu nic nemám. Jen je to piplačka zmrazovat a pak zahřívat na vhodnou teplotu a ještě s myší třepat před hadem. Mám hodně hadů a nemám čas si takhle hrát každý týden, kdy krmím. Výhoda živých myší je, že svým pohybem pachem a teplotou vyprovokují hada samy, aby je sežral.

Dadunna

22.10.2017 14:11
Dadunna

XXX.XXX.69.226

Dost hnusná smrt nechat myšata první podchladit a pak je nechat umrznout...si docela "prase"...

Terar

22.10.2017 14:59
Terar

XXX.XXX.234.67

Dadunna napsal(a):
Dost hnusná smrt nechat myšata první podchladit a pak je nechat umrznout...si docela "prase"...

Ty trúbka! Skoro 15 ročne vlákienko! V kazdej doskusii pleveliš, raz si Danuska, potom Dadunna,..

Přidejte reakci

Přidat smajlík