Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136

Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky

Michal

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky

Michal

Jakou máš teplotu u chovu?

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 13:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jakou máš teplotu u chovu?

Pokojová teplota, 22 C.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokojová teplota, 22 C.

Raději bych zkusil tak okolo 26°C

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.193.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky

Michal

Kde se dá koupit agar?

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.251

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky

Michal

Použij ovesné vločky přelité trochou horké vody a přidej banán.Žádný agar, kvasnice a nic podobného.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kde se dá koupit agar?

Agar koupíš v každých potravinách, taky se tomu říká želatina a je jich mraky druhů. Používám čirou bez příchiti, ale když jsem dal jakousi jahodovou, tak to vůbec nevadilo. Myslím tedy.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.223

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky

Michal

Ve vodě rozvařim nakrájené jabko,banán, strouhanou mrkev někdy,zahustim trochou vloček nebo krupice. Až to změkne(z kašovatí) rozmačkam lžící nebo rozmiksuju trochu ocukruju. Po vychladnutí přidam špetku kvasnic a hotovo. Plíseň sem nikdy nezaznamenal.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.223

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ve vodě rozvařim nakrájené jabko,banán, strouhanou mrkev někdy,zahustim trochou vloček nebo krupice. Až to změkne(z kašovatí) rozmačkam lžící nebo rozmiksuju trochu ocukruju. Po vychladnutí přidam špetku kvasnic a hotovo. Plíseň sem nikdy nezaznamenal.

Jo ještě na to položim zmuchlaný ubrousek, aby měli mušky kde šukat.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo ještě na to položim zmuchlaný ubrousek, aby měli mušky kde šukat.

A nemeni se Ti skupenstvi po par dnech na tekute, jak larvy šmelcujou?

Neregistrovaný uživatel

21.11.2005 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky

Michal

Substrát připravuji tak, že do vody v nerez hrnci (množství na 5 PET lahví naplněných do výšky cca 3-5 cm) přidám nakrájený 1 banán i se slupkou, nebo 1 větší jabko, lehce rozmixuji ručním mixerem, přidám lžíci cukru, špetku vitamínů a dám vařit. Postupně přidávám kukuřičný šrot smíchaný se sypkou želatinou až je směs dostatečně hustá. Povařím cca 5-10 minut. Po mírném vychladnutí (aby se lahve nedeformovaly) dám do lahví, nechám vychladnout a dám násadu mušek. Teplota pokojová. Směs mi neplesniví ani nijak extremně neztekutí. Skoro nezapáchá. Při používání jako zahušťovadla krupice směs po čase silně zapáchala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík