Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky
Michal
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky
Michal
Jakou máš teplotu u chovu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jakou máš teplotu u chovu?
Pokojová teplota, 22 C.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokojová teplota, 22 C.
Raději bych zkusil tak okolo 26°C
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.193.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky
Michal
Kde se dá koupit agar?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky
Michal
Použij ovesné vločky přelité trochou horké vody a přidej banán.Žádný agar, kvasnice a nic podobného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kde se dá koupit agar?
Agar koupíš v každých potravinách, taky se tomu říká želatina a je jich mraky druhů. Používám čirou bez příchiti, ale když jsem dal jakousi jahodovou, tak to vůbec nevadilo. Myslím tedy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.223
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky
Michal
Ve vodě rozvařim nakrájené jabko,banán, strouhanou mrkev někdy,zahustim trochou vloček nebo krupice. Až to změkne(z kašovatí) rozmačkam lžící nebo rozmiksuju trochu ocukruju. Po vychladnutí přidam špetku kvasnic a hotovo. Plíseň sem nikdy nezaznamenal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.223
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ve vodě rozvařim nakrájené jabko,banán, strouhanou mrkev někdy,zahustim trochou vloček nebo krupice. Až to změkne(z kašovatí) rozmačkam lžící nebo rozmiksuju trochu ocukruju. Po vychladnutí přidam špetku kvasnic a hotovo. Plíseň sem nikdy nezaznamenal.
Jo ještě na to položim zmuchlaný ubrousek, aby měli mušky kde šukat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo ještě na to položim zmuchlaný ubrousek, aby měli mušky kde šukat.
A nemeni se Ti skupenstvi po par dnech na tekute, jak larvy šmelcujou?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vědom si toho, že možná nepochodím, neboť originální receptury si každý tají, tak přesto kdyby snad někdo: mám stále problém s živnou půdou u Drosophyll. Půda se stává rychle blátivou až tekutou a na jejím povrchu se rychle objevuje plíseň, což decimuje jinak prosperující chov. Půdu vařím klasicky z krupice, agaru a cukru, přidávám kvasnice a na ztuhlý povrch ještě trochu kvasnic. Díky
Michal
Substrát připravuji tak, že do vody v nerez hrnci (množství na 5 PET lahví naplněných do výšky cca 3-5 cm) přidám nakrájený 1 banán i se slupkou, nebo 1 větší jabko, lehce rozmixuji ručním mixerem, přidám lžíci cukru, špetku vitamínů a dám vařit. Postupně přidávám kukuřičný šrot smíchaný se sypkou želatinou až je směs dostatečně hustá. Povařím cca 5-10 minut. Po mírném vychladnutí (aby se lahve nedeformovaly) dám do lahví, nechám vychladnout a dám násadu mušek. Teplota pokojová. Směs mi neplesniví ani nijak extremně neztekutí. Skoro nezapáchá. Při používání jako zahušťovadla krupice směs po čase silně zapáchala.