Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.174

Nenadávejte mi! V současné době je problém s odbytem atroxů, vegrandisů, tu a tam někdo nabídne velkou tmavku a td.. Většinou tato zvířata nikdo nechce. Přemýšlím o tom, že by se dala použít jako jatečná zvěř. Atrox může při dobré stravě mít za rok cca 2kg, což je tak 1,2kg čisté svaloviny, tmavka i několikrát více. Proč to vyhazovat? chovat k. královskou asi nejde, tak by se daly dělat speciality. Akorát nevím, jak hada šetrně usmrtit, aby netrpěl. Strčit do mražáku není to pravé, zvlášť když bych ho chtěl hned připravit. A dekapitace prý není moc šetrná a zvíře trpí. Dál by mě mě zajímalo, zda někdo nemá nějaký odzkoušený recept na přípravu hadího masa.

sirka

PS: pro všechny mravokárce - had je taky pouze součást potravního řetězce (stejně jako králík, prase, či ovce aj.)

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 09:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.133

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nenadávejte mi! V současné době je problém s odbytem atroxů, vegrandisů, tu a tam někdo nabídne velkou tmavku a td.. Většinou tato zvířata nikdo nechce. Přemýšlím o tom, že by se dala použít jako jatečná zvěř. Atrox může při dobré stravě mít za rok cca 2kg, což je tak 1,2kg čisté svaloviny, tmavka i několikrát více. Proč to vyhazovat? chovat k. královskou asi nejde, tak by se daly dělat speciality. Akorát nevím, jak hada šetrně usmrtit, aby netrpěl. Strčit do mražáku není to pravé, zvlášť když bych ho chtěl hned připravit. A dekapitace prý není moc šetrná a zvíře trpí. Dál by mě mě zajímalo, zda někdo nemá nějaký odzkoušený recept na přípravu hadího masa.

sirka

PS: pro všechny mravokárce - had je taky pouze součást potravního řetězce (stejně jako králík, prase, či ovce aj.)

CO2 by malo posobiť na hady rovnako ako na hlodavce. Keď hodíš potkana do kýbla s CO2 je hneď hore brkom.
Je pravda že tie hady ide rýchlo vyhnať do hmotnosti, ale masívnym kŕmením s toho bude skor kopa tuku ako svalovina... a tučné žrádlo asi nebude to pravé pre kŕmenie královky.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 12:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
CO2 by malo posobiť na hady rovnako ako na hlodavce. Keď hodíš potkana do kýbla s CO2 je hneď hore brkom.
Je pravda že tie hady ide rýchlo vyhnať do hmotnosti, ale masívnym kŕmením s toho bude skor kopa tuku ako svalovina... a tučné žrádlo asi nebude to pravé pre kŕmenie královky.

co se týká diety tak bych se toho tak nebál. Kvalitní potrava (vlastní chov mišounů) a rozumné intervaly v krmení určitě nebudou příčinou nadměrné tvorby tuku. A zrovna atrox nebo tmavka má docela rychlý nástup růstu při kvalitním krmení

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.125

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
co se týká diety tak bych se toho tak nebál. Kvalitní potrava (vlastní chov mišounů) a rozumné intervaly v krmení určitě nebudou příčinou nadměrné tvorby tuku. A zrovna atrox nebo tmavka má docela rychlý nástup růstu při kvalitním krmení

Malej dotaz....
Ty bys snědl něco, s čim ses piplal, krmil to od malička a staral ses o to, aby ti to nechcíplo?? Já teda asi ne, protože ke každýmu hadovi, co chovam si vytvořim určitej vztah a pokud to mam jako zálibu, tak pochybuju, že bych to někdy zabíjel a jedl. To už si potom neřikej terarista...

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Malej dotaz....
Ty bys snědl něco, s čim ses piplal, krmil to od malička a staral ses o to, aby ti to nechcíplo?? Já teda asi ne, protože ke každýmu hadovi, co chovam si vytvořim určitej vztah a pokud to mam jako zálibu, tak pochybuju, že bych to někdy zabíjel a jedl. To už si potom neřikej terarista...

V čínskejch restaurantech bys možná pochodil

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nenadávejte mi! V současné době je problém s odbytem atroxů, vegrandisů, tu a tam někdo nabídne velkou tmavku a td.. Většinou tato zvířata nikdo nechce. Přemýšlím o tom, že by se dala použít jako jatečná zvěř. Atrox může při dobré stravě mít za rok cca 2kg, což je tak 1,2kg čisté svaloviny, tmavka i několikrát více. Proč to vyhazovat? chovat k. královskou asi nejde, tak by se daly dělat speciality. Akorát nevím, jak hada šetrně usmrtit, aby netrpěl. Strčit do mražáku není to pravé, zvlášť když bych ho chtěl hned připravit. A dekapitace prý není moc šetrná a zvíře trpí. Dál by mě mě zajímalo, zda někdo nemá nějaký odzkoušený recept na přípravu hadího masa.

sirka

PS: pro všechny mravokárce - had je taky pouze součást potravního řetězce (stejně jako králík, prase, či ovce aj.)

Když měl na kahánku exanthematicus, tak jsem mu dal za krk, kůže mi visí v obýváku, lebka na polici a maso jsem smíchal s kuřecím a nepoznal bych, že jsem jedl varana. Dvoumetrový samec nigritusky (Lampropeltis) mi moc nechutnal, ale spíš proto, že nejsem žádný kuchař. Myslím, že dostatek koření, jako je zázvor, pepř a feferonka plus česnek udělají i z kanálního potkana a muších larev chutnou krmi.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když měl na kahánku exanthematicus, tak jsem mu dal za krk, kůže mi visí v obýváku, lebka na polici a maso jsem smíchal s kuřecím a nepoznal bych, že jsem jedl varana. Dvoumetrový samec nigritusky (Lampropeltis) mi moc nechutnal, ale spíš proto, že nejsem žádný kuchař. Myslím, že dostatek koření, jako je zázvor, pepř a feferonka plus česnek udělají i z kanálního potkana a muších larev chutnou krmi.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když měl na kahánku exanthematicus, tak jsem mu dal za krk, kůže mi visí v obýváku, lebka na polici a maso jsem smíchal s kuřecím a nepoznal bych, že jsem jedl varana. Dvoumetrový samec nigritusky (Lampropeltis) mi moc nechutnal, ale spíš proto, že nejsem žádný kuchař. Myslím, že dostatek koření, jako je zázvor, pepř a feferonka plus česnek udělají i z kanálního potkana a muších larev chutnou krmi.

No na potkana z kanálu ti nebude stačit jen koření,ale pořádně silná imunita.A na co ten varan chcípnul?Máš vážně odvahu.Už jsem v životě také snědl ledacos,ale nemocné zvíře na chcípnutí ještě ne.Alespoň ne vědomky.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.103

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nenadávejte mi! V současné době je problém s odbytem atroxů, vegrandisů, tu a tam někdo nabídne velkou tmavku a td.. Většinou tato zvířata nikdo nechce. Přemýšlím o tom, že by se dala použít jako jatečná zvěř. Atrox může při dobré stravě mít za rok cca 2kg, což je tak 1,2kg čisté svaloviny, tmavka i několikrát více. Proč to vyhazovat? chovat k. královskou asi nejde, tak by se daly dělat speciality. Akorát nevím, jak hada šetrně usmrtit, aby netrpěl. Strčit do mražáku není to pravé, zvlášť když bych ho chtěl hned připravit. A dekapitace prý není moc šetrná a zvíře trpí. Dál by mě mě zajímalo, zda někdo nemá nějaký odzkoušený recept na přípravu hadího masa.

sirka

PS: pro všechny mravokárce - had je taky pouze součást potravního řetězce (stejně jako králík, prase, či ovce aj.)

Tiez som sa dohodol v cinskej restauracii, ze mi pripravia hada, len sa mi zatial nepodarile ziadneho idealneho za dobre prachy zohnat a moje uzovky cervene su na to dost male.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.134

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Malej dotaz....
Ty bys snědl něco, s čim ses piplal, krmil to od malička a staral ses o to, aby ti to nechcíplo?? Já teda asi ne, protože ke každýmu hadovi, co chovam si vytvořim určitej vztah a pokud to mam jako zálibu, tak pochybuju, že bych to někdy zabíjel a jedl. To už si potom neřikej terarista...

A keď 3 mesiace chováš potkana kým dorastie, to by si ho už tiež neskŕmil?

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.125

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tiez som sa dohodol v cinskej restauracii, ze mi pripravia hada, len sa mi zatial nepodarile ziadneho idealneho za dobre prachy zohnat a moje uzovky cervene su na to dost male.

Zaujimave, ja by som teda hada ani ziadneho plaza nikdy do ust nevlozil...Nepochopim cloveka, ktory si zozerie vlastneho chovanca.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 18:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.123

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když měl na kahánku exanthematicus, tak jsem mu dal za krk, kůže mi visí v obýváku, lebka na polici a maso jsem smíchal s kuřecím a nepoznal bych, že jsem jedl varana. Dvoumetrový samec nigritusky (Lampropeltis) mi moc nechutnal, ale spíš proto, že nejsem žádný kuchař. Myslím, že dostatek koření, jako je zázvor, pepř a feferonka plus česnek udělají i z kanálního potkana a muších larev chutnou krmi.

Řekl bych že si s tim varanem pěkě vymíšlíš, co takovej CITES....

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.103

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zaujimave, ja by som teda hada ani ziadneho plaza nikdy do ust nevlozil...Nepochopim cloveka, ktory si zozerie vlastneho chovanca.

Nejsem žádná měkota chlap, ale já bych hada nebo ještěra jíst nemohl, úhoře jsem jedl, ale u hada by se mi asi zvedal kufr. Jednou v hodpodě udělali psa, taky jsem to nemohl jíst a že jsem byl dost namazanej. Asi mi v těle nekoluje ta správná indiánská krev.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.123

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zaujimave, ja by som teda hada ani ziadneho plaza nikdy do ust nevlozil...Nepochopim cloveka, ktory si zozerie vlastneho chovanca.

A co takovej králík, prase, kráva, ovce ,ebo cokoli co můžeš mít na zahradě? Mít chov králíků a nejíst je, protože je chovam mě přijde jako trochu debilní názor.
Jaký je rozdíl mezi třeba legánem a králíkem? (myslim ve smyslu potravy)
Co takové krokodýlí farmy, které produkují velké množství masa a kůží?

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 19:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nenadávejte mi! V současné době je problém s odbytem atroxů, vegrandisů, tu a tam někdo nabídne velkou tmavku a td.. Většinou tato zvířata nikdo nechce. Přemýšlím o tom, že by se dala použít jako jatečná zvěř. Atrox může při dobré stravě mít za rok cca 2kg, což je tak 1,2kg čisté svaloviny, tmavka i několikrát více. Proč to vyhazovat? chovat k. královskou asi nejde, tak by se daly dělat speciality. Akorát nevím, jak hada šetrně usmrtit, aby netrpěl. Strčit do mražáku není to pravé, zvlášť když bych ho chtěl hned připravit. A dekapitace prý není moc šetrná a zvíře trpí. Dál by mě mě zajímalo, zda někdo nemá nějaký odzkoušený recept na přípravu hadího masa.

sirka

PS: pro všechny mravokárce - had je taky pouze součást potravního řetězce (stejně jako králík, prase, či ovce aj.)

Skvělí:( Kynologové taky jedí svoje psy? Jak si může někdo takový říkat terarista

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Řekl bych že si s tim varanem pěkě vymíšlíš, co takovej CITES....

Když ti zvíře sotva leze, tak na nějaký CITES nehledíš. Jasně, že mi ho bylo líto, ale vždycky zvíře raději dorazím, než abych ho nechal trápit. Když už je po něm, tak je to jen hromada tkání a vzpomínek. Tím, že ho nesním, mu život nevrátím. CITES stále mám, ačkoli je to už snad sedm let. Věř nebo ne, mně je to úplně fuk. Jo, a ve slově myslet se píše tvrdé Y....

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Skvělí:( Kynologové taky jedí svoje psy? Jak si může někdo takový říkat terarista

Asi by ses divil,...

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Asi by ses divil,...

Myslíte, že chovatel králíků nebo třeba drůbeže, si nedá králíka na smetaně, resp. bažanta na víně. Všechno je jen v předsudcích. Je jasný, že nikdo nebude žrát čivavu za pár tisíc, ale v Asii je pes maso jako každé jiné. Prostě je pro ně snažší sehnat na pekáč psa než třeba telecí. Je to jen a jen zkreslený názor evropanů, že nic jiného než hospodářská zvířata se nejí... V J. Americe je hosp. zvíře třeba leguán a farma na legouše je pro prales rozhodně menší zlo než vypálená pastvina pro pár hubených krav. Howg. Domluvil jsem. Krokodýl

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejsem žádná měkota chlap, ale já bych hada nebo ještěra jíst nemohl, úhoře jsem jedl, ale u hada by se mi asi zvedal kufr. Jednou v hodpodě udělali psa, taky jsem to nemohl jíst a že jsem byl dost namazanej. Asi mi v těle nekoluje ta správná indiánská krev.

Tak to máš asi o sobě zkreslené představy. Úhoř je ryba - ten ti nevadí, had je plaz a ten ti vadí. Proč? proč srovnáváš zrovna tyto dva rozdílné živočichy? Věř mi, že naservírovat ti dobré haf haf klobásy nic nepoznáš, mlaskat budeš a po bradě ti poteče masné jak Dunaj. A ještě budeš chtít nášup.
A jestli máš na mysli ty indiány z Indie.....

Neregistrovaný uživatel

6.1.2007 22:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslíte, že chovatel králíků nebo třeba drůbeže, si nedá králíka na smetaně, resp. bažanta na víně. Všechno je jen v předsudcích. Je jasný, že nikdo nebude žrát čivavu za pár tisíc, ale v Asii je pes maso jako každé jiné. Prostě je pro ně snažší sehnat na pekáč psa než třeba telecí. Je to jen a jen zkreslený názor evropanů, že nic jiného než hospodářská zvířata se nejí... V J. Americe je hosp. zvíře třeba leguán a farma na legouše je pro prales rozhodně menší zlo než vypálená pastvina pro pár hubených krav. Howg. Domluvil jsem. Krokodýl

tak teda nevím o co jde ,když má chutˇ,atˇsežere vlastní hovno.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 07:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.204

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak teda nevím o co jde ,když má chutˇ,atˇsežere vlastní hovno.

Hele fakt ti fandím! Já se před časem zeptal na postup vydělání hadí kůže a cíťové hned chtěli z moji udět pytel na golfové hole. Nevím jestli by se u nás ujal chov hadů na maso a kůži ale.... Něktří kralíkáři taky pěstují pro okrasu a nevzali by sousto,a nikdo neodsuzuje naprostou většinu která je pěstuje na maso. A to je, o proti hadům s králíkama možná větší piplačka, a kdo je nechová s láskou brzo se na to vy.....

P.S. Uvařený had připomíná uzené kuře

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 08:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.215

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hele fakt ti fandím! Já se před časem zeptal na postup vydělání hadí kůže a cíťové hned chtěli z moji udět pytel na golfové hole. Nevím jestli by se u nás ujal chov hadů na maso a kůži ale.... Něktří kralíkáři taky pěstují pro okrasu a nevzali by sousto,a nikdo neodsuzuje naprostou většinu která je pěstuje na maso. A to je, o proti hadům s králíkama možná větší piplačka, a kdo je nechová s láskou brzo se na to vy.....

P.S. Uvařený had připomíná uzené kuře

myslíte si že ten kdo sní hada nemůže být terarista??? Přečtěte si knihu od pana Voženílta Ty zmyje a poznáte recept Citesová pochoutka Boa. A myslíte si že Petr Voženílek nebyl dobrý herpetolog asi jen málokdo si to může myslet.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.115

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
myslíte si že ten kdo sní hada nemůže být terarista??? Přečtěte si knihu od pana Voženílta Ty zmyje a poznáte recept Citesová pochoutka Boa. A myslíte si že Petr Voženílek nebyl dobrý herpetolog asi jen málokdo si to může myslet.

no ja neviem, mozno ze je to dobry napad svelkymi krajtami, ale uz by som to robyl odborne s nejakym špecialistom (napr činskou reštikou) - teraz sa uz chova na zožratie všetko - krokodyli, pštrosy, vo velkom sa chova divoka zver. Ale aby som zabyl dakeho svojho chovanca lebo ma zunoval a potom ho zjedol na obed je dost pritiahnute za vlasy - až debilné a natož ešte zviera choré. to ako keby psickar, ktory chova psa 2 roky, vytvoril si k nemu vztah, ho potom zjedol lebo uz ho nebavyl (myslim ze taky to ma v hlave dost naruby a mal by sa liecit). Ak je vsak chov odzaciatku zalozeny na chov na maso (nemyslim psov a ine socializovane zvierata) je to o niecom inom aj ked od takychto akcii sa drzim co najdalej (maso moc nejem, myslim normalne ho ludia jedia az prilis - naša traviaca sustava k tomu nieje stavana). samozrejme su to iba predsutky, ale od vyspelej spoločnosti by sa take spravanie malo ocakavat - niesme kratkomyselny divosi - to by sme mohli zacat jest aj svojich nepriatelov :) - teda kanibalizmus ked chapeme to tak ze vsetko zive je na zožratie, ak sa vsak jedna o stav nudze niesom proti. Vyhovarat sa nato, ze v azii ich zeru bezne a su rovnake ako kazde ine zviera je sice pravda, ale mi uz niesme na to odkazany ako oni - avsak najdu sa \"gurmani\" kt zeru slimaky, zaby za velke prachy... no povedal by som ze vsetko je to o koreni (teda ze ludom viac chuti to korenie (na niektore je zavyslost co je dokazane) ako to maso. Myslim ze k tejto otazke sa vyjadruju aj nabozenstva, pritom vela plazov bolo posvetnych, a ked si zratame vsetky posvetne zvierata vsetkych nabozenstiev nam vynde, ze na zožratie uz takmer nic neostalo (ked predpokladame ze vsetky nabozenstva su teoreticky z jedneho zakladu), pripadne nabozenstvo stanovuje cele mesiace kedy by clovek nemal jest maso (myslim ze daky zmysel to ma aj ked niesom veriaci - zdravotny) takze vytvaranie urcitych vztahov k zvieratu a \"neschopnost\" ho zožrat je prejavom evolucie a lepšieho emocionalneho citenia človeka (ako vypadavanie chlpov :).
miper

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 10:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.180

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
no ja neviem, mozno ze je to dobry napad svelkymi krajtami, ale uz by som to robyl odborne s nejakym špecialistom (napr činskou reštikou) - teraz sa uz chova na zožratie všetko - krokodyli, pštrosy, vo velkom sa chova divoka zver. Ale aby som zabyl dakeho svojho chovanca lebo ma zunoval a potom ho zjedol na obed je dost pritiahnute za vlasy - až debilné a natož ešte zviera choré. to ako keby psickar, ktory chova psa 2 roky, vytvoril si k nemu vztah, ho potom zjedol lebo uz ho nebavyl (myslim ze taky to ma v hlave dost naruby a mal by sa liecit). Ak je vsak chov odzaciatku zalozeny na chov na maso (nemyslim psov a ine socializovane zvierata) je to o niecom inom aj ked od takychto akcii sa drzim co najdalej (maso moc nejem, myslim normalne ho ludia jedia az prilis - naša traviaca sustava k tomu nieje stavana). samozrejme su to iba predsutky, ale od vyspelej spoločnosti by sa take spravanie malo ocakavat - niesme kratkomyselny divosi - to by sme mohli zacat jest aj svojich nepriatelov :) - teda kanibalizmus ked chapeme to tak ze vsetko zive je na zožratie, ak sa vsak jedna o stav nudze niesom proti. Vyhovarat sa nato, ze v azii ich zeru bezne a su rovnake ako kazde ine zviera je sice pravda, ale mi uz niesme na to odkazany ako oni - avsak najdu sa \"gurmani\" kt zeru slimaky, zaby za velke prachy... no povedal by som ze vsetko je to o koreni (teda ze ludom viac chuti to korenie (na niektore je zavyslost co je dokazane) ako to maso. Myslim ze k tejto otazke sa vyjadruju aj nabozenstva, pritom vela plazov bolo posvetnych, a ked si zratame vsetky posvetne zvierata vsetkych nabozenstiev nam vynde, ze na zožratie uz takmer nic neostalo (ked predpokladame ze vsetky nabozenstva su teoreticky z jedneho zakladu), pripadne nabozenstvo stanovuje cele mesiace kedy by clovek nemal jest maso (myslim ze daky zmysel to ma aj ked niesom veriaci - zdravotny) takze vytvaranie urcitych vztahov k zvieratu a \"neschopnost\" ho zožrat je prejavom evolucie a lepšieho emocionalneho citenia človeka (ako vypadavanie chlpov :).
miper

Jste fakt všichni tak vtipní!!!!!Doufám že jednou sežere někdo Vás všechny!!!

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jste fakt všichni tak vtipní!!!!!Doufám že jednou sežere někdo Vás všechny!!!

nebreč holka, z toho vyrosteš

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 10:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nebreč holka, z toho vyrosteš

no známej má skoro 5ti metrovou tmavku a říkal že ji sežere až se bude muset stěhovat...nebo si myslíte, že se někdo ujme 8mi letého samce tmavky přírodní barvy? a když se ji někdo ujme jakou bude mít známej jistotu,že ji nesežere ten druhej?? nebo jak by jste to řešili vy??

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jste fakt všichni tak vtipní!!!!!Doufám že jednou sežere někdo Vás všechny!!!

Mna zozeru kostne cervy a ina haved par mesiacov po pohrebe.
Horsie je, ked sa potom zacnu zrat deti o dedicstvo.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 12:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
no známej má skoro 5ti metrovou tmavku a říkal že ji sežere až se bude muset stěhovat...nebo si myslíte, že se někdo ujme 8mi letého samce tmavky přírodní barvy? a když se ji někdo ujme jakou bude mít známej jistotu,že ji nesežere ten druhej?? nebo jak by jste to řešili vy??

Z tohohle vlákna se mi skutečně udělalo zle.Vím,že naše teraristika je ve své šíři vzhledem k západní Evropě na nízké úrovni,ale že jsme tak hluboko to jsem netušil.Je zde sice pár skutečně dobrých chovatelů,kteří z toho bahna vystupují,ale díky nebývalému rozšíření teraristiky v posledních deseti letech se k chovu plazů evidentně dostali lidé,kteří k nim žádný hlubší vztah nemají.Nemoderovaná diskuse na těchto stránkách je toho jasný důkaz.Když "terarista" zabíjí své svěřence(mimochodem ani se nedivím,že mají na kahánku,pečuje-li o ně takový umělec) je naprosto jasné jak hluboký vztah k nim má.Teraristika už prostě není to co bývala když nás bylo v republice jen hrstka.Napíše-li někdo,že chov králíků je náročnější než chov plazů je naprosto nepochybné,že o teraristice absolutně nic neví a svá zvířata chová patrně v bedničce bez ventilace opatřené žárovkou.Nyní nasleduji další chovatele,kteří již z téhle diskuse znechuceně odešli a pokud sem budu psát,potom jen do moderovaného fora.Tohohle hnusu se skutečně účastnit nehodlám.Jan Tomášek

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z tohohle vlákna se mi skutečně udělalo zle.Vím,že naše teraristika je ve své šíři vzhledem k západní Evropě na nízké úrovni,ale že jsme tak hluboko to jsem netušil.Je zde sice pár skutečně dobrých chovatelů,kteří z toho bahna vystupují,ale díky nebývalému rozšíření teraristiky v posledních deseti letech se k chovu plazů evidentně dostali lidé,kteří k nim žádný hlubší vztah nemají.Nemoderovaná diskuse na těchto stránkách je toho jasný důkaz.Když "terarista" zabíjí své svěřence(mimochodem ani se nedivím,že mají na kahánku,pečuje-li o ně takový umělec) je naprosto jasné jak hluboký vztah k nim má.Teraristika už prostě není to co bývala když nás bylo v republice jen hrstka.Napíše-li někdo,že chov králíků je náročnější než chov plazů je naprosto nepochybné,že o teraristice absolutně nic neví a svá zvířata chová patrně v bedničce bez ventilace opatřené žárovkou.Nyní nasleduji další chovatele,kteří již z téhle diskuse znechuceně odešli a pokud sem budu psát,potom jen do moderovaného fora.Tohohle hnusu se skutečně účastnit nehodlám.Jan Tomášek

nějak jsem nepochopil tvůj výlev. Kolega nade mnou to popsal přesně. Co tedy mám dělat v případě, že musím dát pryč zvíře, které nikdo, ale opravdu nikdo nechce? Vyhodit ho na ulici nebo co. Zle mi je z tebe, kamaráde, a z tvého uslzeného pohledu na svět. Když si tak "dokonalý" poraď kolegovi nademnou a určitě i nám ostatním, špatným teraristům, jak postupovat v situaci, kdy je nutné zvíře dát pryč a není kam.

sirka - kdysi dobrý terarista, nyní špatný (dle nového pohledu na svět)

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mna zozeru kostne cervy a ina haved par mesiacov po pohrebe.
Horsie je, ked sa potom zacnu zrat deti o dedicstvo.

Psal jsem ten případ mého známého, jen proto aby jste se nad tím zkusili zamyslet, taky mě jeho rozhodnutí vzalo, ale teď když už z touhle informací žiju asi půl roku (a krajta zatím taktéž) neodsuzuji ho..
A stejně by mě zajímalo, kam se všechny ty krajty poděly?? Na začátku 90 let, je lidi mrskaly a prodávaly do výkupu po stovkách...zajímalo by mě percentuální vyjádření kolik jich z té doby žije, kolik jich majitelé utrápili svými "skvělými" podmínkami a kolik jich nakonec sežraly :-)
Je mi jasný, že krajta žije ráda (stejně jako já). Ale už jsem byl taky párkrát ve špatný čas na špatném místě...život je boj..
V dobách kdy byla teraristů jen hrstka, měl každej druhej svatozář..(a nikdo nechoval zvířata pro prachy..)Já to pamatuju, já tam byl!!

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Psal jsem ten případ mého známého, jen proto aby jste se nad tím zkusili zamyslet, taky mě jeho rozhodnutí vzalo, ale teď když už z touhle informací žiju asi půl roku (a krajta zatím taktéž) neodsuzuji ho..
A stejně by mě zajímalo, kam se všechny ty krajty poděly?? Na začátku 90 let, je lidi mrskaly a prodávaly do výkupu po stovkách...zajímalo by mě percentuální vyjádření kolik jich z té doby žije, kolik jich majitelé utrápili svými "skvělými" podmínkami a kolik jich nakonec sežraly :-)
Je mi jasný, že krajta žije ráda (stejně jako já). Ale už jsem byl taky párkrát ve špatný čas na špatném místě...život je boj..
V dobách kdy byla teraristů jen hrstka, měl každej druhej svatozář..(a nikdo nechoval zvířata pro prachy..)Já to pamatuju, já tam byl!!

Vážení kolegové..
po tomhle všem co jsem si přečetl..myslím,že to není vůbec nic špatného..tak jako chová každý králiky..a má své chovná zvířata..které chová 3-4 roky a také má k ním určitý vztah..tak jako já když děda choval králiky a nakonec se museli zabít i straší..s kterými jsme byl 2 roky v blízkém kontaktu a stále si s nimi hrál...tak proč odsuzovat někoho za to,že si odchová krajty,vykrmí a potom sní..nebo je hodlá prodávat do restaurací,na tom přece nic není..je to maso jako každé jiné...a když už tady někdo narážel na teraristy kterým kdysi nešlo o peníze..hele kolegové sami si sáněte na srdce..a když je možnost na vašich chovancích vidělat co se týče odchovu sami nejste proti..tak proč tohle odsuzovat..to hodláte odsoudit i krokodýlí farmu co se u nás buduje!!To je skoro jedno a to samé!!
Myslím si,že kdyby tady někdo přispěl příspěvkem jak rychle a dokonale vykrmit krajty ke konzumaci a podobné věci okolo tak by to nebylo vůbec špatné..však tohle byl hlavní záměr..tohodle toho tématu a ne narážky na to ,že jsme mi teraristé klesli!!!To je pdole mne uplná hloupost!!

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Psal jsem ten případ mého známého, jen proto aby jste se nad tím zkusili zamyslet, taky mě jeho rozhodnutí vzalo, ale teď když už z touhle informací žiju asi půl roku (a krajta zatím taktéž) neodsuzuji ho..
A stejně by mě zajímalo, kam se všechny ty krajty poděly?? Na začátku 90 let, je lidi mrskaly a prodávaly do výkupu po stovkách...zajímalo by mě percentuální vyjádření kolik jich z té doby žije, kolik jich majitelé utrápili svými "skvělými" podmínkami a kolik jich nakonec sežraly :-)
Je mi jasný, že krajta žije ráda (stejně jako já). Ale už jsem byl taky párkrát ve špatný čas na špatném místě...život je boj..
V dobách kdy byla teraristů jen hrstka, měl každej druhej svatozář..(a nikdo nechoval zvířata pro prachy..)Já to pamatuju, já tam byl!!

Pro agamidu: ahoj Honzo, to, že jsem o pár příspěvků výše psal, že jíst hadí maso není zločin, neznamená, že bych zítra vyházel krajty z terárií na pekáč, protože k nim nemám vztah. Šlo mi o obecný pohled na pojídání tvorů všech druhů po celém světě. Stejné právo na život má králík jako had nebo pes, ale jelikož jsme jako lidstvo všežravci, prostě občas něco živočišného sníme. Muslim by o nás vepřožroutech řekl, že jsme nečistí. Ind by nepozřel krávu a Evropan nechce jíst hady. Zvyklosti jsou různé. Ale neodsuzuji např. komerční krokodýlí farmy. Lepší tak, než je lovit v přírodě. Oni naše kravíny (prasečáky, drůbežárny) taky nejsou zrovna nejlepším přístupem k chovu zvířat. Jinak každý z nás se asi někdy zamyslel nad tím, jak chutná leguán nebo had a někteří to i na exotických místech světa zkusili. No a někteří to zkusili holt i tady u nás. Zrovna špičkový chovatel hadů Petr Voženílek toto také ozkoušel a nikdo by mu nemohl vytknout špatný vztah k plazům. Prostě se naskytla příležitost a on ji využil, ale pokud já vím, tak se potom na ophiophagii nesoustředil a dále se držel vepřového a drůbežího. Jinak je pravda, že úroveň některých příspěvků je fakt otřesná (viz burza Ládví atd.), takže se ti ani nedivím. Měj se a přeju ti hodně úspěchů s trndy, bazilišky a ostatními ještěry. A neboj pokud bych si od tebe někdy něco kupoval, tak to nesežeru. Ahoj Ondra (krokodýl)

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z tohohle vlákna se mi skutečně udělalo zle.Vím,že naše teraristika je ve své šíři vzhledem k západní Evropě na nízké úrovni,ale že jsme tak hluboko to jsem netušil.Je zde sice pár skutečně dobrých chovatelů,kteří z toho bahna vystupují,ale díky nebývalému rozšíření teraristiky v posledních deseti letech se k chovu plazů evidentně dostali lidé,kteří k nim žádný hlubší vztah nemají.Nemoderovaná diskuse na těchto stránkách je toho jasný důkaz.Když "terarista" zabíjí své svěřence(mimochodem ani se nedivím,že mají na kahánku,pečuje-li o ně takový umělec) je naprosto jasné jak hluboký vztah k nim má.Teraristika už prostě není to co bývala když nás bylo v republice jen hrstka.Napíše-li někdo,že chov králíků je náročnější než chov plazů je naprosto nepochybné,že o teraristice absolutně nic neví a svá zvířata chová patrně v bedničce bez ventilace opatřené žárovkou.Nyní nasleduji další chovatele,kteří již z téhle diskuse znechuceně odešli a pokud sem budu psát,potom jen do moderovaného fora.Tohohle hnusu se skutečně účastnit nehodlám.Jan Tomášek

S tímhle mohu jen souhlasit.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 14:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pro agamidu: ahoj Honzo, to, že jsem o pár příspěvků výše psal, že jíst hadí maso není zločin, neznamená, že bych zítra vyházel krajty z terárií na pekáč, protože k nim nemám vztah. Šlo mi o obecný pohled na pojídání tvorů všech druhů po celém světě. Stejné právo na život má králík jako had nebo pes, ale jelikož jsme jako lidstvo všežravci, prostě občas něco živočišného sníme. Muslim by o nás vepřožroutech řekl, že jsme nečistí. Ind by nepozřel krávu a Evropan nechce jíst hady. Zvyklosti jsou různé. Ale neodsuzuji např. komerční krokodýlí farmy. Lepší tak, než je lovit v přírodě. Oni naše kravíny (prasečáky, drůbežárny) taky nejsou zrovna nejlepším přístupem k chovu zvířat. Jinak každý z nás se asi někdy zamyslel nad tím, jak chutná leguán nebo had a někteří to i na exotických místech světa zkusili. No a někteří to zkusili holt i tady u nás. Zrovna špičkový chovatel hadů Petr Voženílek toto také ozkoušel a nikdo by mu nemohl vytknout špatný vztah k plazům. Prostě se naskytla příležitost a on ji využil, ale pokud já vím, tak se potom na ophiophagii nesoustředil a dále se držel vepřového a drůbežího. Jinak je pravda, že úroveň některých příspěvků je fakt otřesná (viz burza Ládví atd.), takže se ti ani nedivím. Měj se a přeju ti hodně úspěchů s trndy, bazilišky a ostatními ještěry. A neboj pokud bych si od tebe někdy něco kupoval, tak to nesežeru. Ahoj Ondra (krokodýl)

Ahoj Ondro. Už jsem nechtěl do téhle diskuse zasahovat,ale napíšu alespoň Tobě.Nevšiml jsem si,že některé příspěvky jsou i od Tebe.Co se týče Petra Voženílka jistě víš,že to byl velký recesista a hodně věcí zlehčoval do forů.Jsem si jistý,že kdyby tušil,že se tady někdo bude ohánět jeho zážitky ohledně konzumace hadího masa a hájit tím zabíjení vlastních chovanců,radost by z toho neměl.Někdo tady psal,že plazi patří do potravního řetězce-ano a lidé snad ne?? A kdo z nás je ochoten jíst lidské maso??Každý zodpovědný člověk si musí už při nakupování zvířat uvědomit do jakých rozměrů druh dorůstá a jaké nároky má.Každý problém má své řešení-i takové za které se člověk nemusí později stydět.Většina z těch kteří píší na toto vlákno by se stydět skutečně měla.Vždyť teraristika je obor kterému se lidé věnují díky hlubokému zájmu o zvířata.Jak vidno,dnes už lidé začínají s teraristikou z jiných důvodů-chtějí prostě mít doma něco co jiní nemají-nejlépe něco velikého,nebo něco co laiky děsí již svým jménem-hroznýš,nebo krajta-to je to pravé...no a když už je omrzí a sousedy už přestane ohromovat,jde ubohý had na pánev.Tohle je fakt bahno a hnus.Hodně to hovoří o kvalitách dotyčných lidí.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 16:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj Ondro. Už jsem nechtěl do téhle diskuse zasahovat,ale napíšu alespoň Tobě.Nevšiml jsem si,že některé příspěvky jsou i od Tebe.Co se týče Petra Voženílka jistě víš,že to byl velký recesista a hodně věcí zlehčoval do forů.Jsem si jistý,že kdyby tušil,že se tady někdo bude ohánět jeho zážitky ohledně konzumace hadího masa a hájit tím zabíjení vlastních chovanců,radost by z toho neměl.Někdo tady psal,že plazi patří do potravního řetězce-ano a lidé snad ne?? A kdo z nás je ochoten jíst lidské maso??Každý zodpovědný člověk si musí už při nakupování zvířat uvědomit do jakých rozměrů druh dorůstá a jaké nároky má.Každý problém má své řešení-i takové za které se člověk nemusí později stydět.Většina z těch kteří píší na toto vlákno by se stydět skutečně měla.Vždyť teraristika je obor kterému se lidé věnují díky hlubokému zájmu o zvířata.Jak vidno,dnes už lidé začínají s teraristikou z jiných důvodů-chtějí prostě mít doma něco co jiní nemají-nejlépe něco velikého,nebo něco co laiky děsí již svým jménem-hroznýš,nebo krajta-to je to pravé...no a když už je omrzí a sousedy už přestane ohromovat,jde ubohý had na pánev.Tohle je fakt bahno a hnus.Hodně to hovoří o kvalitách dotyčných lidí.

Jasně souhlas. Já to taky bral jako recesi (P. Voženílek). Dnešní trend je dost špatný, každý chce mít něco senzačního a nezná naprostý základy a nemá ani soudnost. Je to přeci jednoduché: nemám prostor-nechovám tmavky. My co jsme začínali od křečků, rybiček, čolků nebo natrixek jsme z toho pak akorát otrávený, když se někdo bez znalostí alespoň s guttatama ptá po chondrouších, jenom protože na ně má. A pak se ptá (osobní zkušenost) jestli je normální, že se nesvléká vcelku atd. Měj se a ahoj. Opusťme toto téma.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jasně souhlas. Já to taky bral jako recesi (P. Voženílek). Dnešní trend je dost špatný, každý chce mít něco senzačního a nezná naprostý základy a nemá ani soudnost. Je to přeci jednoduché: nemám prostor-nechovám tmavky. My co jsme začínali od křečků, rybiček, čolků nebo natrixek jsme z toho pak akorát otrávený, když se někdo bez znalostí alespoň s guttatama ptá po chondrouších, jenom protože na ně má. A pak se ptá (osobní zkušenost) jestli je normální, že se nesvléká vcelku atd. Měj se a ahoj. Opusťme toto téma.

OK,vím že máš podobný styl jako P.V. a to co jsem psal nebylo mířeno na Tebe.Sejdeme se na moderovaném foru,nebo zase někdy osobně.Od tohohle bahna dávám skutečně ruce nadobro pryč.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 17:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
OK,vím že máš podobný styl jako P.V. a to co jsem psal nebylo mířeno na Tebe.Sejdeme se na moderovaném foru,nebo zase někdy osobně.Od tohohle bahna dávám skutečně ruce nadobro pryč.

To je to stejné jak když protestují chovatelé hlodavců(myší, křečků, potkanů) a nadávají jak je můžeme dát hadům k sežrání. A skoro každý chovatel hadů říká že je to normální ,že hadi žerou hlodavce, že je to tak i v přírodě a ,že je to potravní řetězec. Každý chovatel je háklivý na to co chová a je pro něj nepřijatelné aby se zabíjely pro jídlo.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2007 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj Ondro. Už jsem nechtěl do téhle diskuse zasahovat,ale napíšu alespoň Tobě.Nevšiml jsem si,že některé příspěvky jsou i od Tebe.Co se týče Petra Voženílka jistě víš,že to byl velký recesista a hodně věcí zlehčoval do forů.Jsem si jistý,že kdyby tušil,že se tady někdo bude ohánět jeho zážitky ohledně konzumace hadího masa a hájit tím zabíjení vlastních chovanců,radost by z toho neměl.Někdo tady psal,že plazi patří do potravního řetězce-ano a lidé snad ne?? A kdo z nás je ochoten jíst lidské maso??Každý zodpovědný člověk si musí už při nakupování zvířat uvědomit do jakých rozměrů druh dorůstá a jaké nároky má.Každý problém má své řešení-i takové za které se člověk nemusí později stydět.Většina z těch kteří píší na toto vlákno by se stydět skutečně měla.Vždyť teraristika je obor kterému se lidé věnují díky hlubokému zájmu o zvířata.Jak vidno,dnes už lidé začínají s teraristikou z jiných důvodů-chtějí prostě mít doma něco co jiní nemají-nejlépe něco velikého,nebo něco co laiky děsí již svým jménem-hroznýš,nebo krajta-to je to pravé...no a když už je omrzí a sousedy už přestane ohromovat,jde ubohý had na pánev.Tohle je fakt bahno a hnus.Hodně to hovoří o kvalitách dotyčných lidí.

O co vám pořád jde? Když si vykrmím prase a pozvu vás na zabijačku, přijede spousta lidí a všichni se budou olizovat až za ušima. A nikdo nebude kritizovat kam že to klesl český vesničan. Když chci něco sníst, musím to najdřív vykrmit at je to had, králík, prase, kráva nebo pes.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2007 07:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nenadávejte mi! V současné době je problém s odbytem atroxů, vegrandisů, tu a tam někdo nabídne velkou tmavku a td.. Většinou tato zvířata nikdo nechce. Přemýšlím o tom, že by se dala použít jako jatečná zvěř. Atrox může při dobré stravě mít za rok cca 2kg, což je tak 1,2kg čisté svaloviny, tmavka i několikrát více. Proč to vyhazovat? chovat k. královskou asi nejde, tak by se daly dělat speciality. Akorát nevím, jak hada šetrně usmrtit, aby netrpěl. Strčit do mražáku není to pravé, zvlášť když bych ho chtěl hned připravit. A dekapitace prý není moc šetrná a zvíře trpí. Dál by mě mě zajímalo, zda někdo nemá nějaký odzkoušený recept na přípravu hadího masa.

sirka

PS: pro všechny mravokárce - had je taky pouze součást potravního řetězce (stejně jako králík, prase, či ovce aj.)

Takže to shrňme.... kromě pár střízlivých názorů (krokouš a pár anonymů) jsme se dozvěděli, jaké jsme nuly, z jakého bahna pocházíme, a že nás bůh/jehova/kršna zatratí.
Kromě názoru s CO2 jsme se nedozvěděli jak šetrně dané zvíře usmrtit, případně jak upravit, aby bylo poživatelné a ještě chutné. Chybí nám rozlišovaci schopnosti, nedokážeme pochopit pregnantní význam slova a navíc máme neoddělitelnou touhu mentorovat kohokoliv a cokoliv. Zamysleme se nad sebou.

sirka - všežravec

Neregistrovaný uživatel

8.1.2007 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takže to shrňme.... kromě pár střízlivých názorů (krokouš a pár anonymů) jsme se dozvěděli, jaké jsme nuly, z jakého bahna pocházíme, a že nás bůh/jehova/kršna zatratí.
Kromě názoru s CO2 jsme se nedozvěděli jak šetrně dané zvíře usmrtit, případně jak upravit, aby bylo poživatelné a ještě chutné. Chybí nám rozlišovaci schopnosti, nedokážeme pochopit pregnantní význam slova a navíc máme neoddělitelnou touhu mentorovat kohokoliv a cokoliv. Zamysleme se nad sebou.

sirka - všežravec

Nejde o boha,ale o to,že pocházíme z určitého kulturního prostředí,kde se prostě hadi nejedí.To nevylučuje ovšem,že si ho upravíš doma sám.Nechtěj ale vymluvit ostatním,že jsou hlupáci,když hady jíst nebudou.Když uděláš prasečí zabijačku např. v Sýrii,nepřijde nikdo.U nás se lidi nacpou,já také.Přesto si nedovolím tvrdit,že jsou to hlupáci.Co se týče prodeje hadího masa do restaurací.Pochybuji,že hadí maso by odpovídalo hygienickým normám,protože porážka zvířete na maso i jeho chov musí být pod veterinární kontrolou.Myslím,že u nás neexistují předpisy na chov hadů,jako jatečných zvířat.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2007 09:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejde o boha,ale o to,že pocházíme z určitého kulturního prostředí,kde se prostě hadi nejedí.To nevylučuje ovšem,že si ho upravíš doma sám.Nechtěj ale vymluvit ostatním,že jsou hlupáci,když hady jíst nebudou.Když uděláš prasečí zabijačku např. v Sýrii,nepřijde nikdo.U nás se lidi nacpou,já také.Přesto si nedovolím tvrdit,že jsou to hlupáci.Co se týče prodeje hadího masa do restaurací.Pochybuji,že hadí maso by odpovídalo hygienickým normám,protože porážka zvířete na maso i jeho chov musí být pod veterinární kontrolou.Myslím,že u nás neexistují předpisy na chov hadů,jako jatečných zvířat.

To je přesně ono. Nepochopil jsi z mého předchozího příspěvku vůbec nic. Jenom jsi napsal jakousi přehršel slov, které dávají jakýs takýs význam. Ovšem naprosto diametrálně se lišící od původního dotazu. Zkusim zjednodušit zadání (otázku):
1) šetrně zabít hada - jak?
2) jak ho chutně připravit jako jídlo?

na nic víc jsem se neptal.

jednodušeji to už asi nejde.

sirka - řezník amatér

PS: když na dvoře klepnu králíka nebo dekapituju kačenu, taky nevolám na KVS.

PPS: já mluvil o hlupácích? že by potrefená husa.......

Neregistrovaný uživatel

8.1.2007 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je přesně ono. Nepochopil jsi z mého předchozího příspěvku vůbec nic. Jenom jsi napsal jakousi přehršel slov, které dávají jakýs takýs význam. Ovšem naprosto diametrálně se lišící od původního dotazu. Zkusim zjednodušit zadání (otázku):
1) šetrně zabít hada - jak?
2) jak ho chutně připravit jako jídlo?

na nic víc jsem se neptal.

jednodušeji to už asi nejde.

sirka - řezník amatér

PS: když na dvoře klepnu králíka nebo dekapituju kačenu, taky nevolám na KVS.

PPS: já mluvil o hlupácích? že by potrefená husa.......

Dobrá,koukám že jsi taky nic nepochopil.Odpovím ti tedy jednoznačně.
a) Šetrně zabít hada?Jedná se o bílé maso,které je nutné odkrvit.Proto bych neexperimentoval s CO2 a usekl bych mu hlavu na špalku jako slepici.Koneckonců i Číňani to tak dělají.
b) Na úpravu masa bych se zeptal na nejbližší vietnamské tržnici,tady čekáš na odpověď zbytečně:Pochybuji,že má někdo patřičné zkušenosti.
Je to stručné a jednoduché?

Neregistrovaný uživatel

8.1.2007 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrá,koukám že jsi taky nic nepochopil.Odpovím ti tedy jednoznačně.
a) Šetrně zabít hada?Jedná se o bílé maso,které je nutné odkrvit.Proto bych neexperimentoval s CO2 a usekl bych mu hlavu na špalku jako slepici.Koneckonců i Číňani to tak dělají.
b) Na úpravu masa bych se zeptal na nejbližší vietnamské tržnici,tady čekáš na odpověď zbytečně:Pochybuji,že má někdo patřičné zkušenosti.
Je to stručné a jednoduché?

ano, toto považuji za odpověď na položené otázky. Sáhodlouhé kecy o ničem jsou k exkrementu. Nešlo to hned z kraje?

sirka - odmítač vietnamských tržnic

PS: dekapicé se ale znehodnotí kožka, ne?!

Neregistrovaný uživatel

8.1.2007 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ano, toto považuji za odpověď na položené otázky. Sáhodlouhé kecy o ničem jsou k exkrementu. Nešlo to hned z kraje?

sirka - odmítač vietnamských tržnic

PS: dekapicé se ale znehodnotí kožka, ne?!

Poškození se asi nevyhneš,krev musí odejít z těla a nejrychlejší je to právě oddělením hlavy.Myslím,že je to i nejšetrnější ke zvířeti.A pokud se nechceš ptát Vietnamců pohledej na internetu,pár receptů tam je.V angličtině.Tady jeden z nich,z USA.

Chřestýší maso je jihozápadní delikatesa. Jestliže jste nikdy nejedli chřestýše, musíte to vyzkoušet. Vúbec, nemá chuť jako kuře! Chřestýší maso má mnohem více chutí – připomínající bažanta, žábí nohy, aligátora, nebo dokonce losa.

Jsou dva způsoby jak vařit chřestýší maso: Vykostěné, nebo s kostmi. Jestliže vaříte to s kostmi,budete muset vykošťovat při jídle.To se hodí při pečení,tak jak hady jedli například indiáni.

Použití hadího masa v paprikové omáčce nebo dalších jídlech kde je maso smíchané s přísadami volá po odstranění kostí. To se dělá krátkým povařením hada jednu hodinu v hrnci s vodou a s citronovou šťávou. Pak se maso snadno oddělí od kosti. Maso se koření až později!

Zde je recept z USA chřestýš na paprice(Chilly):

1 velká cibule, nakrájená nadrobno
3 velké česnekové díly, rozsekané nadrobno
1 červená paprika, nakrájená
3 jalapeňo papričky(feferonky), nakrájené
2 nasekaná rajčata
1 protlak
1 plechovka bílých fazolí
1 pol.lžíce sladké mleté papriky.
1 trochu kmínu
1sůl
1 černý pepř
1 kg chřestýšího masa
štáva z poloviny citronu

Zvolna vaříme chřestýše ve vodě s citronovou šťávou 1 hodinu,poté oddělíme maso od kostí.
Vykostěné maso se hodí na předtím zesklovatělou cibulku a česnek,přidají se ostatní přísady
bez fazolí a vaří se to 2-3 hodiny.Pak se přidají fazole a nechá se to dojít.
Pokud máš fazole nevařené v konzervě,dají hned na začátku vaření k ostatním přísadám.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2007 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Poškození se asi nevyhneš,krev musí odejít z těla a nejrychlejší je to právě oddělením hlavy.Myslím,že je to i nejšetrnější ke zvířeti.A pokud se nechceš ptát Vietnamců pohledej na internetu,pár receptů tam je.V angličtině.Tady jeden z nich,z USA.

Chřestýší maso je jihozápadní delikatesa. Jestliže jste nikdy nejedli chřestýše, musíte to vyzkoušet. Vúbec, nemá chuť jako kuře! Chřestýší maso má mnohem více chutí – připomínající bažanta, žábí nohy, aligátora, nebo dokonce losa.

Jsou dva způsoby jak vařit chřestýší maso: Vykostěné, nebo s kostmi. Jestliže vaříte to s kostmi,budete muset vykošťovat při jídle.To se hodí při pečení,tak jak hady jedli například indiáni.

Použití hadího masa v paprikové omáčce nebo dalších jídlech kde je maso smíchané s přísadami volá po odstranění kostí. To se dělá krátkým povařením hada jednu hodinu v hrnci s vodou a s citronovou šťávou. Pak se maso snadno oddělí od kosti. Maso se koření až později!

Zde je recept z USA chřestýš na paprice(Chilly):

1 velká cibule, nakrájená nadrobno
3 velké česnekové díly, rozsekané nadrobno
1 červená paprika, nakrájená
3 jalapeňo papričky(feferonky), nakrájené
2 nasekaná rajčata
1 protlak
1 plechovka bílých fazolí
1 pol.lžíce sladké mleté papriky.
1 trochu kmínu
1sůl
1 černý pepř
1 kg chřestýšího masa
štáva z poloviny citronu

Zvolna vaříme chřestýše ve vodě s citronovou šťávou 1 hodinu,poté oddělíme maso od kostí.
Vykostěné maso se hodí na předtím zesklovatělou cibulku a česnek,přidají se ostatní přísady
bez fazolí a vaří se to 2-3 hodiny.Pak se přidají fazole a nechá se to dojít.
Pokud máš fazole nevařené v konzervě,dají hned na začátku vaření k ostatním přísadám.

Děkuji, takhle nějak jsem si představoval erudovanou odpověď.

sirka - gurmán

Neregistrovaný uživatel

9.1.2007 07:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.116

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji, takhle nějak jsem si představoval erudovanou odpověď.

sirka - gurmán

Ani jsem nedoufal, že Ti někdo nějaký recept pošle. Jestli to opravdu vyzkoušíš dej vědět jak dopadl nedělní oběd.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2007 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.138

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ani jsem nedoufal, že Ti někdo nějaký recept pošle. Jestli to opravdu vyzkoušíš dej vědět jak dopadl nedělní oběd.

Jako myslím že pokud už nemůžete nabídnout svému "mazlíčkovi " prostor kde by mohl spokojeně žít určitě se musí najít nějakej chovatel který i 5metrovou krajtu má kde mýt třeba já osobně mám doma 3 metrovýho PMBčáka a také nepočítám s tím že bych ho jednou sežral ! Naopak ještě scháním k němu samici a klidně i větší pokud by byla ochočená tak i délka 5 metrů není žádný problém . někdo může schánět i samce tak stačí dát přeci inzerátek že ji prodáte za symbolickou cenu a ne na jídlo a dle mě se vám určitě někdo ozve ,,,to jest můj názor
Terarus (Kesner Václav ) -vaclav-kesner@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

9.1.2007 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jako myslím že pokud už nemůžete nabídnout svému "mazlíčkovi " prostor kde by mohl spokojeně žít určitě se musí najít nějakej chovatel který i 5metrovou krajtu má kde mýt třeba já osobně mám doma 3 metrovýho PMBčáka a také nepočítám s tím že bych ho jednou sežral ! Naopak ještě scháním k němu samici a klidně i větší pokud by byla ochočená tak i délka 5 metrů není žádný problém . někdo může schánět i samce tak stačí dát přeci inzerátek že ji prodáte za symbolickou cenu a ne na jídlo a dle mě se vám určitě někdo ozve ,,,to jest můj názor
Terarus (Kesner Václav ) -vaclav-kesner@seznam.cz

Vašíku, jako když nic, tak jsi mne aspoň pobavil. Pokud už máš krajtu, je dobré ji někde mýt. Co když se zašpiní. Tedy v případě, že je ochočená.

sirka - provozovatel myčky hadů

Neregistrovaný uživatel

10.1.2007 00:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.70

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z tohohle vlákna se mi skutečně udělalo zle.Vím,že naše teraristika je ve své šíři vzhledem k západní Evropě na nízké úrovni,ale že jsme tak hluboko to jsem netušil.Je zde sice pár skutečně dobrých chovatelů,kteří z toho bahna vystupují,ale díky nebývalému rozšíření teraristiky v posledních deseti letech se k chovu plazů evidentně dostali lidé,kteří k nim žádný hlubší vztah nemají.Nemoderovaná diskuse na těchto stránkách je toho jasný důkaz.Když "terarista" zabíjí své svěřence(mimochodem ani se nedivím,že mají na kahánku,pečuje-li o ně takový umělec) je naprosto jasné jak hluboký vztah k nim má.Teraristika už prostě není to co bývala když nás bylo v republice jen hrstka.Napíše-li někdo,že chov králíků je náročnější než chov plazů je naprosto nepochybné,že o teraristice absolutně nic neví a svá zvířata chová patrně v bedničce bez ventilace opatřené žárovkou.Nyní nasleduji další chovatele,kteří již z téhle diskuse znechuceně odešli a pokud sem budu psát,potom jen do moderovaného fora.Tohohle hnusu se skutečně účastnit nehodlám.Jan Tomášek

Mohu vědět, kdy to tak asi bylo, když "Vás teraristů" byla v republice ještě jen hrstka?

Neregistrovaný uživatel

10.1.2007 00:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.70

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Poškození se asi nevyhneš,krev musí odejít z těla a nejrychlejší je to právě oddělením hlavy.Myslím,že je to i nejšetrnější ke zvířeti.A pokud se nechceš ptát Vietnamců pohledej na internetu,pár receptů tam je.V angličtině.Tady jeden z nich,z USA.

Chřestýší maso je jihozápadní delikatesa. Jestliže jste nikdy nejedli chřestýše, musíte to vyzkoušet. Vúbec, nemá chuť jako kuře! Chřestýší maso má mnohem více chutí – připomínající bažanta, žábí nohy, aligátora, nebo dokonce losa.

Jsou dva způsoby jak vařit chřestýší maso: Vykostěné, nebo s kostmi. Jestliže vaříte to s kostmi,budete muset vykošťovat při jídle.To se hodí při pečení,tak jak hady jedli například indiáni.

Použití hadího masa v paprikové omáčce nebo dalších jídlech kde je maso smíchané s přísadami volá po odstranění kostí. To se dělá krátkým povařením hada jednu hodinu v hrnci s vodou a s citronovou šťávou. Pak se maso snadno oddělí od kosti. Maso se koření až později!

Zde je recept z USA chřestýš na paprice(Chilly):

1 velká cibule, nakrájená nadrobno
3 velké česnekové díly, rozsekané nadrobno
1 červená paprika, nakrájená
3 jalapeňo papričky(feferonky), nakrájené
2 nasekaná rajčata
1 protlak
1 plechovka bílých fazolí
1 pol.lžíce sladké mleté papriky.
1 trochu kmínu
1sůl
1 černý pepř
1 kg chřestýšího masa
štáva z poloviny citronu

Zvolna vaříme chřestýše ve vodě s citronovou šťávou 1 hodinu,poté oddělíme maso od kostí.
Vykostěné maso se hodí na předtím zesklovatělou cibulku a česnek,přidají se ostatní přísady
bez fazolí a vaří se to 2-3 hodiny.Pak se přidají fazole a nechá se to dojít.
Pokud máš fazole nevařené v konzervě,dají hned na začátku vaření k ostatním přísadám.

Tímto chov vegrandisů a atroxů začíná mít znovu smysl!

Neregistrovaný uživatel

14.10.2008 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.146

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Poškození se asi nevyhneš,krev musí odejít z těla a nejrychlejší je to právě oddělením hlavy.Myslím,že je to i nejšetrnější ke zvířeti.A pokud se nechceš ptát Vietnamců pohledej na internetu,pár receptů tam je.V angličtině.Tady jeden z nich,z USA.

Chřestýší maso je jihozápadní delikatesa. Jestliže jste nikdy nejedli chřestýše, musíte to vyzkoušet. Vúbec, nemá chuť jako kuře! Chřestýší maso má mnohem více chutí – připomínající bažanta, žábí nohy, aligátora, nebo dokonce losa.

Jsou dva způsoby jak vařit chřestýší maso: Vykostěné, nebo s kostmi. Jestliže vaříte to s kostmi,budete muset vykošťovat při jídle.To se hodí při pečení,tak jak hady jedli například indiáni.

Použití hadího masa v paprikové omáčce nebo dalších jídlech kde je maso smíchané s přísadami volá po odstranění kostí. To se dělá krátkým povařením hada jednu hodinu v hrnci s vodou a s citronovou šťávou. Pak se maso snadno oddělí od kosti. Maso se koření až později!

Zde je recept z USA chřestýš na paprice(Chilly):

1 velká cibule, nakrájená nadrobno
3 velké česnekové díly, rozsekané nadrobno
1 červená paprika, nakrájená
3 jalapeňo papričky(feferonky), nakrájené
2 nasekaná rajčata
1 protlak
1 plechovka bílých fazolí
1 pol.lžíce sladké mleté papriky.
1 trochu kmínu
1sůl
1 černý pepř
1 kg chřestýšího masa
štáva z poloviny citronu

Zvolna vaříme chřestýše ve vodě s citronovou šťávou 1 hodinu,poté oddělíme maso od kostí.
Vykostěné maso se hodí na předtím zesklovatělou cibulku a česnek,přidají se ostatní přísady
bez fazolí a vaří se to 2-3 hodiny.Pak se přidají fazole a nechá se to dojít.
Pokud máš fazole nevařené v konzervě,dají hned na začátku vaření k ostatním přísadám.

Pokud máte chuť na chřestýše, můžete ho ochutnat v restaurantu Mount Steak na Malé Straně v Praze. Pokud máte rádi zvěřinu, pak si můžete pochutnat i na specialitách ze zebry, pakoně, bůvolce běločelého, krokodýla mnoha dalších.
Více na: WWW.MOUNT-STEAK.CZ

Přidejte reakci

Přidat smajlík