Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.250
Prosím o radu. Vajíčka T. graeca už inkubujem 64 deň. Sú krásne biele, ale na 3 z nich sa objavili tmavošedé čiarky, akoby škrabance z vnútra škarupiny. Nemá niekto skúsenosti s otváraním vajíčka, ak sa malé nemôže dostať von? Počula som, že skúsený chovateľ túto situáciu dokáže rozpoznať. Za príspevky ďakujem
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.137.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím o radu. Vajíčka T. graeca už inkubujem 64 deň. Sú krásne biele, ale na 3 z nich sa objavili tmavošedé čiarky, akoby škrabance z vnútra škarupiny. Nemá niekto skúsenosti s otváraním vajíčka, ak sa malé nemôže dostať von? Počula som, že skúsený chovateľ túto situáciu dokáže rozpoznať. Za príspevky ďakujem
Pardon, ale údaj, že inkubujete 64 den bez současného udání inkubační teploty (teplot) nemá žádnou vypovídající hodnotu. Doporučuji mláďata nepodceňovat. Je vhodné zvýšit vzdušnou vlhkost na cca 95% aby nevysychala blanka. Jste-li opravdu přesvědčen, že se mládě nedokáže proklubat samo, je možné vejce ze strany (z boku) naťuknout (nedoporučuji). Uvědomte si, že mláděti dá dost práce, i dva tři dny než se mu podaří skořápku narušit. Zároveň ale dostává tímto čas dokonale vstřebat žloutkový vak.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.69.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pardon, ale údaj, že inkubujete 64 den bez současného udání inkubační teploty (teplot) nemá žádnou vypovídající hodnotu. Doporučuji mláďata nepodceňovat. Je vhodné zvýšit vzdušnou vlhkost na cca 95% aby nevysychala blanka. Jste-li opravdu přesvědčen, že se mládě nedokáže proklubat samo, je možné vejce ze strany (z boku) naťuknout (nedoporučuji). Uvědomte si, že mláděti dá dost práce, i dva tři dny než se mu podaří skořápku narušit. Zároveň ale dostává tímto čas dokonale vstřebat žloutkový vak.
Pri 31 st. C