Neregistrovaný uživatel

Hoj, mate nekdo zkusenosti s cistenim / dezinfekci sklenenych teraririi parnim cisticem? Ne kachna, ale klasickej parni cistic 3,5 bar/100°C. Zlikviduje opravdu spolehlive veskere svinstvo?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hoj, mate nekdo zkusenosti s cistenim / dezinfekci sklenenych teraririi parnim cisticem? Ne kachna, ale klasickej parni cistic 3,5 bar/100°C. Zlikviduje opravdu spolehlive veskere svinstvo?
Ahoj, no O.K. ale připadá mi to trochu, jako najíždět s tankem do porcelánu (vysoký tlak, vysoká teplota). Takže opatrně s tím, nepoužívat plný tlak, bacha na teplo, sklo pracuje a pak rádo praská. 100°C spolehlivě pozabíjí všechny brebery.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, no O.K. ale připadá mi to trochu, jako najíždět s tankem do porcelánu (vysoký tlak, vysoká teplota). Takže opatrně s tím, nepoužívat plný tlak, bacha na teplo, sklo pracuje a pak rádo praská. 100°C spolehlivě pozabíjí všechny brebery.
Co jiného použít? Jakou desinfekci? pokud nechci použít pařák? Dík.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co jiného použít? Jakou desinfekci? pokud nechci použít pařák? Dík.
Například roztok hypermanganu, nebo obyčejné Savo.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Například roztok hypermanganu, nebo obyčejné Savo.
ale v případě chemických čističů (taky používám) pořádně opláchnout několikrát vodou a dobře vyvětrat!
janina
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale v případě chemických čističů (taky používám) pořádně opláchnout několikrát vodou a dobře vyvětrat!
janina
Tvrdáci terarka necistej
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tvrdáci terarka necistej
a pak to u tech "tvrdaku" vypada jak u prasat, co?:)
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale v případě chemických čističů (taky používám) pořádně opláchnout několikrát vodou a dobře vyvětrat!
janina
Ideální je ocet - dokáže zlikvidovat některé mikroorganismy, rozpustí usazeniny a především je po mírném vyvětrání (pár desítek minut) naprosto neškodný. I v nejhorším možném případě maximálně mírně podráždí sliznice.