Neregistrovaný uživatel

Ahoj, prosím poraďte mi, čím drtíte skořápky, aby byly na prášek.
Díky. Maggie
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, prosím poraďte mi, čím drtíte skořápky, aby byly na prášek.
Díky. Maggie
Nedávno jsem to tu psal, používám starý ruční mlýnek na mák. Namelu na misku tak 1/2 kelímku od jogurtu, pak s ní rochu zatřesu, tím se oddělí hrubší kousky které ještě jednou přemelu a je to jak moučkovej cukr nebo mouka 00.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, prosím poraďte mi, čím drtíte skořápky, aby byly na prášek.
Díky. Maggie
Nebo můžeš použít docela obyčejný hmoždíř. Předchozí návrh je ale modernější, efektivnější a méně namáhavý.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo můžeš použít docela obyčejný hmoždíř. Předchozí návrh je ale modernější, efektivnější a méně namáhavý.
No to bych řek.Hlavně je problém sehnat v dnešní době ten hmoždíř, i když ten mlýnek je taky po babičce.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo můžeš použít docela obyčejný hmoždíř. Předchozí návrh je ale modernější, efektivnější a méně namáhavý.
Horst Fuchs by vám poradil, co je nejlepší...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo můžeš použít docela obyčejný hmoždíř. Předchozí návrh je ale modernější, efektivnější a méně namáhavý.
Pro velké množství materiálu se hodí tříštivý kafemlejnek. Už se ale nedá na nic jiného použít - to nikdo nevypucuje.
Petr
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro velké množství materiálu se hodí tříštivý kafemlejnek. Už se ale nedá na nic jiného použít - to nikdo nevypucuje.
Petr
No právě ten hmoždíř jsem se snažila sehnat. Všude na mě koukají, jako že jsem se minula o několik století. Maggie
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No právě ten hmoždíř jsem se snažila sehnat. Všude na mě koukají, jako že jsem se minula o několik století. Maggie
Pokud jde jen o menší množství pak lze použít starší tlustostěný talířek, lžíci a kroutivým pohybem mačkat a mačka a mačkat. Mlejnek je ale mlejnek.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, prosím poraďte mi, čím drtíte skořápky, aby byly na prášek.
Díky. Maggie
Ahojky
Ja mam hmozdir asi velky jako mensi sklenicka a jsem s nim maximalne spokojena!! Staci minutka ani ne a je vsechno na moucku :O) sehnala jsem ho v prvnim antikvariate co jsem potkala a velmi levne :o)
ahojky sadra
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojky
Ja mam hmozdir asi velky jako mensi sklenicka a jsem s nim maximalne spokojena!! Staci minutka ani ne a je vsechno na moucku :O) sehnala jsem ho v prvnim antikvariate co jsem potkala a velmi levne :o)
ahojky sadra
Nezkousel jste nekdo rucni mlynek na koreni ???
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nezkousel jste nekdo rucni mlynek na koreni ???
ve zdravotnickych potrebach by se mozna dala sehnat klasicka chemicka treci miska s tlouckem. V te by se skorapky drtily jedna basen. Urcite je dobre pred samotnym drcenim skorapky vypalit napr. v troube nebo v mikrovlnce. Jsou pak mnohem krehci.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No právě ten hmoždíř jsem se snažila sehnat. Všude na mě koukají, jako že jsem se minula o několik století. Maggie
Nevím, kde jsi neúspěšně sháněla hmoždíře, ale moje zkušenost je taková, že v každém trochu větším městě (dříve okresním) je nějaký vetešník a v jeho krámku zpravidla najdeš jeden či dva hmoždíře různé velikosti, provedení a ceny. V Praze je takových vetešníků samozřejmě nejvíc, ale je dobré se držet dál od historického centra města - kvůli ceně. Hlavně mu nesmí chybět tlouk, někdy ho lumpové prodávají i bez něj - jenom nádobu.