Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2015 11:56
listr85

XXX.XXX.143.20

Dobrý den, chci začít vcelarit a chtěl jsem se optat s čím začít mám i stanoviště. potřebuji někoho kdo by mě zaučil a pak bych se měl přihlásit k nějaké organizaci? Nevím čím začít jako první.

15.2.2015 17:36
miloš123

XXX.XXX.126.101

Najdi si v blízkosti bydliště včelaře, určitě rád pomůže a poradí co a jak.Nebo nějakou základní organizaci včelařů tam se také určitě obejdeš.přeju mnoho zdaru.

20.2.2015 18:34
tom.50

XXX.XXX.117.5

listr85 napsal(a):
Dobrý den, chci začít vcelarit a chtěl jsem se optat s čím začít mám i stanoviště. potřebuji někoho kdo by mě zaučil a pak bych se měl přihlásit k nějaké organizaci? Nevím čím začít jako první.

No, já tvrdím, že nejdřív je nutné to nastudovat, přečíst několik knih, pokud možno českých autorů (cizí zkušenosti se na naše poměry nehodí). To může trvat tak rok, ne méně. Současně s tím je třeba si najít kámoše včelaře, prostě jich několik oslovit a seznámit se s nimi a osahat si to v praxi. Něco vidět, vidět různé úlové systémy (přijít na to, že není nad českou klasiku) a taky si u Mo ČSV zjistit jaká je nákazová situace (konkrétně jak s morem). Mimochodem, ČSV má přímo v "náplni práce" získávat nové včelaře, členy Svazu. Právě oni v příslušné MO by měli dát tip kdo by poradil, kde koupit včely. Určitě nedělat nic bez nich, případně bez okresní veterinární správy.

Není to tak jednoduché. Určitě se vám nebude chtít se nic učit, tak to dnes je, obzvlášť u mladých lidí. Jestli ale máte být dobrým včelařem, musíte být vzdělaným včelařem. Arogantních neumětelů, kterým co chybí na odbornosti to přebývá na asertivitě je všude hodně. Takoví toho naštěstí zase rychle nechají...

Ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík