Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2015 15:50
začátek

XXX.XXX.173.101

Nový odkaz (04/2014) na webové stránky státní veterinární správy s mapou
http://eagri.cz/public/app/svs_pub/mapy_nak/#mapa=MVP.

12.6.2015 13:54
začátek

XXX.XXX.173.101

4.9.2016 15:10
začátek

XXX.XXX.4.22

Posun.

Lolitka158

23.9.2016 14:38
Lolitka158

XXX.XXX.168.46

Manžel použil thymovar na varroa a úspěšně.

3.9.2018 15:36
pavlik78

XXX.XXX.83.25

Dobrý den. Co se týče moru doporučuji kontrolovat pres https://vcelimor.cz/ a predcházet dukladnou hygienou

3.9.2018 17:13
tom.50

XXX.XXX.139.251

Když dovolíte pane kolego, důkladnoá hygiena ve včelařině je snad naprostým standardem, aspoň jsem si to do dneška myslel.

Ve skutečnosti je vaše vyjádření naprostou floskulí, která nic neříká. Kdybyste o MVP věděl víc, jistě by vám neušlo, že ani absolutní hygiena nebude v případě MVP stačit. Například zárodky odolávají mnoha hodinám varu, běžným dezinfekčním prostředkům atd.

Spíš zopakujte, co má včelař dělat a halvně co nedělat, aby se MVP vyhnul. Přesněji, co a jak dělat, aby se riziko snížilo na minimum. Bohužel například nemáme páky na "včelaře", který základní zásady nedodržuje a nikdo na něj kvůli "nové době" nemůže. Proto tu určité riziko, i při veškeré hygieně a maximální opatrnosti, bude vždy a my budeme bezmocní.

Včelařství dávno přestalo zveřejňovat inzeráty na prodej starých úlů, rámků a dalších "nebezpečných" věcí. Přesto se takové inzeráty jinde stále zveřejňují a pořád se najdou tak hloupí lidé, že takové věci koupí.

Vyšetření na MVP by mělo být plošně povinné, vymahatelně a pod tvrdou sankcí.

3.9.2018 18:57
Miloš Havel

XXX.XXX.32.174

Je možnost nechat si pravidelně vyšetřovat včely na MVP. Zodpovědný včelař tak činí.Pokud máte v okolí nezodpovědného včelaře

Citace:

Nechápu proč bych se měl starat o něco, co mě nebaví, nezajímá a otravuje. Já včelařím a léčení je pro mě protivný voser. Nikdy mě to nebavilo a jen otravovalo vše co s tím souvisí.

je nechávat si včelstva vyšetřit nutnost.

3.9.2018 19:28
tom.50

XXX.XXX.139.251

Jste demagog, vytrhující z kontextu. Toto jsem napsal já, ale v souvislosti, že používám schválené prostředky a nehodlám si komplikvat život alternativními nesmysly. Přesně šlo o to, že alternativec ustavičně sleduje svá včelstva, počká až má včely marod a pak teprve léčí a mě že to monitorování a crcání nebaví a že tedy používám prevenci a schválené prostředky.
Obecně se ve všem tvrdí, že prevence je nejúčinnější.

Vy máte velkou šanci uspět v politice, vy to někam dotáhnete, politiku vám doporučuju. Ve včelařině, soudě dle vašich příspěvků, neumíte nic, ale pošklebovat se a vytrhávat z kontextu a používat to jako pospásovky vám jde na výbornou!

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2019 21:59
15.4.2020 20:47
začátek

XXX.XXX.4.22

Hop.

Přidejte reakci

Přidat smajlík